X

„Diada”, „sărbătoarea naţională” catalană a scos în stradă peste un milion de secesioniști

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În jur de un milion de secesionişti au manifestat marţi pe străzile Barcelonei cu ocazia „Diada”, „sărbătoarea naţională” catalană, într-un număr similar celui din 2017, a anunţat pe contul său de Twitter poliţia municipală, informează AFP. 

Fix la orele 17:14 (15:14 GMT), ca o comemorare a cuceririi Barcelonei, în 11 septembrie 1714, de către trupele regelui Felipe al V-lea care a suprimat autonomia regiunii, manifestanţii au înălţat o mare de drapele secesioniste şi au clamat „independenţă!”, mărşăluind de-a lungul celor şase kilometri ai bulevardului Diagonal.

Mizanscena, orchestrată în mod iscusit de influentele asociaţii secesioniste, consta în a face să se prăbuşească un zid ce simboliza obstacolele surmontate în marşul spre un stat suveran.

La un an după eşuarea tentativei lor de separare de Spania şi în condiţiile în care liderii lor sunt fie la închisoare, fie în exil, secesioniştii demonstrează astfel o capacitate de mobilizare intactă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button