X

Ultima macedoneancă?

de Saccsiv
Foto: http://globeallinclusive. blogspot.ro/2012/10/tattooed-cross-on-forehead-protected.html

Cu ani in urma discutam cu o tanara macedoneanca, fosta studenta in Romania, despre vechile traditii ale neamului ei dar si despre semnele stricarii, despre istoria tarii sale si greselile conducatorilor contemporani, greseli ce vor avea consecinte nefaste intr-un viitor extrem de apropiat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Macedoneanca, adica din Macedonia, acea tara din fosta Iugoslavie, si nu se considera a fi nici sarboaica, nici bulgaroaica, nici grecoaica si nici aromanca. Ci fix cum am spus, adica apartinatoare a unui popor ce-si spune astfel si e diferit de celelalte neamuri din jurul sau. Dupa mintea mea, actualul popor macedonean s-a format din amestecarea slavilor cu vechii traci.

De la ea am aflat de obiceiul fetelor si femeilor, din trecutul nu foarte indepartat, de a-si tatua o cruce intre ochi. Chestie despre care puteti citi si in fotografia de la inceputul articolului.

Obicei comun si altor neamuri din sudul Dunarii aflate sub ocupatie turca. Iata de exemplu ce putem citi la https://deieri-deazi.blogspot.ro/2014/11/poveste-din-cadrilater-femeile-cu.html

Crucea tatuată e semnul amintitor al vieţii amarnice din Pind, când frumuseţea Româncelor era ameninţată de oamenii vizirului, paşei sau chiar a padişahului, ahtiaţi după asemenea graţii. Ca femeile să nu mai fie supuse, răpite şi să nu mai ajungă sclave în haremurile turceşti, alături de femeile din celelalte provincii supuse semilunei, Aromânii şi-au însemnat cu o cruce în frunte semnul lor.

Si bunica acelei tinere avea o astfel de cruce. De fapt intreaga ei familie e traditionalista. Ea si surorile ei s-au pastrat virgine pana la casatorie, in cazul ei pana spre 30 de ani. In casa parintilor nu se concepea ca fetele sa umble in pantaloni scurti in fata fratilor sau tatalui si cu atat mai putin mersul cu familia la plaja.

Deplangea ca mai tanara generatie incepea sa renunte la traditiile sanatoase, ba chiar uneori ajungea la manifestari dracesti, precum un caz in care eleve desfranate de liceu au rapit o colega virgina ce nu dorea sa participe la orgiile lor. Au dus-o intr-o casa si apoi au chemat barbati stricati fericiti ca pot viola o fecioara …

Insa lauda politica guvernantilor de a permite intrarea in tara a valuri intregi de albanezi musulmani si de a le tot da drepturi. Spunea ea ca doar astfel tara va avea linistea de care n-au avut parte sarbii. Aici am contrazis-o vehement. Pentru mine era clar ca autoritatile din Macedonia au facut o greseala fatala, de natura sa pericliteze in viitor existenta statului ba chiar care sa duca la disparitia macedonenilor ca neam. Ce n-au reusit turcii sa faca in secole, se va reusi din prostie sau poate chiar tradare in doar cativa ani.

Si se pare ca am avut dreptate. Iata ce scrie Ionut Tene in articolul sau Macedonia – cheia destabilizării Balcanilor. SUA a dat semnalul! de pe Napoca News:

[…]

În aceste zile situația din Macedonia este explozivă, o țară cu o uriașă minoritate albaneză musulmană, care formează aproape 40 la sută din populația republicii, ce a cunoscut câteva războaie interne cu teroriștii islamiști infiltrați din Kosovo. America a dat semnal internațional privind dezmembrarea acestui stat independent la fel cum a procedat și cu Serbia, în vremea războiului cu milițiile UCK din Kosovo.

Preşedintele Subcomisiei pentru Europa a Camerei Reprezentanţilor, republicanul Dana Rohrabacher, a declarat pentru un post de televiziune albanez că Macedonia ar trebui împărţită între statele învecinate, printre care Kosovo şi Bulgaria, deoarece crearea acestui stat este un proiect eşuat, relatează Sofia News Agency. „Din punctul meu de vedere, Macedonia nu este un stat. Îmi pare rău, dar nu este un stat. Există o atât de mare diviziune în ţara lor, încât nu vor putea să trăiască împreună în viitor”, a spus republicanul, care serveşte în Congres din 1989. “De aceea kosovarii şi albanezii din Macedonia ar trebui să facă parte din Kosovo, iar restul Macedoniei ar trebui să facă parte din Bulgaria sau din altă ţară cu care consideră că au legături”, a adăugat el. „Ideea este să fie ţinută Macedonia în viaţă pentru că cineva, în urmă cu 30 de ani, a decis că este o configurare care ar trebui să rezulte din dezmembrarea Iugoslaviei”, a mai spus el, potrivit site-ului MKD.mk. Întrebat dacă administraţia Trump îi susţine ideile, alesul a spus că are „o influenţă” asupra politicii externe a SUA şi că ideea „schimbării graniţelor în Balcani” ar putea fi inclusă pe agendă în viitor.

