X

În 2013 Sinodul BOR decidea ca Botezul și Cununia să se oficieze doar în bisericile parohiale, interzicându-le în mănăstiri sau oricare alte locuri. Dar în cazul fiului lui Liviu Dragnea, ceremonia religioasă a avut loc la Palatul Snagov

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform Adevarul din 1 martie 2013, Sinodul BOR a decis ca Botezul si Cununia sa se oficieze doar in bisericile parohiale, interzicandu-se in manastiri, aer liber sau alte locuri, „pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine”. Cine nu se supune este caterisit.

La prima vedere parea un lucru bun, caci astfel nu se oficiau pe te miri ce terase. Dar daca la asta se gandeau, la asta trebuiau sa se refere. Generalizand si interzicandu-le peste tot, au dovedit insa ca altul le era gandul: inocularea mintilor enoriasilor cu ideea ca, de fapt, cladirile bisericilor parohiale sunt mai importante chiar decat Taina.

Si au facut asta stiind ca vor trada in Creta si ca vor exista preoti care se vor opune. Care preoti vor fi scosi in parohii si astfel credinciosii nu vor mai merge dupa ei caci … fara cladirea bisericii parohiale nu se poate.

Si chiar a avut efect. Sunt multi credinciosi care considera ca asa ceva, precum in inregistrarile de mai jos, nu este valid pentru ca se desfasoara in padure: [VIDEO+FOTO] Viitorul Bisericii anti-ecumeniste

Insa dovada ca Sinodul BOR a decis tampenii vine chiar de la … nunta fiului lui Liviu Dragnea. Ceremonia religioasa a avut loc la Palatul Snagov: PREMIERĂ Imagini de la CUNUNIA RELIGIOASĂ și de la Palatul Snagov de la nunta fiului lui Liviu Dragnea…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

    1. Magda

      Nu-si pierde nici o valoare, caci oricum decizia Sinodului este o tampenie.
      Si in continuare cred ca fotografia aia nu e dintr-un paraclis. Poate vor apare si altele si atunci ma voi lamuri.

  1. Dacă cununia religioasă s-ar fi făcut la biserica Sf. Elefterie, unde e preot socrul mic, s-ar fi putut provoca un măcel în stradă, așa cum au amenințat deja unii „ultrași” că vor face, iar biserica Sf. Elefterie are un amplasament ideal unde se pot strânge mulțimi mari de oameni „nemulțumiți”. Așa că decizia de a se face la Snagov, la biserica mănăstirii, care este situată foarte aproape de palatul Snagov, mi s-a părut în cazul acesta una potrivită, având în vedere contextul politic exploziv.

      1. Frățioare uită-te și la context, sau crezi că nu contează chiar deloc, că doar nu și-au planificat ieri nunta ca să ia în calcul manifestările sălbatice de stradă din august 2018? Sau mai bine era prost Dragnea și făcea nunta într-un loc deschis, unde mulțimile erau greu de controlat și se mai lăsa și cu vărsare de sânge? Așa ar fi fost înțelept să facă, nu? Ce ne mai formalizăm. Sau vrei să ai întotdeauna dreptate, că argumente putem aduce fără număr doar ca să ne susținem punctul de vedere cu orice preț, ca și la articolul celălalt în care puteam continua discuția la infinit.

        1. R

          Subiectul propozitiei nu este Dragnea. Puteau face nunta si in padure.

          Subiectul propozitiei este decizia Sinodului BOR din 2013, care e o tampenie.

          Acum ai inteles?

          1. Iertare dar stiu ca ascultarea este mai buna decat judecarea…
            Nu cred ca decizia BOR este – citz cu ne-placere – o tampenie” … pe motiv ca taina ar fi desconsiderata, dimpotriva – taina este intarita urmand indrumarea, adica respecyand clarificarea = lucrarea urmand a fi facuta intr-un loc sfintit – cladirea = Biserica materiala, constructia existenta.

  2. Domnu’ Igor,
    Te rog sa arati (dovedesti) ca BOR a facut slujba de cununie religioasa la cununiile lui Tariceanu si la cea (ultima… cu ceea ce3 numesti pedofilie in mod absurd, femeia fiind majora la data casatoriei din cate este stiut…).
    Asa, pentru respectarea adevarului faptic.
    Avem destula amaraciune fata de ce se intampla in BOR dar sa nu difuzam impresii/pareri care nu tin loc de realitate!

  3. Sa le fie de bine!
    Cum spunem noi, “casa de piatra”!
    Sa ne bucuram ca merg tinerii la Preot pentru a infiinta familia cu binecuvantare!
    Sa nu lovim copilul (… si ce vina are cea care i-a devenit sotie ca sa o “bagam” intr-o contestare a validitatii cununiei religioase???) …. copilul unuia care nu “raspunde” asteptarilor personale….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button