X

Ecumenistul-episcop Sofronie Drincec recidivează, participând la inaugurarea unei sinagogi la Oradea

eBihoreanul anunță pompos că

Luni seară, toată lumea bună a oraşului a purtat kipa. Comunitatea ebraică din Oradea a reinaugurat, în faţa unor invitaţi din ţară şi străinătate, Sinagoga Ortodoxă din strada Mihai Viteazul, cunoscută şi ca Sinagoga Mare, în urma unor lucrări de reabilitare care au durat mai bine de 8 ani. Începând din această săptămână, sinagoga va fi folosită pentru slujbe religioase.

Din start se vrea o manipulare a cititorilor, prin folosirea frauduloasă a termenului de „Ortodoxă” pentru un lăcaș de cult antihristic.

Apoi aflăm și invitații, fiind amintit la grămadă cu ceilalți „episcopi”, pseudo-episcopul Sofronie Drincec, cunoscut pentru multe acte ecumeniste contrar Sfintelor Canoane ale Bisericii.

La eveniment au participat, printre mulţi alţii, oficialităţi locale precum subprefectul Iuliu Delorean, preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, primarul Ilie Bolojan, politicieni apropiaţi comunităţii iudaice, ca deputaţii Silviu Vexler (reprezentantul comunităţii evreilor), Dorel Căprar şi Silviu Căprar (PSD), consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, secretarul de stat Victor Opaschi, episcopii orădeni Sofronie Drincec (ortodox), Virgil Bercea (greco-catolic) şi László Böcskei (romano-catolic), dar şi reprezentanţi de seamă ai comunităţii evreieşti.

Lista invitaţilor a fost deschisă de Marele Rabin Menachem Hacohen, cel care a ocupat între anii 1997 – 2011 funcţia de Mare Rabin al României, Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi Stefano Oscar, director JDC Europa.

Astfel, pseudo-episcopul Sofronie Drincec a împărțit aceeași bancă sincretistă cu rabini, papistași, greco-papistași, iar pe undeva prin sinagoga se afla și deputatul Silviu Vexler, inițiatorul legii antisemitismului, un atentat la libertatea religioasă a celor ce vor să meargă pe calea Dreptei Credințe, fără să schimbe nimic din Adevărul revelat de Dumnezeu. Prin această prezență, pseudo-episcopul Drincec demonstrează că se situează pe o poziție înafara Bisericii, fiind un factor important la slăbirea credinței în popor și la unirea religiilor într-una singură, cea care-l va aula pe antihrist.

În fotografia de mai jos îl putem recunoaște pe Felix Koppelmann, președintele evreilor din Oradea, cel care într-o filmare spunea cât de „necesat” este cipul.

Prin urmare, numai corifei ai lui antihrist au fost prezenți la acea inaugurare, a unui lăcaș, despre care Sf. Ioan Gură de Aur spunea că este casă de desfrâu. Iar mesia pe care îl așteaptă evreii este antihristul. Ce părtășie poate avea un episcop ortodox cu dușmanii lui Hristos? Doar un minciuno-episcop, așa cum s-a dovedit în mai multe rânduri, Sofronie Drincec.

Bucuroși nespus, căpeteniile evreiești anunță că vor împânzi țara cu astfel de lăcașuri.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, în România există astăzi 85 de sinagogi, din care 15 au fost reabilitate în perioada de după Revoluţie. „Avem multe locuri unde sinagoga a reluat viaţa spirituală şi comunitară. O va face în continuare şi aici”, a spus Vainer.

La final se spune și un adevăr:

La rândul său, Felix Koppelmann a subliniat importanţa lăcaşelor de cult în viaţa comunităţii locale. „Acolo unde apar sinagogi încep să dispară penitenciarele. E o treabă statistică. Acolo unde se deschid lăcaşuri de cult scad infracţiunile”, a spus Koppelman.

Ceea ce știm mai cu seamă de la Sf. Ioan Gură de Aur:

„… De bună seamă ca sinagoga este mai putin vrednica de cinste decât oricare han. Nu este numai un salas pentru tâlhari si pungasi ci si pentru draci. Lucrul acesta este adevarat nu numai despre sinagogi ci si despre sufletele iudeilor…”

Iar Sfintele Canoane interzic cu desăvârșire intrarea în sinagogi:

CANONUL 64 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII)

Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.

(7, 45, 70, 71 ap.; 11 TruL; 1 Antioh.; 6, 29, 33, 37, 38 Laod.)

CANONUL 71 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CULTICE CU PĂGÂNII ŞI IUDEII)

Dacă vreun creştin ar duce untdelemn sau ar aprinde lumânări la tem­plul păgânilor sau la sinagoga iudeilor, în sărbătorile lor, să se afurisească.

 (7, 64, 70 ap.; 11, 94 Irul.; 7, 24 Ancira; 1 Antioh.; 29, 37, 38, 39 Sard.; 21 Cartag.)

Citiți și: In Oradea, ECUMENISMUL este la el acasa. Liderii a şase comunităţi ,,creştine” au deschis o expoziţie comună de Paşte

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. A început ITO 2018 !

  … „ASCOR, ATOR şi … NIMIC în urma lor !” Arhim. JUSTIN PÎRVU

  Sincer, oameni buni la ce sunt bune aceste asociaţii, grupări, grupuleţe ?!

  Nu mai este suficientă BISERICA cu sfintele taine ce se săvârşesc în ea.
  Are lipsuri, de trebuie să fie completată cu tipul ăsta de adunări tipic papistaşe.
  Oare tineretul din grupările acestea, şi noi toţi, împlinim tot mesajul ce răzbate din Sfânta Evanghelie şi nu e suficient de trebuie făcut „mai mult” ?

  Mie mi se pare că aceste adunări/adunături seamănă izbitor cu „oastea Domnului” care la rândul ei este o copie fidelă a adunărilor ereticilor de protestanţi (penticostali, s.a.m.d.)

  Mă întreb, oare Sfinţii Părinţi, cu care se tot afişează impostorii de episcopi (toţi) şi mare parte din preoţi din zilele noastre, aşa transmiteau mesajul evangheliei tinerilor ?

  https://www.youtube.com/watch?v=cj6FDksIz3M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.