X

La REFERENDUM romanii vor decide daca vor sa fie PEDEPSITI precum SODOMA sau IERTATI precum NINIVE

de Saccsiv
Foto: https://verbumdeiudea. files.wordpress.com/2011/03/jonas_predicando_en_ninive1.jpg

În luna septembrie, în ziua a douazeci si una, pomenirea Sfântului Prooroc Iona. Bun moment pentru a ne aminti de Ninive, apoi de Sodoma, dupa care sa ne gandim bine daca chiar e bine sa nu mergem la Referendum.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1316577600

 

Acest Prooroc a fost fecior al lui Amati din Get, din Cariatmaus, aproape de Azot cetatea elinilor de lânga mare. Este feciorul vaduvei, pe care l-a înviat proorocul Ilie; caci mustra atunci Ilie pe Ahav, si chemând foamete pe pamânt a fugit si mergând la Sarepta Sidonului, a aflat pe acea vaduva cu fiul ei. Si a locuit la dânsa, caci nu putea sa locuiasca cu cei netaiati împrejur; si a binecuvântat-o pe dânsa pentru primirea ei de oaspeti. Acesteia i-a înviat feciorul care-i murise.

Iata ce putem citi in http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/40/Iona

 

Capitolul 1

  1.         Şi a fost cuvântul Domnului către Iona, fiul lui Amitai, zicând:
  2.         „Scoală-te şi du-te în cetatea cea mare a Ninivei şi propovăduieşte acolo, căci fărădelegile lor au ajuns până în fata Mea!”
  3.         Şi s-a sculat Iona să fugă la Tarsis, departe de Domnul. Şi s-a coborât la Iope, unde a găsit o corabie, care mergea la Tarsis, şi, plătind preţul călătoriei, s-a coborât în ea ca să meargă la Tarsis împreună cu toţi cei de acolo, el fugind din faţa Domnului.
  4.         Dar Domnul a ridicat un vânt năpraznic pe mare şi o furtună puternică s-a stârnit, încât corabia era gata să se sfărâme.
  5.         Corăbierii s-au înfricoşat şi au strigat fiecare către dumnezeul său şi au aruncat în mare încărcătura corăbiei ca să se uşureze. Dar Iona se coborâse în fundul corăbiei, se culcase şi adormise.
  6.         Atunci s-a apropiat de el cârmaciul corăbiei, şi i-a zis: „Pentru ce dormi? Scoală-te şi strigă către Dumnezeul tău, poate El Îşi va aduce aminte de noi, ca să nu pierim!”
  7.         Şi au zis unul către altul: „Haidem să aruncăm sorţi, ca să ştim din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta!” Şi au aruncat sorţi, şi sorţul a căzut pe Iona.
  8.         Şi l-au întrebat pe el: „Spune-ne nouă din pricina cui s-a abătut nenorocirea aceasta asupra noastră? Care este meşteşugul tău, de unde şi din ce ţară vii şi din ce popor eşti?”
  9.         Atunci el le-a răspuns: „Sunt evreu şi Domnului Dumnezeului cerului mă închin – Cel care a făcut marea şi uscatul”.
  10.      Şi toţi oamenii s-au temut cu frică mare şi i-au zis lui: „Pentru ce ai săvârşit una ca aceasta?” Căci ei ştiau că el fuge din faţa lui Dumnezeu, fiindcă el le spusese.
  11.      Şi i-au zis lui: „Ce să-ţi facem ca să se potolească marea?” Căci marea se ridica din ce în ce mai mult.
  12.      Atunci el a răspuns: „Luaţi-mă şi mă aruncaţi în mare şi ea se va potoli, căci ştiu bine că din pricina mea s-a pornit peste voi această vijelie”.
  13.      Şi marinarii vâsleau ca să ajungă la ţărm, dar în zadar, căci marea se ridica din ce în ce mai mult împotriva lor.
  14.      Atunci au strigat către Domnul şi au zis: „O, Doamne, de-am putea să nu pierim din pricina vieţii acestui om şi să nu ne împovărezi pe noi cu un sânge nevinovat! Că Tu, Doamne, precum ai voit ai făcut!”
  15.      Şi îl ridicară pe Iona şi îl aruncară în mare şi s-a potolit urgia ei.
  16.      Şi oamenii s-au temut cu teamă mare de Domnul şi au adus jertfă lui Dumnezeu şi I-au făcut Lui făgăduinţe.

