X

Carmen Dan: Paşapoartele simple temporare se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgenţă dovedită. Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetăţeni să opteze pentru un paşaport electronic

de null

PASAPORT BANCNOTE EURO AGERPRES

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Carmen Dan, in iunie:

 

“Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a paşaportului electronic de la 5 la 10 ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că paşapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgenţă dovedită. Altfel, termenul de eliberare este acelaşi ca în cazul celui electronic. Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetăţeni să opteze pentru un paşaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate şi să nu mai avem acelaşi număr mare de solicitări în fiecare an”

 

Dar iata ce putem citi pe larg la MAI: Noua lege privind prelungirea termenelor paşapoartelor electronice, adoptată de pe Digi24:

 

Noua lege privind prelungirea termenelor paşapoartelor electronice a fost adoptată şi se află la promulgare, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care a precizat că, pentru reducerea aglomeraţiei la ghişee pe durata verii, în Bucureşti va fi deschis un nou centru pentru paşapoarte.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, luni, o videoconferinţă cu prefecţii, precum şi cu şefii serviciilor de paşapoarte şi înmatriculări de la nivelul întregii ţări.

Principala temă de discuţie a fost legată de modul de organizare a activităţii pentru perioada de vară, astfel încât să se evite aglomerarea la ghişeele de eliberare a documentelor de călătorie sau a permiselor de conducere/certificatelor de înmatriculare.

“Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a paşaportului electronic de la 5 la 10 ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că paşapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgenţă dovedită. Altfel, termenul de eliberare este acelaşi ca în cazul celui electronic. Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetăţeni să opteze pentru un paşaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate şi să nu mai avem acelaşi număr mare de solicitări în fiecare an”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Legea se află în prezent la promulgare, urmând ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial. Intrarea în vigoare se va face în 30 de zile de la publicare, fapt pentru care, pentru prima parte a verii se impun şi alte măsuri administrative care să evite aglomeraţiile la ghişee.

Printre măsuri se numără introducerea posibilităţii de plată la CEC a taxelor pentru paşapoarte, permise şi plăcuţele de înmatriculare; prelungirea programului de lucru în judeţele unde se înregistrează un număr mare de cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie; delegarea sau detaşarea de personal; deschiderea unor noi ghişee sau puncte de lucru.

Totodată, s-a discutat inclusiv despre delegarea sau detaşarea a 12 angajaţi de la Direcţia Generală de Paşapoarte la Serviciul de Eliberarea a Paşapoartelor din Bucureşti şi la Serviciul de Eliberarea a Paşapoartelor din Ilfov, pentru perioadele 15 iunie – 15 august şi 15 august – 15 octombrie.

De asemenea, în Bucureşti se va deschide un nou centru de eliberare a paşapoartelor în interiorul Park Lake din Sectorul 3. Noul punct urmează să fie deschis luna viitoare.

 

Intre timp, legea a fost promulgate, conform https://www.air24.ro/news/lege-promulgata-10-ani-valabilitate-pentru-pasapoartele-simple-electronice-6846, de unde mai aflam ca:

 

Proiectul de lege a fost depus în Parlament de UDMR anul trecut.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Pentru pașaportul simplu temporar taxa se poate plati și acum la CEC;eliberarea lui se poate face și în 2-3 ore,depinde unde,când și câți îl fac

  1. P.M.

   In articol scrie asa:

   Intrarea în vigoare se va face în 30 de zile de la publicare.

   Cand te-ai dus tu, probabil ca nu trecuserea cele 30 de zile. Evident, nu este vorba despre 30 de zile de la aparitia articolului in Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button