X

Guvernul chinez distruge crucile, arde Bibliile, închide bisericile și forțeaza credincioșii să semneze acte prin care renunță la credința lor

de null
Suprimarea libertăților religioase face parte dintr-o campanie oficială guvernamentală de “Naţionalizare” a religiei prin cerința loialității față de partidul comunist ateu.  (AP Photo / Andy Wong)

Autorităţile chineze ard Bibliile, închid biserici şi îi obligă pe creștini să renunţe la credința printr-o opresiune accentuată

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul chinez distruge crucile, arde bibliile, închide biserici și forțând credincioșii creștini să semneze acte prin care renunță la credința lor, deoarece represiunea împotriva congregațiilor religioase de la Beijing și mai multe provincii se intensifică.

Suprimarea libertăților religioase face parte dintr-o campanie oficială de “naţionalizare” a religiei prin cerința loialității față de partidul comunist ateu și eliminarea oricărei provocări potențiale a puterii partidului în țară.

“Comunitatea internațională ar trebui să fie alarmată și indignată pentru această încălcare flagrantă a libertății religioase și a credinței”, a spus Bob Fu de China Aid.

#China PCC (Partidul Comunist Chinez) începe să ardă Biblia și Crucile în Henan. Ultima campanie de ardere a Bibliei s-a produs la sfârșitul anilor ’60 de către soția dictatorului președintelui Mao, Jiang Qing, din Shanghai. Ea a fost arestată în 1976, dar creștinii au crescut la milioane. Nu va avea niciodată succes

 

“Situația pentru chinezi devine din ce în ce mai îngrozitoare pe zi ce trece. Lucrăm neobosit pentru a exercita o presiune maximă asupra Chinei, pentru a opri persecuția “, a scris pe Twitter Jay Sekulow, avocat al președintelui Trump și consilier șef la Centrul American pentru Drept și Justiție (ACLJ).

Persecuția creștinilor din China nu este nimic nou. Un raport al grupului de supraveghere Freedom House a constatat că creștinii și alte grupuri religioase din China au fost persecutați din 2012, a raportat Fox News .

O treime din toți credincioșii religioși din China care aparțin unui grup de credință au fost găsiți, de asemenea, că se confruntă cu niveluri de la “înalte” la “foarte ridicate” de persecuție, care variază de la hărțuirea birocratică și exploatarea economică până la condamnări dure și chiar violențe .

Situația pentru chinezi devine din ce în ce mai groaznică. Lucrăm neobosit pentru a exercita o presiune maximă asupra Chinei, pentru a opri persecuția: https://aclj.us/2wLOU90

 

Dar experții și activiștii spun că guvernul chinez conduce acum cea mai severă suprimare a creștinismului în țară, deoarece libertățile religioase au fost acordate de constituția chineză în 1982.

Campania anti-creștină coincide cu ascensiunea recentă a președintelui Xi Jinping, care l-a transformat în cel mai puternic lider chinez de la Mao Zedong, liderul comunist notoriu responsabil pentru milioane de decese.

Activiștii au filmat grămezi de Biblii arzând, declarând că sunt semnatarii unor declaraţii prin care îşi reneagă credința. Autoritățile ar fi forțat credincioșii să semneze declaraţiile sau riscau să fie scoși din școală sau să-și piardă beneficiile sociale.

Un pastor creștin din orașul Nanyang din Henan, al cărui nume nu a fost identificat din teama de represalii din partea autorităților, a confirmat, potrivit unor confirmări, că crucile, biblia și mobilierul au fost arse în timpul unui raid la biserica sa, pe 5 septembrie.

El a adăugat că autoritățile locale au discutat cu biserica cu privire la “reformarea” sa, însă nu s-a ajuns la niciun acord.

Conform legilor chineze, credincioșilor li se permite să se închine numai în congregațiile autorizate de guvern. Dar multe milioane de creștini aparțin bisericilor subterane sau de casă care ignoră reglementările guvernamentale.

Oficialii au disputat afirmațiile făcute de creștini, spunând că autoritățile respectă libertatea religioasă.

Campania anti-religie nu afectează doar confesiunile creștine. Aproximativ 1 milion de uiguri și alți membri ai grupurilor minoritare musulmane din nord-vestul țării au fost reținuți în lagăre de îndoctrinare, unde sunt forțați să denunțe islamul și să-și manifeste loialitatea față de Partidul Comunist.

Guvernul chinez a negat crearea taberelor de îndoctrinare, dar a subliniat importanța atacarii extremismului.

China are aproximativ 38 de milioane de protestanți, iar unii au estimat că țara va avea cea mai mare populație creștină din lume în câteva decenii.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Articolul a aparut pe Fox News, de aceea apare scris cuvantul crestin, indiferent ca-i vorba despre eretici sau nu.

Unii poate vor spune ceva de genul “pai ce ne pasa noua daca chinezii ard Bibliile protestante?”. Ii rog sa citeasca:

Spania: FRANCISCO FRANCO va fi EXHUMAT din mausoleu / Si ceva despre RAZBOIUL CIVIL din Spania

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button