X

Grecia dărâmă CRUCEA pentru a nu OFENSA imigranţii

O cruce imensă din piatră care a fost construită pe malul stâncos al Apelli, la poalele castelului Mytilene din Lesvos, în cinstea oamenilor care au murit acolo, a fost pusă la pământ pentru a nu fi ofensatoare pentru migranții care nu sunt creștini.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit ziarului Lesvos News, plasarea crucii la pământ a provocat reacții negative din partea organizațiilor de ajutorare. O scrisoare a fost trimisă ministrului portului și primarului insulei, în care grupul de coexistență a afirmat că “crucea a fost plasată acolo pentru a împiedica imigranții să înoate“.

Cu câteva zile în urmă, au pus jos, la Apelli, Mytilene, o cruce mare, pentru a împiedica (chipurile) alți oameni (refugiați și migranți) să vină înotând spre insulă.

“Acest act este ilegal, neplăcut, dar mai ales ofensator față de simbolul creștinismului, un simbol al iubirii și al sacrificiului, nu al rasismului și al intoleranței “.

Ziarul local de pe insulă arată că grupul a primit, de asemenea, sprijin din partea unor organizații de ajutorare care au exprimat opinii negative similare cu privire la monumentul memorial.

Atacul grupului de coexistență asupra monumentului și demolarea lui a provocat reacții puternice în multe părți ale populației locale, care cred că fapta merge împotriva credințelor religioase creștine împărtășite de majoritatea locuitorilor insulei.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Articolul dezinformează:
    – nu Grecia a distrus crucea ci un grup neidentificat de vandali au făcut-o;
    -deci ideea că Grecia a făcut ceva pentru a plăcea imigranților este absolut nefondată;
    -crucea a fost construită în acel loc doar acum 1 an;
    -este însă real faptul că înainte de construcție mai multe organizații laice au cerut să nu fie construită.

    1. Nu stiu de unde ti-ai luat informatiile dar din ce-am gasit pe internet articolul de fapt Are dreptate !!! Si nu ma mira deloc tinand cont ca lumea e plina de apologeti de-ai mini paduchioasei de satana !!! Oameni ratati care cred ca pacalind pe alt om e egal cu a se scuza si pacali Infinitatea!!! Comportament tipic de catolic !!! Oricum te miri cumde nu reactioneaza ortodocsii greci locali, oare totul a inceput sa se rezume la stomac!!!??? Nu stiu,demonstratii stradale,plangeri la guvernanti si daca nici una nu functioneaza justitie stradala nene,adica tu ca marioneta de-a lui alladin (allah) vii si-mi spui mie in tara mea Ortodoxa ca esti jignit de Sfanta Cruce,pai atunci date-n gatu matii,ca-ti rup picioarele(evident cu mult ajutor de la Atotputernicul Iisus Hristos,eu fiind mai fragil fizic de felul meu) dar iti rup picioarele oricat de neplacut ar suna !!! Fereasca Atotputernica Treime sa se intample asa ceva la noi,sper sa fim Mult mai reactionari!!! Doamne Ajuta !!!

        1. Plus că din imagini se vede clar că e mai degrabă un act de vandalism decit o demolare. Ce demolator face treabă pe jumătate și lasă resturile împrăștiate?

          1. Si la noi se întâmplă,la ieșirea din București Militari langa Auchan ,în stația de autobuz era o troita de dimensiuni mari ,din beton, de mărime unui om cu Maica Domnului si cu Iisus Hristos,acum nu mai este. Troitele, crucile ,cele sfinte deranjează,mâine vom fi noi cei care deranjăm….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button