X

Diversitate si toleranta la ORELE DE MATEMATICA, sedinte cu parintii elevilor suspecti, PLANGERI ANONIME si alte grozavii in STRATEGIA NATIONALA “EGALITATE, INTRUZIUNE, DIVERSITATE” pentru perioada 2018-2022

https://www. facebook.com/stefan.morosan.399/posts/329207977845813

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Materia Educatia civica va include informatii cu privire la: nediscriminare, egalitatea de sanse, diversitate si toleranta, grupuri vulnerabile, …..Curricula va fi modificata de catre Ministerul Educatiei cu SUSTINEREA CNCD pana la sfarsitul anului 2020.
Includerea unor elemente ce permit discutarea principiilor egalitatii si nediscriminarii transversal in ORELE DE MATEMATiCA, LITERATURA si ISTORIE prin incurajarea editurilor de specialitate sa asigure dezvoltarea de resurse educationale….cu sustinerea CNCD si a Ministerului Educatiei.
Orele de dirigentie vor fi dedicate cel putin odata pe semestru tematicii egalitatii si nediscriminarii.
La prima sedinta anuala cu parintii sau tuturorii elevilor vor fi explicate regulile referitoare la egalitate si nediscriminare aplicate in scoala….tematica egalitatii si nediscriminarii va fi rediscutata cu parintii ori de cate ori APAR SUSPICIUNI DE INTOLERANTA IN CLASA.
Instituirea in unitatile de invatamant a UNEI SAPTAMANI DEDICATE PROMOVARII EGALITATII DE SANSE SI DIVERSITATII.
STABILIREA DE SANCTIUNI PENTRU CADRELE DIDACTICE care incalca prevederile egalitatii si nediscriminarii si a unui proces intern prin care parintii si elevii POT DEPUNE PLANGERI ANONIME sau oficiale privind atitudinea discrimatorie a unor cadre didactice.

INCLUDEREA MATERIEI “EGALITATE SI NEDISCRIMINARE” CA DISCIPLINA OBLIGATORIE pentru elevii liceeelor cu profil pedagogic.

MANUALELE SCOLARE sI MATERIALELE DIDACTICE VOR FI AVIZATE DE CNCD INAINTE DE APROBAREA DATA DE MINISTERUL EDUCATIEI.
CNCD SI Ministerul Educatiei vor stabili masuri in domeniul egalitatii, diversitatii si nediscriminarii, prin care sa evalueze toate manualele didactice…..”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. ”Educația tinerilor este folosită pentru a condiționa la ceea ce urmeaza mai târziu, eliminând astfel diferența dintre propagandă și educație. 166
    Propaganda nu poate funcționa eficient fără educație. Mintea este
    condiționata cu cantități mari de informații care prezintă “fapte” și “cunoștințe” difuzate pentru motive ulterioare. 167
    Amintiți-vă de primul principiu din spatele programării mentale: distragerea atenției. Prin propaganda, distragerea concentrează atenția asupra informațiilor false. Repetarea informațiilor false le introduce în mintea dvs. subconștientă, astfel încât acceptarea adevărului și acurateței sale să devină un răspuns condiționat, eludând analiza. Prin urmare, acceptați aceste informații drept adevărate, fără să vă gândiți la ele. Acest lucru este valabil mai ales în școală, unde există presiune pentru a accepta ceea ce este prezentat ca fiind adevărat, deoarece acesta este ceea ce se așteaptă de la voi. Rețineți că încrederea dvs. în sursa de informații determină dacă o acceptați sau nu. Ceea ce oamenii cred poate fi controlat prin controlul informațiilor. Oamenii pot fi determinați să creadă ceva care nu este adevărat atunci când informațiile sunt prezentate de o autoritate acceptată.”
    Note subsol:
    166 Jacques Ellul, Propaganda: Formarea atitudinilor bărbaților, Tradus de Konrad Kellen și Jean Lerner, (New York: Alfred A. Knopf, 1965), p.13.
    167. Ibid., p. vi.
    Citat din cartea “Mind Control in the United States”, autor Steven Jacobson, cap.13 Educația ca propagandă, p.32

  2. Aceasta “strategie” se afla inca in dezbatere. Este nevoie de presiune din toate partile pentru a nu fi aprobata oficial.

  3. APEL pentru SALVAREA EUROPEI. „CEREM tuturor EUEOPENILOR să ni se alăture și să REFUZE FANTEZIA UTOPICĂ a unei LUMI MULTICULTURALE”. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

    Autor: Ovidiu Drugă | luni, 15 octombrie 2018 | 0Comentarii | 2446 Vizualizari
    
    O ideologie totalitară sufocă de ani de zile orice dezbatere deschisă despre viitorul Europei. Oricine încearcă să ridice obiecții cu privire la dogmele infailibile ale corectitudinii politice, multiculturalismului și diversității este pus la zid de formidabila inchiziție a democrației liberale care domină atât lumea politicii europene, cât și mass-media internațională.

