X

Canada, Columbia şi Guyana doresc o intervenție militară în Venezuela

Mai multe ţări ale Grupului de la Lima au respins sâmbătă orice „intervenţie militară” sau „folosirea forţei în Venezuela”, la o zi după declaraţiile secretarului general al OSA, Luis Almagro, care nu a exclus această opţiune, relatează AFP și Agerpres.

Unsprezece din cele 14 ţări care formează acest grup „şi-au exprimat preocuparea şi au respins orice demers implicând o intervenţie militară sau exercitarea violenţei, ameninţării sau folosirea forţei în Venezuela”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul brazilian de Externe.

Cele 11 ţări sunt Argentina, Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Peru şi Santa Lucia.

Grupul de la Lima, care mai include Canada, Columbia şi Guyana, a fost înfiinţat în 2017 pentru a ajuta la rezolvarea crizei din Venezuela, denunţând în acelaşi timp radicalizarea guvernului preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

Vineri, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro, a declarat că nu trebuie exclusă nicio opţiune în Venezuela, în special o „intervenţie militară vizând răsturnarea regimului lui Nicolas Maduro” pe care l-a acuzat că a provocat cea mai gravă criză economică şi umanitară cunoscută de America Latină în ultimele decenii.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.