Capitolul 2

  1.         Şi Dumnezeu a dat poruncă unui peşte mare să înghită pe Iona. Şi a stat Iona în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi.
  2.         Atunci s-a rugat Iona din pântecele peştelui către Domnul Dumnezeul lui, zicând:
  3.         „Strigat-am către Domnul în strâmtorarea mea, şi El m-a auzit; din pântecele locuinţei morţilor către El am strigat, şi El a luat aminte la glasul meu!
  4.         Tu m-ai aruncat în adânc, în sânul mării şi undele m-au înconjurat; toate talazurile şi valurile Tale au trecut peste mine.
  5.         Şi gândeam: Aruncat sunt dinaintea ochilor Tăi! Dar voi vedea din nou templul cel sfânt al Tău!
  6.         Apele m-au învăluit pe de-a întregul, adâncul m-a împresurat, iarba mării s-a încolăcit în jurul capului meu;
  7.         Mă coborâsem până la temeliile munţilor, zăvoarele pământului erau trase asupra mea pentru totdeauna, dar Tu ai scos din stricăciune viaţa mea, Doamne Dumnezeul meu!
  8.         Când se sfârşea în mine duhul meu, de Domnul mi-am adus aminte, şi la Tine a ajuns rugăciunea mea, în templul Tău cel sfânt!
  9.         Cei ce slujesc idolilor deşerţi dispreţuiesc harul Tău;
  10.      Dar eu Îţi voi aduce Ţie jertfe cu glas de laudă şi toate făgăduinţele mele le voi împlini, căci mântuirea vine de la Domnul!”
  11.      Şi Domnul a dat poruncă peştelui şi peştele a aruncat pe Iona la ţărm!

Capitolul 3

  1.         Şi a fost cuvântul Domnului către Iona, pentru a doua oară, zicând:
  2.         „Scoală şi porneşte către cetatea cea mare a Ninivei şi vesteşte-le ceea ce îţi voi spune!”
  3.         Şi s-a sculat Iona şi a mers în Ninive, după cuvântul Domnului. Şi Ninive era cetate mare înaintea lui Dumnezeu; îţi trebuia trei zile ca s-o străbaţi.
  4.         Şi a pătruns Iona în cetate, zicând: „Patruzeci de zile mai sunt, şi Ninive va fi distrusă!”
  5.         Atunci Ninivitenii au crezut în Dumnezeu, au ţinut post şi s-au îmbrăcat cu sac, de la cei mai mari şi până la cei mai mici.
  6.         Şi a ajuns vestea până la regele Ninivei. Acesta s-a sculat de pe tronul său, şi-a lepădat veşmântul lui cel scump, s-a acoperit cu sac şi s-a culcat în cenuşă.
  7.         Apoi, din porunca regelui şi a dregătorilor săi, s-au strigat şi s-au zis acestea: Oamenii şi animalele, vitele mari şi mici să nu mănânce nimic, să nu pască şi nici să bea apă;
  8.         Iar oamenii să se îmbrace cu sac şi către Dumnezeu să strige din toată puterea şi fiecare să se întoarcă de pe calea lui cea rea şi de la nedreptatea pe care o săvârşesc mâinile lui;
  9.         Poate că Dumnezeu Se va întoarce şi Se va milostivi şi va ţine în loc iuţimea mâniei Lui ca să nu pierim!”
  10.      Atunci Dumnezeu a văzut faptele lor cele de pocăinţă, că s-au întors din căile lor cele rele. Şi i-a părut rău Domnului de prezicerile de rău pe care li le făcuse şi nu le-a împlinit.

