X

Vladimir Putin in 2012, la Zidul Plangerii din Ierusalim: “Am venit aici să mă rog pentru ca Templul să fie construit din nou”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ZIUA ÎN CARE PUTIN S-A RUGAT PENTRU REFACEREA TEMPLULUI

“Tocmai de aceea am venit aici”, a spus el în vizita puțin raportată la Zidul de Vest al Ierusalimului

La Washington a fost numit un antisemit. 

El a fost acuzat recent de liderii evrei și de mass-media americană pentru “amestecul rusesc” în alegerile prezidențiale din 2016.

De fapt, câțiva observatori ai profeției biblice, evrei și creștini suspectează că este infamul Gog din Ezechiel 38-39 – o figură anti-Mesia pe care o cred că va conduce o ultimă invazie a Israelului împreună cu Persia (Iran) și o coaliție de alte țări.

Aceste acuzații și suspiciuni au fost făcute împotriva lui Vladimir Putin, liderul Rusiei.

Cu toate acestea, Putin menține o relație profundă și complexă cu evreii ruși, liderii israelieni și statul Israel. El a sprijinit de asemenea înființarea Muzeului Evreiesc și a Centrului de Toleranță din Moscova, chiar a donat bani, și a declarant o “opoziție feroce față de orice manifestare a antisemitismului și xenofobiei”, a asigurat întoarcerea multor sinagogi evreilor ruși confiscate în perioada sovietică și, în 2015, a inițiat o lege împotriva comentariilor biblice antisemite.

De asemenea, el a vizitat de trei ori zidul occidental al Ierusalimului, purtând un yarmulke și rugându-se.

Poate că cel mai dramatic, surprinzător și puțin cunoscută dintre aceste vizite, cea de-a treia și cea mai recenta, a venit la 26 iunie 2012, când a făcut un pelerinaj dimineața devreme atât în ​​Biserica Sfântului Mormânt, cât și în Zidul Vestic, după ora 2 dimineața, spunând că nu dorea să rateze vizionarea celor două situri care oferă un “sentiment special”. Prima vizită a venit când a fost primul președinte ales, cel de-al doilea în 2005, în timpul Paștelui – tot un comportament ciudat pentru cineva considerat antisemit, acuzațiile despre amestecul în alegerile din SUA și pentru un candidat pentru rolul de Gog.

Pentru ce s-a rugat Putin in timpul vizitei sale linistite la Kotel in 2012?

La scurt timp după sosirea lui un participant israelian a strigat în limba rusă: “Bine ați venit, președinte Putin.” Putin s-a apropiat de el și a explicat importanța Muntelui Mount și a Templului Evreiesc. Putin a răspuns într-o conversație înregistrată în videoclip, raportată în Chadrei Charedim, un site de știri ortodox evreiesc: “Acesta este exact motivul pentru care am venit aici – să mă rog pentru ca Templul să fie construit din nou”.

Putin a dat mâna cu omul respectiv și a adăugat cu un zâmbet: “Vă doresc ca rugăciunile voastre să fie primite”.

O persoană care a asistat la conversația de trei minute a spus: “Cred că el nu este atât de închis și de dur ca și noi.”

Pe tot parcursul vizitei, Putin a demonstrat curiozitate, a pus multe întrebări despre istoria locului și a vorbit despre legătura evreiască cu locul sfânt.

“Puteți vedea cum este gravat trecutul evreiesc în piatra din Ierusalim”, a spus el.

Pe parcursul vizitei sale, Putin a vorbit cu alți vizitatori la acest loc, a pus multe întrebări, a vorbit îndelung cu un imigrant ultra-ortodox din fosta Uniune Sovietică. Președintele rus a primit, de asemenea, o carte în limba rusă despre tunelurile din Zidul Vestic, cerând să viziteze tunelurile.

Vizitei extraordinare i-a urmat o zi plină de întâlniri cu oficialii israelieni, inclusiv președintele Shimon Peres, care a decedat cinci luni mai târziu, premierul Benjamin Netanyahu și ministrul de externe Avigdor Lieberman. Putin a fost însoțit de șeful raionului rus Berel Lazar și de colegul său, Rabbi Alexander Barada, din cadrul Federației Comunităților Evreiești din Rusia. Ei au fost întâmpinați de Kotel Rabbi Shmuel Rabinowitz. În timp ce acolo, el a oferit o rugăciune și a recitat Psalmul dintr-o carte de rugăciune ruso-ebraică.

Putin a vizitat ulterior site-urile din Betleem, s-a întâlnit cu liderul Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas și a călătorit în Iordania.

Dar călătoria în Zidul Occidentului a înfuriat activiștii islamici.

Fundația Al-Aqsa pentru dotare și patrimoniu – a declarat pe site-ul său: “Spunem lui Putin că zidul Buraq este un site musulman sfânt care este exclusiv musulman. [Zidul] este o parte integrantă a binecuvântatei moschei Aqsa. Nimeni, în afară de musulmani, nu are dreptul la acest zid sau la moscheea binecuvântată Aqsa, iar toată documentația istorică dovedește islamismul zidului Buraq. … Aș dori să-i reamintim lui Putin că ocupația israeliană, care a ocupat 45 de ani în urmă moscheea din estul Ierusalimului și Al-Aqsa, a distrus un întreg cartier, inclusiv toate casele și clădirile, și a transformat-o într-o temă de rugăciune evreiască fără nici o autorizație sau drept și mai târziu a efectuat săpături extinse, inclusiv săpăturile de-a lungul binecuvântatei moschei Aqsa.”

