X

13 august 1946 – moare H.G. Wells, scriitor sf, eugenist, iubitul activistei evreice Margaret Sanger

by George Charles Beresford, black and white glossy print, 1920

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/H._G._Wells:

 

Herbert George Wells (n. 21 septembrie 1866BromleyKent – d. 13 august 1946Londra), cunoscut mai bine sub numele de H. G. Wells, a fost un scriitor englez celebru pentru cărțile sale de ficțiune precum Mașina timpuluiRăzboiul lumilorOmul invizibilPrimii oameni în Lună și Insula Doctorului Moreau. A mai publicat nuvele contemporane, istorie și comentarii sociale. A fost un socialist declarat și un pacifist, operele sale mai târzii devenind tot mai politice și didactice. Atât Wells cât și Jules Verne sunt recunoscuți ca „părinții genului științifico-fantastic”.

Herbert George Wells, al patrulea și ultimul copil al lui Joseph Wells (proprietar de magazin și amator de cricket) și al soției sale Sarah Neal (fostă servitoare), s-a născut pe 21 septembrie 1866, la Atlas House, 47 High Street, Bromley în districtul Kent.

[…]

Cel mai consistent ideal politic al său l-a constituit Guvernul Mondial. În autobiografia sa a afirmat că, începând din 1900, a considerat ca inevitabilă crearea acestuia. El a imaginat noul stat sub forma unei societăți planificate care va promova știința, va pune punct naționalismului și va permite oamenilor să avanseze pe baza meritelor, nu a dreptului din naștere. În 1932 le-a spus tinerilor liberali de la Universitatea Oxford că liderii progresiști trebuie să devină fasciști liberali sau naziști iluminați pentru a-și putea implementa ideile[16]. În 1940, Wells a publicat o carte intitulată The New World Order care creionează planul său despre cum ar trebui constituit Guvernul Mondial.

[…]

Wells a scris în cartea sa God the Invisible King că ideea sa de Dumnezeu nu se potrivea cu cea a religiilor tradiționale ale lumii: „Această carte definește cât se poate de exact credința religioasă a autorului. [Care] este o credință profundă într-o divinitat personală și intimă”.[41] Pe parcursul lucrării el se îndreaptă către o „religie renăscută sau modernă … nici atee, nici budistă, nici mahomedană, nici creștină … [pe care] a descoperit-o crescând în el”.[42]

Despre creștinism avea de spus: „… nu reprezintă adevărul pentru mine … Fiecare credincios creștin este, sunt sigur, fratele meu spiritual … dar dacă m-aș numi sistematic creștin, am impresia că mulți ar considera că ar trebui să mă implic mai mult și, astfel, spun o minciună.” Despre celelalte religii ale lumii a scris: „Consider toate aceste religii a fi adevărate așa cum catedrala Canterbury este un lucru adevărat și o cabană elvețiană este un lucru adevărat. Ele există, au servit unui scop și au funcționat. Dar, pentru mine, nu reprezintă un adevăr în care să trăiesc … Nu funcționează pentru mine.”[43]

[…]

A fost incinerat la crematoriul Golders Green pe 16 august 1946, iar cenușa i-a fost aruncată în mare[51].

 

In 1916, iubita lui H.G. Wells, Margaret Sanger, a început promovarea eugeniei în SUA. În 1923, Sanger primeşte fonduri masive din partea familiei Rockefeller.

H.G. Wells, Aldous Huxley, Bertrand Russel şi sute de alţii eugenisti se lăudau constant despre cum conducătorii se consideră o specie separată şi mai evoluată decât omul obişnuit. Eugenistii de top au fost suficient de tupeişti să admită că ţelul lor adevărat nu a fost să îmbunătăţească ereditatea oamenilor obişnuiţi ci să-i îndobitocească şi mai mult astfel încât să fie mai uşor controlabili:

EUGENIE: instrumentul prin care PAPUSARII doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

 

Categorii
Noua Ordine Mondială
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.