    Apoi, îndată ce i-a fost pusă eticheta de rasist sau pupător de moaște, după caz, rebelul observă că puțini mai îndrăznesc să-l publice sau să-l invite la vreo dezbatere. Aproape dispare pur și simplu ca persoană publică, așa cum se întâmpla cu cei fugiți peste granițe în vremea lui Ceaușescu.

    Dar oamenii care-și asumă statutul de oaie neagră și spun ce gândesc indiferent de consecințele pe care trebuie să le suporte nu pot fi supuși atât de ușor. Amenzile pentru incitare la ură nu se pot compara cu gulagurile și spitalele de psihiatrie comuniste.

    Cu toate astea, exact ca în ultimii ani ai comunismului românesc, intelectualii disidenți au început să-și manifeste revolta prin scrisori colective.

    Cel mai bun exemplu este „Declarația de la Paris. Europa în care putem crede”. Manifestul, dat publicității anul trecut și semnat de 13 dintre cei mai valoroși gânditori conservatori ai zilelor noastre, printre care Rémi Brague, Roger Scruton, Robert Spaemann sau Ryszard Legutko, vorbește deschis despre marea problemă a Uniunii Europene- prăpastia uriașă dintre guvernați și guvernanți, dintre elite și oamenii obișnuiți.

    „Europa, cu toată bogăția și măreția sa, este amenințată de o falsă înțelegere de sine. Această falsă Europă se auto-reprezintă drept o împlinire a civilizației, dar, în realitate, casa ne va fi confiscată. Falsa Europă apelează la exagerări și distorsiuni ale virtuților autentice ale Europei, în vreme ce rămâne oarbă la propriile vicii.

    Mulțumită de sine, caricaturizându-ne partizan istoria, această falsă Europă este pornită fără preget împotriva trecutului. Cei ce o propun sunt orfani prin propria opțiune; ei presupun că a fi orfan – că a fi lipsit de (a)casă – e o reușită nobilă. În acest fel, falsa Europă se laudă pe sine ca fiind apogeul unei comunități universale, dar care nu e nici universală și nici comunitate”.

    Aceste elite mândre că nu au nici neam, nici lege, reprezintă adevăratul pericol pentru popoarele Europei. “Ne apropiem de o fundătură. Cea mai mare amenințare la adresa viitorului Europei nu este nici aventurismul rusesc, nici imigrația musulmană.

    Adevărata Europă este supusă riscului din pricina strânsorii sufocante pe care falsa Europă o exercită asupra imaginației noastre. Națiunile noastre și cultura împărtășită sunt înlocuite de iluziile asupra a ceea ce Europa este și ar trebui să fie”.

    Manifestul respinge fățiș ideologia neo-marxistă a generației 1968, care conduce acum Europa: ”Falsa Europă se laudă cu un devotament fără precedent față de libertatea umană. Această libertate este, însă, foarte partizană. Se prezintă drept o libertate față de orice fel de constrângeri: libertatea sexuală, libertatea de expresie, libertatea de a fi tu însuți.

    Generația 1968 le privește drept victorii prețioase asupra unui regim atot-puternic și opresiv.” În fapt, însă, toate aceste libertăți nu fac decât să distrugă fundamentul social.

    „Pentru cele mai tinere generații ale Europei, însă, realitatea este mai puțin poleită. Hedonismul libertin adeseori duce la plictiseală și la o profundă lipsă de sens. Legătura căsătoriei a fost slăbită. În apa tulbure a libertății sexuale, dorințele profunde ale tinerilor noștri de a se căsători și de a alcătui familii sunt adeseori distruse.

    O libertate care alienează dorin’ele cele mai profunde ale inimii devine un blestem. Societățile noastre par să se prăbușească în individualism, izolare și derivă. În loc de libertate, suntem condamnați la conformismul vid al unei culturi mânate de consumism și media.

    E datoria noastră să spunem adevărul: generația 1968 a distrus, dar nu a construit la loc. Ea a creat un vacuum acum umplut de social media, turism ieftin și pornografie.”

    Fără să o enunțe explicit, semnatarii manifestului par să creadă că această libertate a instinctelor ascunde un joc totalitar. „În același timp în care auzim laude despre o libertate fără precedent, viața europeană este din ce în ce mai sufocată de norme.
    Există reguli – adeseori confecționate de birocrați fără chip care joacă în aceeași ligă cu interese financiare puternice – care guvernează relațiile noastre de muncă, deciziile noastre de afaceri, educația, știrile, distracția și media. Și Europa caută acum să înăsprească restricțiile deja existente asupra libertății de exprimare, o libertate europeană originară: manifestarea libertății de conștiință.

    Ținta acestor noi restricții nu sunt obscenitatea și asaltul asupra decenței în viața publică; clasele conducătoare ale Europei vor să restrângă, în schimb, tocmai discursul politic. Liderii politici care dau glas adevărurilor inconfortabile despre islam sau imigrație sunt târâți dinaintea judecătorilor.