Capitolul 4

  1.         Şi Iona a fost cuprins de mare supărare şi s-a aprins de mânie.
  2.         Şi a rugat pe Domnul, zicând: „O, Doamne, iată tocmai ceea ce cugetam eu când eram în tara mea! Pentru aceasta eu am încercat să fug în Tarsis, că ştiam că Tu eşti Dumnezeu îndurat şi milostiv, îndelung-răbdător şi mult-milosârd şi Îţi pare rău de fărădelegi.
  3.         Şi acum, Doamne, ia-mi sufletul meu, căci este mai bine să mor decât să fiu viu!”
  4.         Şi a zis Domnul: „Faci tu oare bine că ţi-ai aprins mânia?”
  5.         Şi Domnul Dumnezeu a făcut să crească un vrej care s-a ridicat deasupra capului lui Iona, ca să-i ţină umbră şi să-i mai potolească mânia. Şi s-a bucurat Iona cu bucurie mare pentru vrej.
  6.         Dar Dumnezeu, a doua zi, la revărsatul zorilor, a poruncit unui vierme să reteze vrejul. Iar el s-a uscat.
  7.         Şi la răsăritul soarelui a pornit Dumnezeu un vânt arzător de la răsărit şi soarele a dogorit capul lui Iona, încât el se prăpădea de căldură. Şi şi-a rugat moartea zicând: „Mai bine este să mor decât să trăiesc!”
  8.         Şi a grăit Domnul către Iona: „Ai tu dreptate să te mânii pentru vrej?” Şi el a răspuns: „Da, am dreptate să fiu supărat de moarte!”
  9.      Şi a zis Domnul: „Tu ţi-ai făcut necaz pentru acest vrej pentru care nu te-ai trudit şi nici nu l-ai crescut, care şi-a luat fiinţă într-o noapte şi într-alta a pierit!
  10.      Dar Mie cum să nu-Mi fie milă de cetatea cea mare a Ninivei cu mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu ştiu să deosebească dreapta de stânga lor, şi cu un mare număr de dobitoace?”

 

Fratilor, oricarui neam, inainte de distrugere, i se da o sansa. Sodoma a avut sansa ei, aceea de a se gasi in ea macar zece drepti:

 

Iar Domnul i-a zis: “Pentru cei zece nu o voi pierde”.

 

Doar ca nu s-au gasit in ea 10 drepti, asa ca a fost nimicita.

Si Ninive a avut sansa ei, dar spre deosebire de Sodoma, intreaga cetate, rege si oameni s-au imbracat in sac, n-au mai mancat si baut nimic si nici animalelor nu le-au dat si cu totii au strigat catre Dumnezeu cu speranta ca:

 

“Poate că Dumnezeu Se va întoarce şi Se va milostivi şi va ţine în loc iuţimea mâniei Lui ca să nu pierim!”

 

Si bunul Dumnezeu i-a iertat.

Iata ca si noua, romanilor, ni se da o sansa: Referendumul, ocazie rarisima oferita oamenilor simpli de a-si expune parerea in epoca moderna.

N-am fost intrebati despre ecumenism sau despre cipuri sau despre multe altele ce tin de Noua Ordine Mondiala, dar macar suntem intrebati despre ceva. Iar acest ceva chiar nu este o treaba lipsita de importanta.

In functie de cum raspundem, de fapt vom decide daca vrem sa fim pedepsiti precum Sodoma sau daca vrem sa fim iertati precum Ninive.

Daca nu vom merge in numar suficient de mare la Referendum pentru a vota Da, vom avea soarta Sodomei. Atat pe Pamant, cat si la Judecata.

Unora insa nu le pasa. Si nu ma refer in primul rand la cei indoctrinati de mici cu “valorile” Noii Ordini Mondiale, cu toate ca nici lor nu le va fi usor la Judecata, caci a fi habauc nu este neaparat o scuza valabila. Nici locuitorii cetatii Ninive nu stiau “să deosebească dreapta de stânga lor” dar au stiut totusi sa ia decizia corecta pentru a nu pieri.

Ci ma refer, mai ales, la botezatii ortodocsi, care nu vor sa mearga la Referendum pe motiv de … PSD.

Daca si cei din Ninive ar fi gandit ca ei, praful si cu pulberea se alegea de ei. Dar ei nu si-au facut probleme de genul: “Nu cumva este un plan ascuns al evreilor?” sau “Daca Iona este platit de egipteni ca sa ne faca sa nu mai mancam, sa nu mai bem si sa ne moara animalele pentru ca sa slabim si mai apoi sa vina sa ne cucereasca?”. Adica au fost intelepti…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Este o ocazie și un examen aparent ușor dar ,să nu uităm, că ce este ușor de îndeplinit este disprețuit de penitent.Nu contează dacă nu va reuși plenar dar conteaza pentru cel ce se va folosi de mărturisirea lui personală. E un tichet ,e un bonus de drum.Ne folosim sau nu.Cel ce disprețuiește darurile Domnului va suferi !

  2. Sper ca PSD sa-si mobilizeze bine electoratul. Sper ca preotii sa-si indemne credinciosii sa nu lipseasca. Si ce daca psd-istii castiga capital electoral? Merita, cand fac bine. De ce nu nu castiga acest capital usr, ca si de la ei ar fi primit. Dar aceasta formatiune a votat in bloc impotriva referendumului. Si atunci ii blamam pe psd-isti si-i laudam pe usr-isti? Doamne ajuta sa se intruneasca 30%.

