X

RUSSIA TODAY: New York este denumit „Jewtropolis” pe harta Snapchat, evreii newyorkezi răspund cu glume

O captură de imagine a hărții modificate. © OpenStreetMap

Utilizatorii hărții Snapchat Snap Map au constatat ca New York este redenumit „Jewtropolis”, într-un act care pare a fi un fel de vandalism online.

Hărțile Snap, care permit utilizatorilor rețelei Snapchat să descopere informații dintr-o anumită locație și să vadă mișcările prietenilor lor, folosesc un software de cartografiere al unei companii numite Mapbox. Aplicațiile Jumpbike, StreetEasy și Zillow folosesc și ele hărțile Mapbox pentru folosirea bicicletelor sau pentru închirieri de apartamente.

Cineva a reușit să producă schimbări, falsificând hărțile din software-ul Mapbox, iar vandalismul digital a fost sesizat de utilizatorii Twitter joia trecută.

Micah Grimes: Indiferent ce serviciu de cartografie folosesc Shapchat, Citibike, StreetEasy (și poate și alții) – se pare că – New York este prezentat în dimineața asta ca „Jewtropolis” [„Metropola Evreilor”, n.tr.]

Snapchat a declarat că lucrează împreună cu Mapbox „pentru a remedia problema imediat.” Utilizatorii consternați au început să interpeleze serviciile de posrt și ale altor producători de aplicații web.

Liga Anti-Defăimare (ADL) a răspuns instantaneu, contactând dezvoltatorii aplicațiilor afectate și întrebându-i dacă „au rezolvat vandalismul asta antisemit?”

ADL: @Mapbox, ne este semnalat faptul ca New York este etichetat drept „jewtropolis” pe hărțile dumneavoastră, care sunt utilizate de Snap, Foursquare, FinancialTimes, Evernote și alte servicii. Ați anihilat acest act de vandalism antisemit? Noi suntem gata să vă ajutăm…

Printre plângerile de antisemitism si rasism, unii membrii ai comunității evreiești din New York au văzut și partea comică.

„E ridicol”, spune sarcastic rabinul Mordechai Lightstone. „Toată lumea știe că Jewtropolis este în Brooklyn, nu în Manhattan. Ce înseamnă să te iei după gura lumii!”

Miriam Elder îi răspunde rabinului:

„Dacă, de asemenea, controlăm și vremea, de ce e așa de cald astăzi în Jewtropolis?!”

The Volatile Mermaid comenteaza și ea:

„Jewtropolis este acolo unde Jewperman se luptă cu Lex Jewthor.” (aluzie la seria filmelor cu Superman și opozantul său, Lex Luthor, n.tr.)

„Dacă New York este Jewtropolis, cu siguranță există și un Goytham City undeva mai la sud.”

„Oamenii sunt geloși pentru că Jewtropolis este strălucitor și vibrant iar Goytham City este întunecat și ponosit. Plus că toată lumea știe că Jewperman îl bate pe Batmantisemitul.”

Laura Silverman spune și ea:

„Pentru noi evreii, să vedem asta este, uau!, un pic cam  de speriat dar, totuși, pe bune, era atât de la îndemână să spuneți JEW YORK iar voi veniți cu ideea asta mediocră cu Jewtropolis?”

Câteva ore mai târziu, Mapbox a rezolvat problema, pe care a catalogat-o drept un act „dezgustător” de „vandalism uman”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.