    Corectitudinea politică întărește tabuuri puternice care pun la încercare status-quo-ul dincolo de limită. Falsa Europă nu încurajează cu adevărat o cultură a libertății. ”Ba, mai mult, ideologia democrației liberale e folosită pentru a confisca puterea de a decide.”

    De-a lungul ultimei generații, un segment din ce în ce mai amplu din pătura conducătoare a decis că propriul său interes rezidă într-o globalizare accelerată. Vor să construiască instituții supra-naționale pe care să le poată controla fără inconvenientele suveranității populare.

    E din ce în ce mai clar că deficitul democratic al Uniunii Europene nu este doar o problemă tehnică, de natură a fi remediată prin mijloace tehnice. Mai degrabă, acest deficit este asumat în chip fundamental și apărat cu mult zel. Fie legitimate de presupuse necesități economice, fie dezvoltând legi ale drepturilor umane în mod autonom, mandarinii supranaționali ai instituțiilor europene confiscă viața politică a Europei, răspunzând la toate întrebările cu sloganul tehnocratic: Nu există alternativă!

    Evident, manifestul gânditorilor de dreapta s-a lovit de o presă ostilă, nu numai pentru atacul deschis la adresa establishmentului, ci, mai ales, pentru că vede în mult-înfieratul populism o reacție naturală la utopia pe care încearcă să ne-o impună elitele.

    „Există o anxietate în Europa astăzi din pricina creșterii a ceea ce este numit „populism” – deși înțelesurile termenului nu par a fi determinate și este folosit mai mult ca invectivă. Avem rezervele noastre. Europa are nevoie să se bazeze pe adânca înțelepciune a tradițiilor sale mai degrabă decât pe sloganuri simpliste și apeluri emoționale, care ne divizează.

    Cu toate acestea, admitem că mare parte din acest nou fenomen politic poate reprezenta o rebeliune împotriva tiraniei falsei Europe, care pune eticheta de „anti-democratică” oricărei amenințări la adresa monopolului pe care îl exercită asupra legitimității morale. Așa numitul „populism” amenință dictatura status-quo-ului, „fanatismul centrului” și, pe bună dreptate, e un semn că până și în miezul culturii noastre politice, degradate și împovărate, acțiunea istorică a popoarelor europene poate să renască.

    Fără să sprijine mișcările naționaliste și populiste, semnatarii manifestului lansează o chemare la luptă.

    „În acest moment, cerem tuturor europenilor să ni se alăture în refuzarea fanteziei utopice a unei lumi multiculturale, fără granițe. Ne iubim patriile, e dreptul nostru, și căutăm să înmânăm copiilor noștri toate lucrurile nobile pe care le-am primit la rândul nostru drept patrimoniu. Ca europeni, împărtășim o moștenire comună, iar aceasta ne cere să trăim în pace ca Europă a națiunilor. Să ne reînnoim suveranitatea și să descoperim demnitatea unei responsabilități politice comune pentru viitorul Europei.”

    Sub ce steag vor să ne înroleze apărătorii vechii Europe? E greu de spus, deocamdată. Măcar la nivel intelectual e însă de presupus că între globaliști și populiști apare o a treia cale.

    https://evz.ro/apel-salvarea-europei.html?v=347635&page=1

    https://evz.ro/apel-salvarea-europei.html?v=347635&page=2

    1. @Gheorghe si Ion asupriti de straini
      Subscriu la acest manifest dar…
      …Ce sa mai lasam copiilor nostri, o tara subjugata, vanduta bucata cu bucata strainilor? Si mai ales, oare copiii nostri isi mai iubesc patria, istoria, stramosii… ei deja sunt angajati ai multinationalelor, calatoresc sau viseaza sa-si faca vacantele aiurea prin lumea asta!

  4. Nicio imparatie nu cade din exterior. Maica Domnului a parasit gradina pentru ca sujitorii au tradat-o! Nu le-a mai placut munca de jos, cu semanatul ori pastoritul. E mai comod sa le spui cu blandete ‘iertate-ti sunt pacatele’ la toti necredinciosii ortodocsi, decat sa te lupti cu diavolii si sa-i gonesti cu ‘piei drace din omul acesta!’ Sa nu fie slujitorii acuzati de practici mistice neadecvate ideologiei sistemului de management al omului nou. Si uite asa toate florile s-au ofilit…mai sunt cateva care vor muri si ele de imputiciunea care va veni peste gradina, iar pastorii cei rataciti, care au sacrificat oile dandu-le mancare otravita adusa din import, ca sa nu ramana fara obiectul muncii, vor face aici noul ierusalim pentru toate religiile. Efervescenta religioasa va continua cu simpozioane si seminarii corecte despre noua esenta a poruncii iubirii aproapelui…toleranta si egalitatea de sanse a nebunilor la mantuire.
    Doamne iarta-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button