X

Google SPIONEAZĂ și în modul INCOGNITO

de null

Google obține informații despre utilizatori chiar și atunci când aceștia navighează pe internet în modul incognito.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt a demonstrat cât de multe informații obține Google despre utilizatorii săi, fără știrea și acordul lor.

Experții au analizat în special modul în care sunt preluate datele de pe dispozitivele Android, prin browserul Chrome, prin YouTube și Google Photos.

Interesant este că informațiile sunt preluate chiar și când utilizatorii navighează online folosind modul incognito.

Cele mai multe persoane care folosesc modul incognito cred că istoricul lor de navigare online este ascuns și nu poate fi aflat de Google.

Cu toate acestea, studiul a demonstrat că acest lucru nu se întâmplă, iar datele sunt colectate în continuare.

Metoda folosită este destul de simplă. Dacă utilizatorul care navighează incognito se loghează într-un cont Google, cookie-urile din browser îl vor putea identifica. Soluția este închiderea ferestrei de browser incognito, înainte de logarea în cont.

Nici utilizatorii de dispozitive iOS nu pot scăpa de această colectare a informațiilor. Chiar dacă unele pagini web nu au legătură directă cu Google, ele pot comunica cu serverele Google.

Experimentul experților de la Vanderbilt a demonstrat că la dispozitivele iOS sunt colectate cam jumătate din datele care sunt preluate de pe cele Android.

Google poate afla foarte multe informații despre utilizatorii săi, într-o singură zi, prin intermediul telefonului. Printre datele colectate se numără subiectele de interes, drumul parcurs, locul în care se află, ce produse au cumpărat online, ce muzică au ascultat.

Cele mai multe date sunt preluate pasiv, adică fără acordul și știrea utilizatorului, prin aplicații care rulează pe fundal.

Un raport recent publicat de  Associated Press a arătat că Google află locația utilizatorilor chiar și atunci când aceștia blochează funcția Location History.

Locația este furnizată prin aplicația meteo și prin Google Maps, de fiecare dată când acestea sunt deschise.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button