    1. Parinte nu știu dacă mi se pare dar ești cam political corect …,,electorat,,,”capital”
      dta trebuie sa te rogi pentru mantuirea acestui popor și să l indemni la mărturisirea Neamului și a Crucii ,nu sa numeri precum fac păgânii
      Ca este soarta unei natii în joc și cine nu înțelege asta sau nu vrea a înțelege se afla în slujba omului rosu și …,, vai și amar de tine de om rosu,,

  3. Dacă fiecare din cei 3 milioane care am semnat petiția vom aduce încă pe cineva care nu a semnat la vot, atunci se va întruni… deja am găsit 2 persoane

  4. bun articol…si sper sa priceapa toti ca pe 7 octombrie e mai mult decat un simplu vot…e o marturisire care va cantari greu la judecata de apoi ….cine va fi nepasator sau impotriva atunci si Dumnezeu ii va sta impotriva…mergeti cu toata familia voastra ( care poate vota) si marturisiti ca sunteti normali si nu vreti sodomie in tara asta

  5. Ignoranța în astfel de lucruri duce la:laaaa PSD;din păcate,la cum cunosc un număr destul de mare de oameni încât să mi fac o idee,nu sunt prea optimist…sper că,văzând toate grozăviile din Occident,românii din Diaspora să se mobilizeze și să trezească și letargia ce a cuprins România;dacă va fi un eșec,mă gândesc la ce e mai rău în România,rău cum nu a fost niciodată în ultimii zeci,poate sute de ani:epidemie,cataclism…

  6. Nu este singurul specimen de acest gen;Tudor Barbu(sper că i am scris corect numele)de la b1tv dacă nu mă înșel tot cu astfel de lucruri se ocupă;mă deranjează maxim ipocrizia lui:el este când cu unii,când cu alții;barem cei de pe antena3,digi24 știu că merg pe aceeași linie,nu sunt ipocriți

  7. Și Moise Guran tot un ipocrit este;amestecă binele cu răul ca și Tudor Barbu;genul ăsta de ,,oameni”sunt mai periculoși decât cei care merg doar între o singură direcție;chiar de este direcția răului,barem se știe…

  8. Spunand DA la referendum,o fac cu adanca convingere,dragoste si recunostinta fata de Martirii,Mucenicii, Eroii neamului romanesc,aducandu-le si de aceasta data prinos de adanca multumire pentru jertfa lor,indeosebi Legionarilor si simpatizantilor Legiunii Arhanghelului Mihail,in frunte cu Capitanulul ei, Corneliu Zelea Codreanu.

