X

„Diada”, „sărbătoarea naţională” catalană a scos în stradă peste un milion de secesioniști

În jur de un milion de secesionişti au manifestat marţi pe străzile Barcelonei cu ocazia „Diada”, „sărbătoarea naţională” catalană, într-un număr similar celui din 2017, a anunţat pe contul său de Twitter poliţia municipală, informează AFP.

Fix la orele 17:14 (15:14 GMT), ca o comemorare a cuceririi Barcelonei, în 11 septembrie 1714, de către trupele regelui Felipe al V-lea care a suprimat autonomia regiunii, manifestanţii au înălţat o mare de drapele secesioniste şi au clamat „independenţă!”, mărşăluind de-a lungul celor şase kilometri ai bulevardului Diagonal.

Mizanscena, orchestrată în mod iscusit de influentele asociaţii secesioniste, consta în a face să se prăbuşească un zid ce simboliza obstacolele surmontate în marşul spre un stat suveran.

La un an după eşuarea tentativei lor de separare de Spania şi în condiţiile în care liderii lor sunt fie la închisoare, fie în exil, secesioniştii demonstrează astfel o capacitate de mobilizare intactă.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
ExterneIredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.