X

Din ciclul “MINUNATA LUME FARA CASH”: Motivul pentru care Bank of America a blocat contul bancar al unei familii din Kansas …

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Banca Americii blochează contul bancar al unei familii  din Kansas, după ce le-a solicitat cetățenia

Unei familii din Kansas, născută în SUA, i-a fost înghețat contul bancar, după ce Banca Americii i-a cerut dovada privind statutul de cetățenie, informează Kansas City Star. 

Josh Collins de la Roeland Park, Kansas, a ignorat o scrisoare din partea băncii, prin care se solicitau o serie de informații personale, inclusiv dacă era cetățean american sau deținea dublă cetățenie într-o altă țară.

Josh s-a născut în Wichita, Kansas, în timp ce soția sa, Jessica Salazar Collins, s-a născut și a crescut în Kansas City, Missouri și este cetățean american din a doua generație, al cărei străbunic a emigrat din Mexic.

Jessica a spus că a aruncat scrisoarea pentru că ea și Josh ”au crezut că este o înșelătorie”, deoarece Josh fusese client al Băncii Americii în ultimii 20 de ani. Totuși, în 24 iulie, Banca Americii i-a înghețat contul lui Collins – împiedicându-i accesul la numerar.

Când Josh a sunat la bancă, ei i-au confirmat că i-au înghețat contul:

 

”Prima întrebare a fost: ‘Oh, v-am trimis ceva în poștă cu câteva săptămâni în urmă’ ”, și-a reamintit el la KCTV5. Am spus, “ ‘Da, îmi amintesc că am primit ceva care nu părea adevărat’ și ei au spus ceva de forma,Da, trebuie să știm dacă ești cetățean. Știi, m-am născut și am crescut în Kansas, ca Superman. Am spus: Câtă cetățenie americană puteți primi?

 

Familia spune că sunt norocoși că au amânat o vacanță de familie în Minnesota, deoarece ar fi rămas departe și lefteri:

 

”Ne-am fi trezit acolo fără bani”, a spus Jessica, care spune că vor schimba banca. ”Fără bani pentru benzină. Fără bani pentru a ne hrăni copiii. Pentru hotel. Fără bani!

Banca Americii spune că este o practică standard să-și întrebe clienții despre statusul cetățeniei lor, atunci când deschid un cont nou sau când actualizează informațiile clienților.

 

”La fel ca toate instituțiile financiare, suntem obligați prin lege să menținem înregistrări complete și exacte pentru toți clienții noștri și să solicităm periodic informații, cum ar fi țara de cetățenie și dovada rezidenței în S.U.A. Acest tip de mobilizare nu este o noutate”, a precizat Banca Americii într-o declarație dată vineri. ”Aceste informații trebuie să fie actualizate și, prin urmare, ne adresăm periodic clienților, ceea ce am făcut în acest caz.

 

Exceptând faptul că întrebările privind cetățenia, nu sunt necesare la nivel federal, potrivit Asociației Bancherilor din California – cea mai mare afiliat de stat al grupului național. ”Nu avem la cunoștință aceasta”, a declarat purtătoarea de cuvânt Beth Mills, care a adăugat că legea federală impune băncilor să colecteze și să verifice doar patru lucruri despre deținătorii de conturi: numele, data nașterii, adresa și numărul de securitate socială.

 

Alte bănci federale, inclusiv Wells Fargo, pun întrebări privind cetățenia atunci când se deschid noi conturi de depozit. Departamentul Trezoreriei S.U.A. cere din ce în ce mai mult instituțiilor financiare să colecteze cât mai multe informații despre clienți, inclusiv statutul privind cetățenia, și să actualizeze informațiile, adesea împotriva spălării banilor, care se pot scurge prin țări străine.”

 

Purtătorul de cuvânt al Băncii Americii, Diane Wagner, a acuzat familia Collins că nu a returnat chestionarul.

”Dacă nu primim de la un client răspunsul la campania noastră”, a spus ea, ”în ultimă instanță, putem restricționa contul, până când vom putea confirma că acesta respectă prevederile legale.” Collins nu a fost ales pentru vreun motiv specific, potrivit lui Wagner.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE