X

Datorită refuzului Ungariei de a primi imigranți, UE vrea să activeze procedura art. 7 din Tratatul UE. Adică, i se confiscă dreptul de veto asemenea Poloniei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul ungar a adoptat luni un ton sfidător la adresa Uniunii Europene, cu două zile înaintea unui vot în Parlamentul European care ar putea duce la sancţiuni împotriva Budapestei pentru încălcarea valorilor fundamentale ale UE. 

Opoziţia acuză guvernul naţionalist condus de Viktor Orban de erodarea instituţiilor democratice, obstrucţionarea presei critice şi marginalizarea sectorului neguvernamental.

Controversa va cunoaşte un nou episod miercuri, când eurodeputaţii vor decide dacă lansează sau nu procedura contra Ungariei privind statul de drept. Membrii PE vor supune la vot un raport elaborat de eurodeputata Judith Sargentini (din grupul Verzilor) care constată ”un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene” şi cere activarea procedurii articolului 7 din Tratatul UE. 

Procedura care priveşte acest articol, invocat deja în cazul Poloniei, ar putea duce în final la privarea Ungariei de dreptul său de vot în Consiliul UE şi Consiliul European, cu condiţia unui vot unanim în acest sens al celorlalte state membre.

Potrivit ministrului de externe ungar Peter Szijjarto, raportul Sargentini reprezintă o ‘colecţie de minciuni’.

”Raportul este un atac jignitor asupra Ungariei – o încercare de răzbunare pentru că Ungaria îşi protejează frontierele şi nu este dispusă să preia migranţi ilegali”, a afirmat Szijjarto luni, la Budapesta. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, i-a acuzat pe europarlamentarii liberali şi de stânga că desfăşoară o ‘vânătoare de vrăjitoare’ menită să reducă la tăcere poziţia Budapestei în chestiunea migraţiei.

Premierul Viktor Orban va participa marţi la dezbaterea din Parlamentul European, înaintea votului ce va fi dat miercuri. Liderul grupului PPE din Parlamentul European, conservatorul german Manfred Weber, i-a transmis şefului executivului ungar că va lua poziţie împotriva Ungariei dacă nu răspunde îngrijorărilor UE faţă de încălcarea valorilor democratice în ţara sa.

‘Mă aştept ca premierul ungar să se apropie de partenerii UE şi să îşi manifeste intenţia de a face compromisuri’, a afirmat Weber într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

‘Dacă acest lucru nu se întâmplă, noi în PPE trebuie să spunem: ‘Valorile noastre nu sunt negociabile’. Guvernul ungar urmează în prezent o cale care îi îngrijorează pe mulţi’, a mai spus liderul grupului PPE.AGERPRES

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “… încălcarea valorilor fundamentale ale UE.”

    Printre astea se numara si invadarea, spolierea, distrugerea economiilor, alungarea / torturarea / exterminarea populatiilor locale sau metisarea lor?

    Atunci ADIO UE! Asteapta si altii pe lista UEXIT. Daca li se da sansa unui Referendum la care sa raspunda cu DA sau NU. Nu ni se da sansa asta pentru ca, asa cum a recunoscut public Macron intr-un interviu din ianuarie, un asemenea referendum ar putea avea rezultate-surpriza, adica nedorite de globalisti.

    https://www.theguardian.com/world/2018/jan/21/emmanuel-macron-uk-yes-no-brexit-vote-mistake

    Asa ca va continua inundarea natiunilor europene cu milioane de imigranti ilegali.

    Liderul UKIP, Gerard Batten, in PE:

    Exista un Pact Global al UN pentru migratia sigura, ordonata si regulara si refugiati, care sa acopere “toate dimensiunile migratiei internationale intr-o maniera holistica si comprehensiva” si care contin un capitol asupra migrantilor ilegali iar scopul este legalizarea migratiei ilegale si facilitarea amplificarii ei. Pactul Global e parte intentiei unei elite politice globale de a inunda Europa si statele Occidentale cu milioane nesfarsite de migranti din Africa, Orientul Mijlociu si de mai departe. Intentia lor este sa schimbe continentul european in altceva in privinta populatiei, culturii si civilizatiei. imigratia in sine nu e nici buna, nici rea. Depinde in intregime de context. Fiecare stat national democratic ar trebui sa aiba dreptul si libertatea sa-si decida propria politica asupra imigratiei. Ceea ce vedem in Europa azi e invazie si colonizare. Nu are nimic de-a face cu politica de imigrare ci este un exercitiu fara precent de inginerie sociala pentru atingerea unui scop ideologic. Daca natiunile europene au nevoie de un pact global asupra migratiei ar fi unul pentru cooperare internationala care sa ne protejeze granitele si sa controleze imigratia, nu unul care sa inrautateasca situatia curenta.”

    https://www.youtube.com/watch?v=VI0guv8wQX0

    Situl Pactului Global al Natiunilor Unite pentru Refugiati si Imigranti:

    https://refugeesmigrants.un.org/migration-compact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button