Ministerul de Externe de la Skopje a cerut imediat explicaţii din partea Departamentului de Stat pentru aceste comentarii. Între timp situația din Macedonia a degenerat. Macedonienii protestează violent în marile orașe împotriva SUA, acuzând-o că dorește desființarea unui stat suveran, membru ONU. Nu întâmplător SUA dorește împărțirea Macedoniei între Kosovo și Bulgaria. Se pune întrebarea firească de ce nu unirea teritoriilor cu minoritate albaneză din Macedonia cu Albania, deci nu cu Kosovo? Răspunsul e simplu: Kosovo este un stat artificial format în urma luptei armate ale unor miliții musulmane sprijinite de islamiști în anii 1997/1998 împotriva Serbiei. Începând cu anii 1990 stânga liberală, neo-marxistă și globalistă a sprijinit grupările islamiste împotriva țărilor creștine europene. Se știe că atât în Kosovo cât și în Bosnia sârbii au fost înfrânți pentru că SUA a sprijinit și finanțat indirect grupările teroriste islamiste de sorginte saudită sau mujahedinii veniți din Afghanistan și Pakistan. Kosovo este primul stat artifical înființat pe baza unei miliții teroriste de factură islamistă UCK. Se pare că Washington-ul dorește întărirea Kosovo prin primirea unui vast teritoriu din Macedonia, ca obiect de șantaj împotriva Serbiei dar și a UE? Dacă în 1999 parașutiștii ruși nu ar fi făcut o vastă operațiune de desant aerian în Kosovo, actuala regiune cu populație sârbească de la nord de rîul Ibar cu capitala la Kosovska Mitrovita ar fi fost rasă de pe suprafața pământului de milițiile UCK. Sigur că de dezmembrarea Macedoniei vrea să profite și Grecia, care consideră sudul acestui stat ca făcând parte din regiunea istorică cu capitala la Salonic. Nu întâmplător i-a spus recent Tsipras într-o vizită la Kiev președintelui Poroșenko ”verde în față” că vrea anularea sancțiunilor împotriva  Rusiei. Tsipras speră în sprijinul Rusiei într-o eventuală instabilitate teritorială în zonă.

Macedonienii au realizat că multe fundații transfrontaliere de stânga, unele finanțate de magnatul George Soros au avut ca obiect în subsidiar sprijinirea minorității albaneze musulmane în dauna slavilor creștini, fapt ce a dus la slăbirea statului macedonean până la lovitura de grație pe care dorește să o dea acum SUA prin împărțirea acestui stat între vecini. Adepţii unei noi mişcări denumită SOS (Stop Operation Soros) au promis să declanşeze o campanie de „de-sorosizare” a Macedoniei. O nouă mişcare pentru contracararea influenţei filantropului american George Soros a luat naştere în Macedonia, la scurt timp după ce Nikola Gruevski, liderul principalului partid de guvernământ VMRO-DPMNE, a lansat o serie de atacuri împotriva ONG-urilor finanţate din străinătate, anunţă portalul Balkan Insight. Gruevski consideră „de-sorosizarea” drept o prioritate pentru Macedonia. Formaţiunea politică condusă de Gruevski a emis o serie de comunicate de presă care înfierează mai mulţi activişti din ONG-urile vizate, denumindu-i „mercenari străini” care luptă împotriva interesului naţional.

Situația din Balcani se agravează, tot mai multe țări creștine din Balcani sunt supuse unui proces de demantelare națională și dezmembrare de către forțe din SUA și de către un Berlin revanșard în favoarea unor structuri statale noi în care islamismul este în expansiune. În acest context delicat, nu întâmplător asistăm la o distanțare a Serbiei și Bulgariei față de SUA și Germania, care controlează UE. Pericolul unui război în Balcani pare tot mai apropiat, iar această zonă geografică poartă denumirea de ”butoiul cu pulbere” al Europei. Rusia care joacă asimetric a și atras atenția față de ridicarea scutului de la Deveselu, față de protestele de la București și intrarea masivă a blindatelor germane ca-n 1941 în Țările Baltice. Devine tot mai evident că marile puteri se joacă cu creionul pe harta Europei centrale și de sud-est, iar încurajarea protestelor stradale face parte din planul destabilizării geopolitice a zonei de către actori internaționali care susțin globalismul nivelator, neo-marxismul, imigrația clandestină și islamizarea treptată a bătrânului continent. Se pune întrebarea firească: cine va putea apăra independența, suveranitatea, onoarea, pacea și credința acestor țări creștine din Balcani și Europa de est?

