X

Google SPIONEAZĂ și în modul INCOGNITO

Google obține informații despre utilizatori chiar și atunci când aceștia navighează pe internet în modul incognito.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt a demonstrat cât de multe informații obține Google despre utilizatorii săi, fără știrea și acordul lor.

Experții au analizat în special modul în care sunt preluate datele de pe dispozitivele Android, prin browserul Chrome, prin YouTube și Google Photos.

Interesant este că informațiile sunt preluate chiar și când utilizatorii navighează online folosind modul incognito.

Cele mai multe persoane care folosesc modul incognito cred că istoricul lor de navigare online este ascuns și nu poate fi aflat de Google.

Cu toate acestea, studiul a demonstrat că acest lucru nu se întâmplă, iar datele sunt colectate în continuare.

Metoda folosită este destul de simplă. Dacă utilizatorul care navighează incognito se loghează într-un cont Google, cookie-urile din browser îl vor putea identifica. Soluția este închiderea ferestrei de browser incognito, înainte de logarea în cont.

Nici utilizatorii de dispozitive iOS nu pot scăpa de această colectare a informațiilor. Chiar dacă unele pagini web nu au legătură directă cu Google, ele pot comunica cu serverele Google.

Experimentul experților de la Vanderbilt a demonstrat că la dispozitivele iOS sunt colectate cam jumătate din datele care sunt preluate de pe cele Android.

Google poate afla foarte multe informații despre utilizatorii săi, într-o singură zi, prin intermediul telefonului. Printre datele colectate se numără subiectele de interes, drumul parcurs, locul în care se află, ce produse au cumpărat online, ce muzică au ascultat.

Cele mai multe date sunt preluate pasiv, adică fără acordul și știrea utilizatorului, prin aplicații care rulează pe fundal.

Un raport recent publicat de  Associated Press a arătat că Google află locația utilizatorilor chiar și atunci când aceștia blochează funcția Location History.

Locația este furnizată prin aplicația meteo și prin Google Maps, de fiecare dată când acestea sunt deschise.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.