    Este o marturisire in fata Adevarului Hristos,o iubire inalta pentru perfectiunea zidirii Sale,BARBAT si FEMEIE,care impreuna si numai ei impreuna pot deveni prin taina casatoriei,un singur trup si un singur suflet,adica o FAMILIE,in fata lui Dumnezeu si a oamenilor,binecuvantata cu nastere de prunci(atunci cand Domnul binevoieste)
    Nu exista nimic altceva,nu exista nici un compromis.
    Cel care incearca sa schimbe legea divina,se autodeclara vrajmas al lui Dumnezeu.
    Acest referendum ,ne ofera sansa de a pretui odata in plus viata,acest sublim si fara seaman dar,oferit de Atotputernicul ,zidirii Sale,sa nu o irosim in zadar,sa o pretuim la adevarata ei valoare,care include dorul nostru de Dumnezeu,care isi cauta drumul in orice clipa catre EL.
    Ca medic am o datorie sfanta ,de la care nu pot sa abdic.
    Primum non nocere,(înainte de toate, sa nu faci rău) sau principiul non-vătămării este un principiu etic fundamental,filosofic, pe care se bazează medicina,din antichitate pana in zilele noastre.
    Maxima acesta este deseori invocata, cu toate ca originile ei sunt destul de neclare. Dincolo de ea, juramantul lui Hipocrate exprima si el in mod clar atat principiul nefacerii raului, cat si principiul binefacerii: „Voi folosi tratamentul pentru a ii ajuta pe bolnavi in conformitate cu abilitatile si judecata mea, dar nu il voi folosi niciodata pentru a ii rani.”
    Dandu-ne acordul (prin neparticipare la vot),ne declaram impotriva sanatatii fizice si psihice a omului,chiar daca el a abdicat cu buna stiinta de la aceasta.
    Nimeni si nimic nu trebuie sa stea in fata deciziei noastre.
    Daca elitele sionisto-masonice au decis pentru noi(cum s-a intamplat in majoritatea tarilor lumii,care au aprobat casatoria dintre doua persoane de acelasi sex,neexistand o precizare concreta in sistemul legislativ),trebuie sa le raspundem clar si raspicat”Pe aici nu se trece”-deviza născută pe câmpul glorios de luptă al Mărăşeştilor,din iulie-august 1917, care apartine marelui si curajosului general Eremia Grigorescu,care a rostit înălţătoarele şi emoţionantele cuvinte: „Pe aici nu se trece!“, ceea ce s-a adeverit. „Faceţi din piepturile voastre scutul de apărare a ţării, scut de care inamicul să se prăbuşească, să se sfărâme. Gândiţi-vă la gloria străbună, când strămoşii apărau ţara cu măciuca, dar n-au îngăduit să o calce duşmanul şi v-au lăsat-o vouă moştenire. Ei erau puţini la număr, dar mari şi năprasnici în luptă. Voi apăraţi ţara cu arma şi tunul. Arătaţi-vă demni de ei!“
    Pariciparea la acest referendum,in care vom vota clar si raspicat DA,este o ofensiva impotriva raului deghizat in forme incredibile,care ne razboieste ,dorind sa insele vigilenta si buna noastra credinta.
    Cred ca sunt in asentimentul confratilor mei si a tuturor oamenilor de pe cuprinsul tarii,cand spun: „prieten mi-e Platon, dar mai prieten mi-e adevărul!” Pentru că nu trebuie să uităm niciodată că, atunci când este la mijloc fiinta umana zidita de Dumnezeu, mai ales în postura lui de pacient suferind de nesănătate, nu este permis să nu ținem cont de faptul că „primum non nocere”!
    Minoritatilor sexuale nu le este necesara aprobarea noastra tacita de a se casatori,cand deja o pot face cu nonsalanta,cat urmarile negative,pe care le-ar avea lipsa revizuirii constitutiei.
    Acestea au fost discutate pe larg.
    As adauga din punctul meu de vedere,ca esecul revizuirii constitutiei constituie un atac premeditat la viitorul acestei natii.Nici nu admit ca asa ceva va fi posibil…dar daca…cetatenii tarii ar trebui sa se gandeasca la urmarile ,care ii asteapta:
    -lumea ostila,nepotrivita cu idealurile ,convingerile si credinta in care vor creste,copiii acestui neam obidit,tradat si vandut

    -afrontul adus credintei noastre ortodoxe stramosesti,pentru care au luptat voievozii si eroii acestui scump pamant(suntem si ramanem o tara declarata majoritar ortodoxa)

    -toti romanii trebuie sa inteleaga ca nu putem sa ne lepadam de Hristos,(caci despre asta este vorba),atunci cand puterile intunericului au decis peste capul nostru.

    -alegerea lor (ma refer la comunitatea LGBT)este problema lor si nimeni nu incearca sa le anuleze decizia luata in cunostinta de cauza.Respectam aceste lucruri,ii respectam si le cerem ca si ei sa respecte optiunile si deciziile noastre ca majoritari in tara unde locuim impreuna.
    Daca se simt inconfortabil aici,nimeni nu-i retine sa-si gaseasca alt loc in primitoarea de straini,Europa.

    Aici se potrivesc cuvintele IPS Mitropolit de Nevrokopi, Nathanail (Patriarhia Bulgariei) in scrisoarea de susţinere a Stareţului Sfintei Mănăstiri Vatoped, Arhimandritul Efrem :

    „*Acela care a îngăduit această încercare va arăta în cel mai categoric chip adevărul şi va răsplăti durerea provocată de cruzimea şi nesăbuinţa omenească.Nu au citit, se vede, vrăjmaşii niciodată Sfânta Scriptură şi nici ceea ce Însuşi Domnul i-a spus lui Pavel: „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Fapte 26, 14).
    Am însă şi mâhnire, văzând că omenirea se îndepărtează cu ritmuri repezi de Dumnezeu. Îl dispreţuieşte pe Dumnezeu şi declară dumnezeu propriul sine…

    Am mâhnire, pentru că nu doar în Grecia, ci şi în alte ţări unde există o Ortodoxie luptătoare, urâtorul de bine, prin instrumentele sale, încearcă să provoace lovituri şi să zdruncine credinţa oamenilor în Biserica Ortodoxă, ca să poată, aşa cum crede el, să-şi săvârşească nederanjat lucrarea distrugătoare…

    Lupta este dură şi grea, pentru că răul are de partea lui toate mijloacele de comunicare şi manipularea opiniei publice devine mult mai uşoară pentru aceştia.

