X

Evreul George Pruteanu, Steaua lui David si zvastica

de null
Foto: https://adevarul. ro/news/societate/jurnal-secret-mi-e-dor-degeorge-pruteanu-1_5120b77f00f5182b856edc3e/index.html

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/George_Pruteanu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

George-Mihail Pruteanu (n. 15 decembrie 1947București – d. 27 martie 2008București)

Tatăl lui, Paul Pruteanu (născut Pincu Solomonovici, 1908–1966), a fost un medic și profesor universitar evreu din Bârlad, cu preocupări în organizarea sistemului sanitar și în istoria medicinei din Moldova.[2] Mama lui, Sofia Pruteanu, a fost funcționară.

După Revoluția din anul 1989 a continuat să lucreze ca jurnalist și critic literar[3] pentru reviste și ziare ca ExpresEvenimentul ZileiDilema. Între 1995 și 1999 el a fost realizatorul unui program zilnic de televiziune de cinci minute despre folosirea corectă a limbii române, Doar o vorbă să-ți mai spun,[4] care a fost prezentat mai întâi la Tele 7 ABC (1995),[5] apoi la Pro TV (1995-1996), iar ulterior, cu denumirea Doar o vorbă săț-i mai spun, la TVR1[6] (1997-1999 și din nou în 2006). Rubrică de cronică literară[7] în Dilema. Rubrica “Veto” (publicistică pe teme cultural-politice)[8] în Curentul[9]

În 2003 a demisionat din PSD și s-a alăturat Partidului România Mare, candidând pentru Senat din partea Sucevei.

Pruteanu a introdus un proiect de lege în 1997, devenit cunoscut ca “Legea Pruteanu”[11], care cerea ca toate textele publice (inclusiv reclamele) în limbi străine să conțină și traducerea în română. Legea a fost promulgată de președintele Ion Iliescu și adoptată de parlament în 2004 într-o variantă modificată, care nu conține sancțiunile prevăzute în proiectul inițial (Legea 500/2004).[12]

Pruteanu a criticat industria mediatică de divertisment din România, în special referitor la programele de calitate scăzută[13] și la manele, pe care el le-a numit “un gunoi”.

George Pruteanu a decedat la 27 martie 2008 la București în urma unui infarct miocardic și a fost înmormântat în cimitirul Bellu.[14]

 

Despre plecarea din PSD, iata ce putem citi la George Pruteanu: un filolog naţionalist, un pacifist, un navetist politic de pe Radio Europa Libera din 29 septembrie 2003:

 

Fostul senator PSD George Pruteanu a explicat motivele pentru care s-a decis saptamina trecuta sa treaca la Partidul Romania Mare. Pruteanu a sustinut că motivul principal a fost introducerea în textul Constituţiei “a celei de-a doua limbi oficiale în justiţie şi administraţie”.
George Pruteanu a mai afirmat că despărţirea de PSD s-a produs în timp, între motivele care au produs această ruptură numărîndu-se convingerile sale legate de Legea administraţiei publice locale, desfiinţarea postului de televiziune OTV sau de intervenţia americană din Irak, puncte de vedere diferite de cele promovate de PSD.

 

Un mare tam tam a produs o postare a sa de pe blogul personal, in care aparea un gif animat cu Steaua lui David tranformandu-se in zvastica. Blogul sau se pare ca nu mai este, asa ca nu avem ce link sa dam ca sa vedeti si voi, insa despre aceasta poveste puteti citi la https://archive.li/hvOm5

 

Vot de blam pentru Pruteanu!

La sesizarea unui cititor, semnalăm opiniei publice şi autorităţilor statului un gest de şovinism iresponsabil al cunoscutului filolog, publicist şi om politc George Pruteanu.

În forumul de pe ‘saitul’ personal (cum voit poceşte filologul amintit), dialogând cu dl.Ben-Gal, numitul George Pruteanu se coboară la a posta un gif animat care asociază zvastica, simbolul nazist, cu steaua lui David, stema statului Israel şi simbol multimilenar al poporului evreu.

Solicitam ca dl.Pruteanu să fie obligat să îndepărteze acea imagine tendenţioasă, venită din masturbarea intelectuală a unei minţi bolnave şi să afişeze pe prima pagină a sitului dumnealui un mesaj prin care să ceara scuze poporului evreu, ofensat prin afişarea acelei imagini, mesaj care sa fie prezentat pe site tot atâtea luni cât a fost prezentă imaginea pe forum.

Până atunci, situl nostru îi acordă vot de blam, gradul I cu bobârnac, numitului George Pruteanu.

Pentru conformitate vizitati urmatorul link.

 

Cititi va rugam si:

Ce spunea CRISTIAN TUDOR POPESCU, acum 20 ani, despre EVREI si HOMOSEXUALI …

Evreul Victor Ciutacu despre scandalul Daea: “Mars, bai!”

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ieri am raspuns la acest articol si l-am injurat pe ala care l-a criticat pe Pruteanu. Nu m-am putut abtine.
    Dumnezeu a ales cumva ca atunci cand am postat comentariul sa faceti voi mentenanta la site si asa comentariul s-a pierdut. Clar pentru injuraturi.

    Acum revin cu comentariul meu dar fara injuraturi.

    În forumul de pe ‘saitul’ personal (cum voit poceşte filologul amintit), dialogând cu dl.Ben-Gal, numitul George Pruteanu

    Nu e poceala cum crede prostul asta. Nemtii spun seite la site si spaniolii spun sitio. Deci nu e nimic rau ca romanii sa spuna sait. Eu personal folosesc site, ca multi nu inteleg cuvantul. Trebuia folosit sait de toata presa online ca sa fie familiarizat, altfel multi sunt indusi in eroare de sait. Ideea lui Pruteanu a fost buna.

    A doua chestiune e cu numitul. E o amenintare la adresa lui Pruteanu. Te adresezi cu domnul sau fara nimic, doar Pruteanu. Numitul e un cuvant folosit in declaratiile scrise la militie sau procuratura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button