X

ACTUALIZARE. Conducerea măn. Cutlumuș a revenit asupra deciziei de eliminare a Gherondei Gavriil din Muntele Athos

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE: Vești bune pentru gheronda Gavriil.  Conducerea măn. Cutlumuș a decis să-i lase pe cei doi monahi, Andrei și Irineu, să-l îngrijească în continuare la chilia sa. Se pare că apariția pe internet a informației despre ce vroiau să facă a avut roade.

13.09.2018 Scrisoare de protest privind persecuția călugărilor
Din motiv de întrerupere a pomenirii pseudo-patriarhului Bartolomeu de Istanbul, monahii care au grijă de gheronda Gavriil, ucenic al Sf. Paisie Aghioritul, vor fi dați afară de către conducerea măn. Cutlumuș. Acești părinți, Irineu și Andrei, nu au altă locuință.
Gheronda Gavriil a scris Mănăstirii Cutlumuș, să permită părinților să rămână cu el, ca să-I slujească, pentru că singur nu poate supraviețui, având 83 de ani.
Monahul Andrei are grijă de sănătatea Gherondei, care este foarte fragilă, îi administrează medicamente, gătește mâncare, are grijă de curățenia chiliilor și traduce în limba rusă cuvintele Gherondei pentru pelerinii din Rusia.
Există informația că se pregătesc și pentru elimina de la Muntele Athos și pe gheronda Gavriil, din aceleași motive de încetare a pomenirii numelui Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.
Încă nu au făcut-o până acum, pentru că se tem de mânia poporului.
Este bine cunoscut faptul că în conștiința poporului, gheronda Gavriil este considerat unul dintre sfinții zilelor noastre.
Recent, l-au acuzat pe gheronda că are droguri în celulă. Poliția a făcut percheziție în chilie, acum câteva zile, și desigur că nu a fost găsit niciun drog.
Gheronda privește cu amărăciune atitudinea acestor conducători de mănăstiri și se așteaptă ca ispitel să continue.
Creștinii credincioși ar trebui să supravegheze situația din Muntele Athos și de la Mănăstirea Cutlumuș și să protesteze, pentru a opri urmăririle penale nejustificate, care sfidează respectul pentru libertatea de conștiință, mai ales a călugărilor ortodocși.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. O urgie fara seaman,care denota o data in plus ca dusmanii ortodoxiei sunt sepii veninosi ,care sub vesmintele si insemnele puterii clericale, ascund o inima de piatra,un cuget nesimtitor strain de sfanta ortodoxie si poruncile Mantuitorului Iisus Hristos,o inima invartosata in care diavolul si-a zidit tron si o minte incetosata de patima slavei desarte si a maririi de sine.
    Daca ii lasa inima sa prigoneasca ,condamnand la moarte lenta pe sfantul bineplacut lui Dumnezeu,blandul,inteleptul si frumos glasuitorul Gheronda Gavriil,atunci nu avem decat sa ne unim intr-un glas cu totii,sa stigam cat ne tinem puterile,in apararea acestui vas ales,care prin suferintele sale necurmate,lupta chiar si de unul singur in Sfantul Munte Athos,pentru Sfanta si Iubita Ortodoxie.
    Domnul Atotmiluitor si Indelungrabdator,cunoaste sufletele noastre si durerea pe care o resimtim cand auzim asemenea vesti,uitand cat suntem de neputinciosi si nevolnici.
    Patriarhul Bartolomeu, umil slujbas al puterii masonice,a ajuns prigonitorul Ortodoxiei si faptele lui il condamna,inainte de Infricosatoarea Judecata.
    Inaltii Ierarhi,cinul laic si monahal din toate Patriarhiile Ortodoxe ale globului, trebuie sa ia atitudine si sa condamne faptele „papei din est”,altfel se declara ei insisi complici la incalcarea poruncilor Atotputernicului Dumnezeu,devenind nedemni de scaunele pe care le ocupa.
    Domnul Atotmilostiv sa-i harazeasca zile senine cu pace,alinarea durerilor si neputintelor, Gherondei Gavriil,puterea si taria de a trece cu bine peste ispitele ivite,iar noua puterea de a lupta si de a ne ruga fara incetare pentru el si dusmanii ortodoxiei.

  2. MAICA DOMNULUI APARA I PE TOTI DUHOVNICII ADEVARATI ORTODOCȘI SI TOT POPORUL CARE NU SE SUPUNE EREZIEI EREZIILOR SI ADUC MARTURISIRE CA HRISTOS ESTE ORTHODOX NICIDECUM ALFEL.
    INGRADESTE I MAICA DOMNULUI IN SFANTA GRADINA TA SI MAI LASA NE FARURI CALAUZITOARE PRIN ACESTI DUHOVNICI CA SA NU NE CUPRINDA întunericul lui antihrist.
    Amin.

  3. Se poate formula plangere penala individuala sau colectiva contra lui Barty pt pr Gavriil si se poate transfera,la cerere,procesul la inalta Curte de Casatie din Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button