    Însă adevărul este aur şi aurul, oriunde s-ar afla, străluceşte.

    Le răspundem,din nou tuturor celor care nu ne inteleg si nu sunt de acord cu noi:

    „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Fapte 26, 14).

    *https://www.pemptousia.ro/2011/12/%E2%80%9Egreu-iti-este-sa-lovesti-in-tepusa-cu-piciorul%E2%80%9D-fapte-26-14/

  9. Acceptarea casatoriilor homosexuale este un exemplu al departarii de Dumnezeu,acolo unde elitele illuminati vor sa aduca omenirea.Iadul si-a deschis abisul.
    Doua stiri bantuie ca un strigoi paginile de ultima ora:prima casatorie gay din istoria familiei regale britanice,si acuzarea primarului gay din Seattle de agresiuni sexuale impotriva a 5 copii minori.
    La noi,asa zisii intelectuali atei ,vehiculeaza idei aiuristice care anesteziaza mintea celor slabi,trandavi si nepasatori.
    *Andrei Cornea de la revista „22”, fiul ideologului comunist Paul Cornea: „Voi boicota referendumul din mai multe motive, inclusiv cele de mai sus, amintite de Mircea Cărtărescu. Refuz să acord statului zis secular posibilitatea de a impune oamenilor un bine, fie acesta și al majorității. Refuz să accept că două persoane mature și responsabile de același sex nu pot forma o „familie”, dacă o doresc.”

    Așadar motivul nu pare să fie legat de „drepturile omului” ci de „drepturile homosexualilor”, asupra cărora scriitorul principal al editurii Humanitas și autorul romanului „Travesti” s-a mai exprimat de-a lungul anilor. Astfel, Cărtărescu scria pe pagina sa de Facebook, ca „În privința căsătoriilor intre persoane gay, de pilda, punctul meu de vedere e unul, cred, de bun simt: de ce nu? Pe cine prejudiciază acest lucru? E vorba de căsătorii civile, care-ar trebui garantate de legi ale statului, aceleași pentru toți cetățenii. Dacă persoanele gay vor să se căsătorească, e firesc sa aibă acest drept în calitatea lor de cetățeni.”

    Pentru Mircea Cărtărescu „familia tradițională este un concept rătăcit în istorie, în vremea în care femeia se ocupa doar de casă și copii, iar bărbatul îi întreținea pe toți, un concept care a eșuat inclusiv pentru generația părinților noștri, care a venit la oraș”, după cum afirma într-un interviu pentru Digi24 de anul trecut.

    „Acest referendum pentru familia tradițională este total dizgrațios și lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este vorba de o overreaction a unei comunități foarte mari împotriva unei minorități puțin signifiante și puțin vocale și care are un trecut de discriminări clare”, declara Cărtărescu.

    „În țările mai decente ale lumii, gay-ii, travestiții și lesbienele sunt priviți ca niște exuberante pete de culoare într-o lume uniformizată. Paradele gen Gay Fest, în unele locuri adevărate carnavaluri, sunt atracții turistice și ocazii de divertisment. Din păcate, mulți dintre noi, cei din Estul împotmolit în prejudecăți, nu avem față de acești oameni, oameni pur și simplu, nici mai buni și nici mai răi decât noi, decât cele mai primare reflexe de represiune”, scria Cartarescu intr-un editorial din 2008, acuzându-i pe credincioșii care protestau față de parada homosexualilor de „înapoiere”.

    https://www.activenews.ro/externe/Prima-casatorie-regala-gay-din-istoria-Familiei-Regale.-Varul-Reginei-Elisabeta-a-II-a-si-iubitul-au-devenit-soti-152790

    https://www.activenews.ro/externe/Monstru-cu-chip-de-om.-Primarul-homosexual-din-Seattle-a-demisionat-dupa-ce-a-fost-acuzat-de-violarea-a-cinci-copii.-Unul-dintre-copii-s-ar-fi-aflat-in-plasamentul-edilului-146287#at_pco=smlrebv-1.0&at_si=5ba9c9bbca0d92ef&at_ab=per-2&at_pos=2&at_tot=4
    *https://www.activenews.ro/stiri-social/Cartarescu-sustine-casatoriile-homosexualilor-in-Romania-si-se-opune-Referendumului-%E2%80%9Etotal-dizgratios-si-lipsit-de-temei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button