X

Considerati ca este corect ca Macedonia sa-si schimbe numele tarii pentru a putea intra in UE si NATO?

de null

Flux 24:

 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a spus poporului Macedoniei că oportunităţile istorice nu apar de la sine şi nu apar în fiecare zi. Angela Merkel a făcut declaraţiile la Skopje, cu trei săptămâni înainte de desfăşurarea unui referendum privind noul nume al ţării, Republica Macedonia de Nord.

Cancelarul german a mai spus că Macedonia are uşa deschisă spre aderarea la Uniunea Europeană şi NATO, dacă poporul va accepta schimbarea numelui ţării, relatează corespondenţii BBC

 

Cititi va rugam si:

Ultima macedoneancă?

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneUniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Da, este. Dpdv istoric este corect ca partea aia de lume sa poarte numele nu Macedonia, care intotdeauna a fost parte a Greciei si a culturii grecesti de pe vremea celebrului Alexandru Macedon, ci Macedonia de Nord sau oricum diferit. Problema nu e aici, ea apare in alta parte. Eu cred ca lucrul asta a fost „obtinut” la multele concesii facute lejer de puterea lui Tzipras imediat dupa ce a castigat alegerile, acceptand apoi compromisuri cu Germania si ce dicta u.e., contrar celor spuse in campanie. Cine l-o fi „invatat”? sa faca alegerile si apoi sa dea lovitura, adica sa faca pact cu Merkel. Sau oricum, orice a fost, ca a fost vreo insulita, mi se pare un pact, o chestie ceruta de Grecia catre germania si u.e. la care s-a cedat ceva in schimb.

  2. Nu e corect ca o țară să-și schimbe numele doar pentru a intra în NATO (sau în alt organism). Pe de altă parte, numele Macedonia nu era acceptat de Grecia și aveau și grecii dreptate. „Macedonia de Nord” nu mi se pare că e prea diferit, „Macedoslavia” ar fi fost mai potrivită.

    Nu pot însă să nu constat îndârjirea grecilor, care au apărat denumirea de „Macedonia”, dar n-au apărat practic deloc instituția căsătoriei.

  3. Denumirea Macedonia face parte din patrimoniul cultural elen. Fosta republica ex-iugoslava are deci un nume imprumutat de la greci. Nici de popor macedonean nu putem vorbi, asa cum daca suntem corecti pana la capat nici de limba macedoneana nu se poate vorbi. Acolo traieste o populatie slava care vorbeste un dialect bulgar . In aceasta tara mai traiesc inca si aromanii nostri, numiti uneori impropriu machidoni si care isi vorbesc de secole limba lor cea armaneasca, lasata din strabuni., ei fiind cei mai vechi locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.