X

Biserica de la Drăgănescu va fi resfințită, dar pictura cu scene eretice va rămâne la fel

Image result for pictura draganescu plamani

Portalul sistemului crestinortodox ne anunță că biserica giurgiuveană Drăgănescu, pictată de părintele Arsenie Boca, va fi resfinţită în data de 30 septembrie de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, dupa cum a anunţat Episcopia Giurgiului într-un comunicat de presă.

Resfințirea va avea loc după ce, în perioada anilor 2009-2018, cu binecuvântarea Episcopului Giurgiului, au fost executate lucrări de consolidare şi restaurare a picturii.

Evenimentul din ziua de cinstire a Sfântului Grigorie Luminătorul va începe cu Sfânta Liturghie care va fi oficiată de ierarhul locului.

Biserica Sf. Nicolae Drăgănescu a fost pictată de părintele Arsenie Boca în perioada 1967 – 1983.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Tocmai ieri am fost pentru prima oara la Draganescu impinsa de curiozitatea picturii. Ghidul de acolo ne-a prezentat in amanunt pictura de pe pereti, dar nu ne-a aratat si nici n-am vazut pe Francisc de Assisi pe pereti, ci doar pe sfintii parinti din calendarul ortodox. Intr-adevar la intrare, sunt doi patriarhi ai Romaniei. Omul care vorbeste la telefon nu vorbeste la un telefon mobil cum am mai citit in niste articole, ci la unul cu fir. Ghidul ne-a spus ca parintele a mai pictat o icoana a Maicii Domnului la biserica Elefterie din Bucuresti. Referitor la defaimarile care i se aduc, v-as ruga sa fiti mai circumspecti si nu atat de siguri de ele, pentru ca nu aveti multe date despre ele si s-ar putea sa faceti un pacat, nu exista decat parerea unui preot Vamvulescu( care cred ca nu l-a cunoscut niciodata pe parinte) si a unui singur mare duhovnic-parintele Arsenie Papacioc.

    https://m.crestinortodox.ro/reportaj/parintele-arsenie-boca-pictor-icoane-de-suflete-1403https://m.crestinortodox.ro/reportaj/parintele-arsenie-boca-pictor-icoane-de-suflete-140378.html78.html

  2. Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, doar cred ca ar trebui sa existe mai multe dovezi ale somitatilor care care chiar se pricep la pictura. Asa oricine isi poate da cu parerea si e pacat.

  3. Francisc de Asisi a trait intr-un catolicism eretic din punct de vedere dogmatic, deci in afara Bisericii.

    Apologetul Savin, arata in secolul trectu ca datorita lui, aparitia protestantismul;ui a fost intarziata cu 200 de ani, randuielile de viata monahale impuse de el fiind cele mai apropiate de cele ortodoxe din intrega lume catolica din ultimii 1000 de ani – cartea Mistica catolica, reeditata dupa revolutie…

    Am putea totusi specula, ca fara sa vrea, arata ca monahismul adevarat, singurul adevarat este cel ortodox.

  4. Noi putem „specula” caci stim ca asa este.Dar ei nu pot ca daca ar putea ar veni la Ortodoxie.Numai Dumnezeu ii poate ajuta sa faca asta.Dar Judecatile Lui Dumnezeu sunt abis de taine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.