X

Tudor Chirilă lansează imnul "diasporei revoluționare": Baie de sânge, iar la final moarte

de null


Tudor Chirilă a lansat miercuri seară un câtec cu mesaj pentru românii plecați din țară și așteptați să protesteze vineri în Piața Victoriei. 
Melodia se numește ”În țara în care m-am născut” și este, după cum chiar Chirilă explică, un cover după cântecul cu același nume al lui Jean Moscopol, un cântăreț interbelic, plecat din România în 1945 din cauza comuniștilor și mort în exil.

“Acolo azi e toamnă rece și plâng toți frații în țara mea, sunt lacrimi care n-au să sece cât timp vor fi păgâni în ea. Dar va veni o primăvară cum a venit și în trecut, și-am să mă-ntorc acolo iară, în țara în care m-am născut”.
”Nu credem că sunt versuri care să exprime mai limpede suferința celor care devin imigranți. Diaspora. Acasă românii din diaspora sunt disprețuiți de politicienii care nu-i pot manipula. Exact aceiași politicieni care ar trebui să-și facă un ideal măreț din încercarea de a-i aduce acasă pe români. Cu orice preț. Diaspora încearcă să se integreze într-o lume din ce în ce mai refractară la imigranți”, a spus Tudor Chirilă despre cântecul care l-a inspirat.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Sper sa gresesc dar cand vad acest videoclip, plin de simboluri oculte si semnificatii (pe care le pot intelege doar in parte, cam 50% sau mai putin), ma duc cu gandul la COLECTIV si ce s-a intamplat acolo — tot o varsare de sange pentru interesele unora sau altora!
    Ma abtin sa scriu mai multe si repet: SPER SA GRESESC!!
    Poate ar fi utila o analiza a semnificatiilor oculte si ritualice din videoclip, cam cum se facea pe blogul Saccsiv. De exemplu prima dansatoare care apare in videoclip sta nemiscata pana cand trece cantaretul pe langa ea. Doar dupa ce trece pe langa ea incepe sa danseze. Asta seamana foarte mult cu ceva pagan, hindus… sau ceva de genul asta. O posibila semnificatie ar fi ca multimile actioneaza “la comanda”, cand li se da startul (adica instigati pe facebook si cand “se apasa pe buton”, ei imediat ies in strada gata sa moara pentru interesele unora sau ale altora — e nevoie de doua tabere ca sa iasa varsare de sange, deci doua tabere = doua interese, doua parti aparent in conflict; iar dincolo de aparente si dincolo de ochii publici fac intelegeri intre ele, fiind… “frati”, asa cum isi spun ei…).
    Nu este prea tarziu sa ne rugam. Domnul poate sa le strice astora planurile si sa NU mai fie varsare de sange si nici revolta (daca asta le este scopul, asa cum banuiesc eu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button