Mai târziu, în 2014, Putin a apărat Israelul în Operațiunea de protecție împotriva atacurilor Hamas din Fâșia Gaza, spunând: “Eu susțin lupta Israelului care are ca scop protejarea cetățenilor săi.” El a fost primul președinte rus care a vizitat Israelul, și Muzeul Holocaustului Yad Vashem, unde a ținut un moment de reculegere. De asemenea, a cumpărat un apartament în Tel Aviv pentru profesorul său german evreu de 84 de ani. Putin s-a întors în Israel în 2012 ca oaspete de onoare la o cină de stat și a inaugurat un monument soldaților Armatei Roșii care au ajutat la înfrângerea Germaniei naziste în al doilea război mondial.

Cu toate acestea, tensiunile dintre Israel și Rusia rămân ridicate din cauza alianței Moscovei cu Iranul și regimul sirian al lui Bashar Assad.

Dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Nascent Sanhedrin din Israel să-i cheme pe președintele Trump și pe Putin să-și unească forțele pentru a-și îndeplini ceea ce consideră grupul drept rolul său mandatat biblic în reconstruirea Templului evreiesc din Ierusalim. Sanhedrinul se consideră un organism provizoriu care așteaptă integrarea în guvernul israelian atât ca instanță supremă, cât și ca o autoritate superioară a Knesset-ului.

Cererea Sanhedrin-ului către cei doi lideri a fost făcută la numai câteva zile după victoria electorală a lui Trump din noiembrie 2016. Scrisoarea grupului a cerut ca ambii lideri să acționeze ca niște figuri Cyrus moderne – regii neevrei care recunosc importanța Israelului și a Templului. Cyrus cel Mare, rege al Persiei în secolul al VI-lea î.Hr., a anunțat în primul an al domniei sale că el a fost chemat de Dumnezeu să facă un decret ca Templul din Ierusalim să fie reconstruit.

Putin nu s-a mai întors niciodată în Sanhedrin, potrivit rapoartelor. Grupul nu a comentat dacă a auzit noutăți de la Trump.

După cum este descris în Cartea lui Isaia, viitorul Templu va fi “o casă de rugăciune pentru toate națiunile”.

Dar astăzi Muntele Templului (Temple Mount), considerat a fi temelia primului și celui de-al doilea Templu, este limitat de la rugăciune pentru toți, cu excepția musulmanilor.

“Situația actuală și oficială este că evreii și creștinii nu au voie să se roage pe Muntele Templului”, a declarat Rabbi Yehuda Glick, membru al Knesset-ului și activist în numele reconstrucției Templului.

Când tensiunile din zonă sunt scăzute, polițiștii israelieni aplică rareori reguli împotriva rugăciunii tăcute de către creștini și evrei, cu excepția cazului în care plângerile sunt depuse de Waqf, gardienii islamici ai restricțiilor. Ele uneori urmăresc mișcările vizitatorilor, chiar și privindu-și buzele pentru a se asigura că nu se roagă.

În 1967, când Israel a capturat cel mai sfânt loc în tot iudaismul în războiul de șase zile, premierul Moshe Dayan a renunțat la controlul administrativ și de zi cu zi al Templului Munte la Waqf ca un gest de bunăvoință.

Glick a numit renunțarea la Muntele Templului din 1967, o mișcare naivă, în care Israel credea în mod incorect că renunțarea la controlul unui loc sfânt pentru musulmani, precum și pentru evrei și creștini ar crea o pace durabilă între Israel și vecinii săi arabi.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iar despre discutia dintre Vladimir Putin si acel evreu scrie si la:

https://www.breakingisraelnews.com/78372/bin-exclusive-sanhedrin-asks-putin-trump-build-third-temple-jerusalem/

Evident, nu stim daca sunt reale cele ce le-ar fi zis, insa daca totusi le-a zis, oare la fel gandeste si acum?

Pentru cei ce inca nu stiu, evreii se grabesc cu acel templu deoarece mesia asteptat de rabini este de fapt antihristul:

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA asteptat de RABINI este ANTIHRIST

Si se fac pasi decisivi in acest sens:

A ÎNCEPUT SFÂRȘITUL: Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat începerea pregătirilor pentru transferarea ambasadei americane

Noutăți despre Templul lui antihrist: S-a constituit sanhedrinul. Monedă de argint cu chipul lui Donald Trump și al regelui Cyrus!

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Intro inregistrare in limba rusa se spune ca putin din 2007 nu mai este in viata,si ca se pun doar actori de atunci, li se pune masca de silicon, uitativa in google pozele lui putin pina la 2007(inclusiv) si dupa

    1. si oare nu puteau face masti care sa arate exact? se vad anumite diferente, insa atitudinea este aceeasi, caci aceiasi papusari stau in spate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button