X

Ierusalim: Cel mai mare marș GAY de până acum

„March for Pride and Tolerance” 2018 se desfăşoară joi la Ierusalim cu o mare desfăşurare a forţelor de poliţie şi pe fondul unei respingeri din partea comunităţii religioase, mai precis a evreilor ultraortodocşi, care o consideră o paradă „abominabilă”. O participantă la marşul din 2015 a fost asasinată de un membru al acestei comunităţi, aminteşte EFE.

Marşul va începe în Liberty Bell Parc în jurul orei locale 15.00 (12.00 GMT) şi se va îndrepta două ore mai târziu spre parcul Independenţei, ambele locaţii fiind situate în vestul oraşului, a declarat responsabilul evenimentului, Eran Globus. Cu mai multe ore înainte de eveniment au fost închise toate străzile adiacente şi s-a cerut activiştilor anti-gay să părăsească oraşul pe parcursul desfăşurării marşului, potrivit postului de radio public Kan.

Cel mai mare marş de până acum

„Anul acesta va avea loc cel mai mare marş de până acum. Vor fi mai mulţi participanţi decât cei 25.000 de anul trecut”, a declarat Globus foarte entuziasmat. Marşul este dedicat anul acesta „onorării membrilor seniori ai acestei comunităţi, care au azi 70, 80 sau 90 de ani şi a căror luptă ne-a adus posibilitatea de a putea trăi în libertate”, a explicat activistul gay. El a reamintit că în urmă cu puţine decenii această comunitate era mult mai respinsă şi le-a mulţumit celor care „au luptat pentru noi”.

Asasinarea la Gray Pride 2015 a adolescentei Shira Banki de un extremist ultraortodox care a lovit-o cu cuţitul pe fată şi alte cinci persoane nu a făcut ca acest marş să-şi piardă susţinerea şi participanţii. La rândul său, organizaţia ultranaţionalistă şi rasistă Lehava a convocat o contramanifestaţie, iar rabinul ultraortodox Yigal Levinstein a lansat un apel adepţilor lui să protesteze împotriva acestui eveniment care se desfăşoară anual.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
HomosexualitateExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.