X

China va cenzura conținutul creștin online în același mod în care facebook și youtube cenzurează videoclipurile creștine în America

Asemănările dintre China comunistă și Silicon Valley sunt prea multe pentru a fi ignorate

Image: China to ban online Christian content in exactly the same way Facebook and YouTube are banning Christian videos in America

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China va cenzura conținutul creștin online în același mod în care facebook și youtube cenzurează videoclipurile creștine în America

Asemănările dintre China comunistă și Silicon Valley sunt prea multe pentru a fi ignorate.  Acum, guvernul chinez cenzurează online conținutul creștin și orice conținut religios, alăturându-se lui facebook, google și altor giganti americani din domeniul tehnologiei, într-un atac asupra libertății de exprimare și a religiei.

Războiul împotriva creștinismului atinge apogeul său: companiile de tehnologie de stânga cenzurând și interzicând utilizatorii, pentru îndrăzneala de a împărtăși versete biblice pe platformele lor, aici în Statele Unite, iar în China lucrurile stau și mai rău. Bătălia biblică și forțarea creștinilor să-și denunțe credința sunt noul ”normal” din China comunistă, unde singurul ”Dumnezeu” admis este ”Big Government”.

 

Războiul împotriva religiei din China

Chinezii au primit dreptul la libertate religioasă prin constituția chineză din 1982 – dar în ultimii ani, animozitatea din partea guvernului față de religie a escaladat. În conformitate cu legea chineză, cetățenii își pot practica religia numai în congregații aprobate de guvern, deși mulți se îndreaptă spre spațiile clandestine sau în case familiale.

Activiștii spun că oficialii guvernamentali merg până la extrem, prin arderea Bibliei și a închiderii bisericilor. Atacul recent asupra libertății religioase coincide cu o amplificare a puterii președintelui Xi Jinping. O fuziune recentă a puterilor l-a transformat pe Xi în cel mai puternic lider chinez de la Mao Zedong, președintele comunist infam ce a provocat milioane de morți.

După cum relatează Fox News:

 

Un pastor creștin din orașul Nanyang din Henan, al cărui nume nu a fost identificat din teama de represalii din partea autorităților, ne-a relatat, confirmând că crucile, Biblia și mobilierul au fost arse în timpul unui raid la biserica sa, pe 5 septembrie.

 

În plus față de aceste atacuri, guvernul chinez aplică restricții stricte privind conținutul online legat de religie. Imaginile și descrierile activităților religioase vor fi în mare măsură interzise, cu excepții pentru organizațiile care au obținut licențe de la guvern – și chiar și atunci, conținutul religios pe care îl pot distribuie este restricționat. După cum raportează Telegraph, ”Persoanelor fizice le-ar fi interzis să posteze fotografii, videoclipuri și chiar texte, legate de activități religioase sau să distribuie legături legate de predică”.

Creștinii nu sunt singurii oameni religioși supuși controlului guvernamental. Aproape un milion de uiguri și alți membri ai minorităților musulmane din provinciile chineze nord-vestice au fost reținuți în ”lagăre de îndoctrinare”. Cenzura și promovarea comunismului sunt numele jocului din China.

 

Big Tech atacă creștinismul

Dacă războiul împotriva religiei din China pare familiar, probabil că același lucru se întâmplă chiar acum în mass-media socială, în America. Facebook și youtube s-au aliat în demersul de a-i reduce la tăcere pe creștinii care își împărtășesc credințele. Interzicerea videoclipurilor, cenzurarea versetelor biblice și eliminarea în mod obișnuit a utilizatorilor creștini de pe platformele publice sunt lucruri înspăimântător de obișnuite astăzi în SUA.

În aprilie 2018, facebook a fost sub tir(ul presei), pentru respingerea unui anunț de la o universitate creștină, care conținea o imagine a răstignirii lui Iisus. Facebook a declarat că imaginea a fost ”șocantă, senzațională și excesiv de violentă”. Într-un alt scandal, utilizatorul creștin al platformei facebook, Elizabeth Johnston, a fost interzis de două ori, pentru că a distribuit fragmente ”controversate” din Scriptură.

Un alt creștin, Justin Zhong, doar ce a fost interzis în totalitate pe site-ul social media, pentru că a distribuit versete biblice pe pagina lui de facebook. Pastorul Steven Anderson de la Biserica Baptistă  Cuvântul Credincios din Tempe, AZ, de asemenea, a distribuit recent un videoclip, despre modul în care este cenzurat de youtube popularul documentar ”Babylon, SUA”:

Libertatea religioasă este atacată, la fel ca multe alte libertăți americane.

Fiți la curent cu cele mai recente știri despre libertatea de a gândi la ThoughtCrimes.news.

Surse ale acestui articol includ: Reuters.com, Telegraph.co.uk, DailyWire.com.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Articolul a aparut pe un site american, de aceea apare scris cuvantul crestin, indiferent ca-i vorba despre eretici sau nu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. “Stirile” astea cum este China de anticrestina sunt scoase de propaganda zionisto/globalista, exact ca si paternul cu rusofobia.
    Scopul este de a conditiona guvidul de a gandi vre-o data ca ar putea avea un prieten in ei contra neoimperialistilor
    Au observat ca religia e importanta la romani si atunci ii trag cu “anticrestinismul” chine; acelasi patern ca si la rusofobie.
    Ganditi un pic cu capetele voastre.
    De exemplu mai sunt acuzati de ussa si de persecutarea musulmanilor din provincia Uigur. Ca si cand amerlocilor le-au pasat/le pasa vreodata de musulmani.
    Totul este propaganda/brainwash pentru conditionare, de tipul: vedeti de cine “va aparam” noi. Aceasi tactica ca Bau-Bau la copii :D
    Chinei i se rupe de crestinism, le au pe ale lor si sunt foarte traditionali. Un European netrait la ei sau printre chinezi nu-i intelege.
    In china se nasc zilnic 50.000 de copii, aproape 18 milioane intr-un an https://www.quora.com/How-many-people-are-born-in-China-each-day
    Presupuneti prin absurd ca s-ar crestina 100.000 intr-un an, desi e o fantezie asta.
    Ce pericol reprezinta crestinismul pentru ei atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button