Comentariu saccsiv:

Nu exista un conflict real intre SUA si UE. Ambele sunt conduse de fix aceiasi papusari.

Referitor la Stop Operation Soros cititi va rog si:

‘Stop Operation Soros’ movement begins in Macedonia

Vor reusi sa-si salveze tara?

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Macedonia

Datele ultimului recensământ din 2002 arată o populație de 2.022.547 de locuitori.[144] O estimare oficială din 2009, fără modificări semnificative, ofera o cifra de 2.050.671.[145] Conform ultimului recensământ, cel mai mare grup etnic din țară sunt macedonenii. Al doilea cel mai mare grup sunt albanezii care domină o mare parte din nord-vestul țării. Unele estimări neoficiale indică faptul că în Republica Macedonia ar putea exista până la 260.000 de romi(d).[146]

Creștinismul ortodox este religia majoritară în Republica Macedonia, alcătuind 64,7% din populație, marea majoritate a acestora aparținând Bisericii Ortodoxe Macedonene(d). Diverse alte confesiuni creștine alcătuiau 0,37% din populație. Musulmanii cuprindeau 33,3% din populație; Macedonia are a cincea cea mai mare proporție de Musulmani în Europa, după Turcia (96%), Kosovo (90%), Albania (60%) și Bosnia-Herțegovina (45%).[147] Cei mai mulți musulmani sunt etnici albaneziturci sau romi, deși există și puțini macedoneni musulmani(d). Restul de 1.63% nu au specificat apartenența la o religie în recensământul din 2002.[148]

Conform recensământului din 2002, 46,5% din copiii cu vârste cuprinse între 0-4 ani erau musulmani.[153]

Potrivit ultimului recensământ, 1.344.815 de cetățeni macedoneni au declarat că vorbesc macedoneana, 507.989 au declarat albaneza, 71.757 turca, 38528 romani, 6884 aromâna, 24.773 sârba, 8560 bosniaca, și 19.241 vorbeau în alte limbi.[155]

Comentariu saccsiv:

Evident ca intre timp datele din recensamantul de acum 15 ani s-au schimbat mult in favoarea albanezilor.

Bunul Dumnezeu sa-i ajute pe macedonieni.

Am intitulat prezentul articol Ultima macedoneancă?” pentru ca acest teribil pericol exista. De ce imi pasa de acest popor? Pentru ca trebuie. Si nu doar pentru ca sunt ortodocsi ca si noi, ci si pentru ca pe Pamant trebuie sa fie neamuri si nu ghiveci de neamuri:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

Si orice actiune papusareasca dusa spre disparitia unui neam trebuie combatuta si de noi romanii, pentru ca altfel, cand ne va veni si noua randul, vom ramane singuri.

E ca in vorba pastorului luteran Martin Niemöller:

La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti

Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,

Apoi au venit după evrei,

Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.

Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici

Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.

Când au venit după mine,

Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.

Eretic, dar a zis-o bine pe asta.

Am mai scris in titlu ultimul, precum ultimul mohican, caci atunci cand dispare un neam, exista la un moment dat si un ultim din acel neam, care sigur ca traieste o drama teribila. Dar am scris la feminin, deoarece consider remarcabila acea traditie cu crucea tatuata pentru a-si pastra credinta si neamul, gest ce ma face sa cred ca daca se va ajunge la un ultim macedonean care sa reziste, acela va fi femeie. Poate gresesc. In sfarsit, nu asta e cel mai important, ci esential e sa nu se ajunga acolo.

In incheiere, ca o paranteza care poate conteaza, tanara de care v-am povestit la inceputul articolului avusese inainte de a ajunge in Romania un vis. Un vis care se repeta. Tot vedea o icoana si tare se necajea ca nu stia a cui este. Aici a aflat insa ca era vorba despre Sfanta Parascheva si de atunci an de an s-a dus la Iasi …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Apropo de Macedonia, este un stat împărțit pe din doua o parte acea Macedonia ce a aparținut fostei Iugoslavia și o parte ce tine de Grecia, Macedonia greceasca

  2. aceste, dar nu mai este de mirare erezia in care se scaldă acesta, un exemplu este circoteca de la așa zisa regina ana de hohentolern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button