X

Consiliul Tineretului din România: Legiferarea parteneriatului civil, educație sexuală în școli și strategia de educație parentală

Reprezentanții tinerilor cer Guvernului și Parlamentului legiferarea parteneriatului civil, “astfel încât cuplurile de același sex să beneficieze de recunoaștere și protecție legală adecvată pentru familiile lor”. “Totodată, solicităm reluarea dezbaterilor cu toți actorii interesați în vederea introducerii generalizate a educației sexuale și contraceptive în școli, dar și pentru adoptarea strategiei naționale pentru educație parentală”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

  • Amintim că imediat după ce a votat, la referendum, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat: “Trebuie să construim un cadru legal pentru parteneriatul civil cât de curând”. 

“Nu este admisibil ca politici publice extrem de importante pentru tineri să fie îngropate pur și simplu la cererea Coaliției pentru Familie – desigur, dialog sincer cu cei care au temeri privitoare la conținutul acestora este însă extrem de important, iar adâncirea faliilor existente în societate trebuie, pe cât posibil, evitată”, spune Consiliul Tineretului din România.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizația spune că, “prin boicotul fără precedent al scrutinului, mai degrabă decât un mesaj progresist sau conservator, oamenii au respins divizarea societății și au arătat că este important ca pe viitor să ne concentrăm pe problemele comune, cu adevărat stringente, ale societății, respectându-ne unii altora convingerile, principiile și stilul de viață”.

Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România, susține că „libertatea religioasă trebuie respectată, însă respectarea libertății religioase este foarte diferită de impunerea de către stat, pentru toți cetățenii, a unei conduite aliniate strict convingerilor unor culte. Pentru stat, toți cetățenii trebuie să fie egali – indiferent de etnie, religie, sex, orientare sexuală sau alte caracteristici care țin de identitatea și convingerile fiecăruia. Mai mult, nu putem să ne facem că trăim într-o utopie. Negarea problemelor și respingerea discuțiilor referitoare la sexualitate din motive ideologice nu face decât să încurajeze hărțuirea tinerilor homosexuali și trans-sexuali, să încurajeze epidemiile de boli cu transmitere sexuală, să întrețină numărul extrem de mare de adolescente care rămân însărcinate în fiecare an și să expună tinerele și tinerii unor traume emoționale și fizice care ar putea, în mod normal, să fie evitate”.

Președintele CTR este membru în Consiliul Economic și Social, poziție din care primește în analiză și avizare toate proiectele de lege, în afara celor pe justiție.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Pentru cine nu știe,

Consiliul Tineretului din România se prezintă ca fiind principalul partener neguvernamental pe probleme de tineret în raport cu autorităţile şi instituţiile publice centrale abilitate în domeniul politicilor pentru tineret.

Acesta reunește 23 structuri federative cu o rețea de peste 400 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth). Președintele CTR este membru desemnat în Consiliul Economic și Social al României.

Afiliere și colaborare:

  • Consiliul Economic și Social
  • Ministerul Tineretului și Sportului
  • Alianța pentru o Românie Curată

Parteneri:

  • Autoritatea Electorala Permanenta
  • Ministerul Tineretului și Sportului
  • Camera Deputatilor
  • Unicef
  • Parlamentul European

Iar lista continuă AICI

Agenda:

  • -activități de lobby și advocacy pentru drepturile și interesele tinerilor;
  • -organizarea de conferinţe, simpozioane, congrese, mese rotunde, seminarii etc. pe diverse domenii de interes pentru tineri;
  • -realizarea de studii și cercetări specifice;
  • -organizarea de campanii de informare și conștientizare;
  • -organizarea de cursuri de formare şi perfecţionare profesională în diferite domenii de activitate şi niveluri de pregătire;
  • -acordarea de consiliere și orientare în domeniul pregătirii academice şi profesionale;
  • -prestare de servicii de expertiză, consultanţă, formare şi instruire pentru persoane fizice, organizaţii neguvernamentale sau alte persoane juridice interesate;
  • -elaborarea şi editarea de cursuri, manuale, publicaţii ştiinţifice, materiale de informare şi instruire, reviste, albume, broşuri etc.;
  • -recrutarea, instruirea şi plasarea personalului calificat, cu precădere tineri, pentru persoane juridice din ţară şi străinătate interesate;
  • -înfiinţarea şi administrarea de puncte de informare şi consiliere;
  • -înfiinţarea şi administrarea de centre de dezvoltare antreprenorială;
  • -înfiinţarea şi administrarea de centre de formare și de centre de evaluare a competențelor.

Pare cumva că îi reprezintă pe ai noștri tineri, sau mai degrabă ,,valorile și drepturile europene”?

Cine vrea să afle mai multe lucruri despre acest consiliu, să acceseze site-ul lor: ctr.ro

Citiți și: Teolog Mihai-Silviu Chirilă: De ce adoptarea educației sexuale în școli este neconstituțională

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. aceste asa-zise grupuri de reprezentanti ar trebui scoase in afara legii – acestia nu sunt tinerii nostri iar cei care se erijeaza in reprezentantii tineretului sunt niste impostori !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button