X

Viermi preistorici înghețați în Siberia, readuși la viață. CRIOGENIA, considerată a fi calea către “NEMURIRE”

de null

Doi viermi preistorici se mișcă și mănâncă din nou, pentru prima dată din era glaciară încoace. Experții spun că aceasta este o reușită științifică majoră, care îi va ajuta să înțeleagă mai bine efectele criogeniei.

Descoperiți în permafrost

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viermii au fost descoperiți în Siberia

Acești viermi inelați, aduși din două zone din Siberia, și-au revenit la viață într-un laborator al Institutului de Probleme Fizico-Chimice și Biologice ale Solului din apropiere de Moscova. 

„Am obținut primele date, care demonstrează capacitatea organismelor multicelulare de a sta înghețate pe termen lung, în straturile de permafrost din zona arctică”, se arată într-un raport realizat de oameni de știință ruși, în colaborare cu cercetători de la Universitatea Princeton.

Au fost analizați aproximativ 300 de viermi preistorici, iar cercetătorii au descoperit că doi dintre ei aveau celule încă viabile.

Au stat înghețați zeci de mii de ani

Aflorimentul Duvanni Yar, locul în care a fost găsit primul dintre viermi

„După ce au fost dezghețați, viermii au dat semne de viață. Au început să se miște și chiar să mănânce”, se mai arată în raport.

Unul dintre viermi provenea dintr-o vizuină de veveriță, aflată în stratul de permafrost al aflorimentului Duvanni Yar, situat într-o secțiune izolată a râului Kolîma.

Viermii au fost găsiți în 2015 în stratul de permafrost de lângă râul Alazeia și au vechime de aproximativ 41.700 de ani.

Speranțe pentru viitor

Oamenii de știință speră că descoperirea îi va ajuta să înțeleagă mai bine efectele criogeniei.

În prezent, acești viermi, care fac parte din clasa nematozilor, sunt cele mai vârstnice animale în viață de pe planetă. Cercetătorii cred că ambele specimene sunt femele.

„Datele noastre demonstrează abilitatea organismelor multicelulare de a supraviețui înghețării pe termen lung (zeci de mii de ani), în condițiile unei crioconservări naturale.

Această abilitate sugerează că nematozii din Era glaciară au niște mecanisme de adaptare care ar putea avea importanță științifică și practică pentru domenii înrudite, cum ar fi criomedicina și criobiologia”, spun cercetătorii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button