X

Imaginea sclaviei: Autostrada Bechtel

de null
Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/6/6f/Bechtel_logo.png

Continui serialul inceput cu:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Imaginea sclaviei: Fregatele “Regele Ferdinand” si “Regina Maria”

Si voi vorbi despre Bechtel.

Sa ne amintim:

Cititi va rog si:

Bechtel, în 10 ani: 52 km gata, 64 km parțial, plăți de 1,5 miliarde euro

Sa vedem cine sunt acesti Bechtel.

Stephen D. Bechtel, Jr. (1925 – ), tatal lui Riley P. Bechtel. Membru Council on Foreign Relations si Bohemian Grove.

Stephen Davison Bechtel (1900 – 1989). Membru Council on Foreign Relations si Bohemian Grove. In 1954 devenea partener la  J.P. Morgan Co.

Riley P. Bechtel (1952 – ) a fost printre apropiatii David Rockefeller. Director al The International Council al  J.P. Morgan Chase & Co. din 1995. Membru Comisia Trilaterala si Bohemian Grove. A condus Export Council in timpul lui George W. Bush.

Bechtel Group

Dupa invazia Irakului, au navalit la exploatarea petrolului companiile marca Rockefeller dar au primit masive contracte pentru “reconstructia“ noii tari invadate si prietenii, cum ar fi Bechtel sau Halliburton (Dick Cheney).

Compania a mai avut relatii financiare si cu bin Laden family.

De asemenea, relatii stranse cu administratia  George W. Bush, la limita coruptiei. De fapt, de-a lungul timpului a avut mereu relatii apropiate cu guvernul american. In 1955  C. Douglas Dillon le aranjeaza importante contracte cu guvernul Arabiei Saudite. Intre1974 – 1982 George Schultz a fost director la Bechtel. Fostul U.S. Secretary of Defense, Caspar Weinberger a fost si el unul din greii Bechtel in anii ’70. Fostul Secretary of Energy, W. Kenneth Davis a fost vice-presidinte Bechtel. Donald Rumsfeld  a avut si el interese de afaceri cu Bechtel Group.

Tot ei sunt printre jucatorii principali in sistemul de privatizare a apei.

Iata si ce putem citi la Top 5 Most Sinister Corporate Logos de pe Vigilant Citizen:

 

Nu trebuie sa intram in simbolismul ocult al acestei sigle pentru a o analiza, este prea batator la ochi. Arata ca sigla unui anti-erou dintr-un desen animat. De ce sunt oceanele rosii? Sunt umplute de sangele nevinovatilor sau asa ceva? La urma urmei, ce ar trebui sa intelegem? Si de ce sunt continentele cenusii? Sunt pavate cu beton in intregime? Ma intriga felul in care „Bechtel” este stampilat pe planeta ca si cum ar lasa sa se inteleaga „Noi detinem acest pamant, carati-va de pe proprietatea noastra”.

„Corporatie malefica” este un cliseu si o expresie usor agasanta folosita de liberali. Dar se aplica in acest caz. Cateva dintre „realizarile” lor (citate din Wikipedia):

Au furat apa de la saraci:

Cazul Bechtel vs. Bolivia este runda a doua dintr-o lupta pentru un lucru elementar: apa. In urma cu doi ani, Bechtel a luat in concesiune sistemul de apa al localitatii Cochabamba, al treilea oras din Bolivia, in cateva saptamani au crescut tarifele cu 200%, mai mult decat isi puteau permite majoritatea familiilor. Refuzand sa scada tarifele, compania a fost fortata sa plece datorita protestelor.

Au construit uzine chimice pentru Saddam Hussein:

In 1988, tocmai dupa ce Saddam Hussein a fost condamnat de comunitatea internationala pentru utilizarea de gaze otravitoare executarea a mii de Kurzi, Bechtel a semnat un contract cu Irakul pentru construirea unei uzine chimice.

Au profitat de caderea lui Saddam Hussein:

Critici din Statele Unite si aliati precum Marea Britanie au dezaprobat procesul prin care S.U.A. a oferit contracte irakiene companiilor americane. Bechtel a fost criticat de capitalism de dezastru pentru felul in care s-a profitat de distrugerea cauzata de razboi.

Au profitat de pe urma uraganului Katrina:

In 2005, i-a fost atribuit un contract fara licitatie de la Agentia Federala pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (FEMA), pentru construirea de locuinte temporare in urma uraganului Katrina. A fost criticata lipsa de licitatie, costul mare si lipsa de sprijin pentru societatile comerciale locale detinute de minoritati.

Sunt multe exemple. De asemenea, cititi despre problemele de mediu. Se explica de ce apa este rosie iar pamantul este cenusiu in sigla lor.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Darius Vâlcov, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a afimat vineri că, în virtutea funcţiei pe care o ocupă, a avut acces la informaţii care arată că „jaful la care a fost supusă România este inimaginabil”.

    „De şase luni de zile sunt consilierul doamnei prim-ministru pe probleme economice şi din această poziţie am acces la foarte multe informaţii, iar ceea ce am descoperit în aceste şase luni de zile, o parte o bănuiam, dar a depăşit cu mult aşteptările şi ceea ce credeam eu. Jaful la care a fost supusă România este inimaginabil şi aceste lucruri ar trebui să fie primele pe care să le comentăm şi să închidem toate aceste robinete. Pentru că o jumătate din jaful care continuă sau a continuat în diferite forme în România, dacă ar fi oprit, România ar duce-o mult mai bine”, a declarat Vâlcov la B1 TV, citează Agerpres.

    În opinia sa, stoparea acestor pierderi şi garantarea respectării drepturilor omului trebuie să fie prioritare în România.

    „Pentru că până la urmă asta ne dorim ca şi coaliţie şi până la urmă binele românilor şi respectarea drepturilor omului în România trebuie să fie prioritare pentru oricine. Sper ca toată lumea să audă ce avem noi de spus”, a afirmat Vâlcov.

    http://www.napocanews.ro/2018/08/valcov-jaful-la-care-a-fost-supusa-romania-este-inimaginabil.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button