X

Se simte Iohannis confortabil în jilțul prezidențial? Un comentariu ortodox

de Petru G.
Image result
Foto: https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/n-a-fost-mincinos-destul-pana-n-a-fost-si-fudul-dupa-dezvaluirile-despre-dosarul-de-la-dna-presedintele-klaus-iohannis-s-a-incurcat-in-replici-si-s-a-dat-de-gol-in-prima-replica-a-sustinut-ca-nu-a-fost-niciodata-urmarit-penal-dupa-cateva-minute-iohannis-a

Este cineva care nu stie ce inseamna cuvantul „confort”? Toata viata se pare ca ne-o traim pentru a o face tot mai confortabila! Cu alte cuvinte, asta inseamna ca vrem sa scapam de orice durere, sa scapam de orice necaz si de orice „handicap”, in raport de cum am vrea noi sa fim! Interesant ca originea cuvantului „confort” este legata NU de ce intelegem noi acum, ci de punerea impreuna a cuvintelor latinesti „con” (impreuna) si „fortis” (putere), deci o putere ce ar fi mai mare prin diverse asocieri de natura materiala ori spirituala.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Actualul „prezident” de la Cotroceni e singurul sef de stat din istoria Romaniei republicane si din istoria principatelor Romane, ce nu este Ortodox, cu exceptia primilor regi numiti Carol si Ferdinand, care NU au trecut de la romano-catolicism la Biserica Ortodoxa, dar au avut toti copiii botezati Ortodox (https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/regi-catolici-regine-protestante-copii-ortodocsi).Cum a fost ales KWI (Klaus Werner Iohannis) presedinte, cum se mentine el pe „tronul” prezidential si ce legi semneaza? Sunt foarte multe stiri si articole pe aceasa tema, dar in ce priveste calea pe care o alege din pozitia de presedinte NU e nici o surpriza, pentru ca TOATE deciziile luate sunt impotriva neamului Romanesc! Toti politicienii din lume executa (sunt exceptii?) aceste manevre impotriva propriilor popoare, cu mici variatiuni pe aceasta tema … Daca este sa cautam printre oameni pe cei mai confortabili, ei bine, acestia sunt politicienii lumii! Singura lor grija este sa isi mentina confortul si dupa „retragerea” din locul de unde au fost „alesi”!

Asadar, cum am vrea noi, oamenii moderni sa fim? Relaxati! Satui! Fericiti! Frumosi! Plini de fortza! Satisfacuti! Inteligenti! Rapizi! Aplaudati de toata lumea! Bine imbracati! Si mai ce? SUPERIORI CELOR DIN JUR!!! Si asta, IN PRIMUL RAND! In loc de a vrea sa fim mai umili, mai dornici de Hristos, mai rugatori inchinandu-ne la Dumnezeu in fatza icoanelor Sfintilor Sai, sau mai darnici cu altii si ascultatori la nevoile saracilor, nu, noi vrem sa fim fara griji! Sunt acesti politicieni modelul „confortului” la locul de munca, dar si in viata de zi cu zi? Bineinteles ca da, mai ales ca hora locala devine integrata in hora mondiala a celor care il neaga pe Hristos, si unde manevrele oculte sunt ascunse cu dibacie…

Si cum este acest KWI? Evident ca este foarte confortabil in locul de unde ne comunica ce i se spune sa ne comunice. A fi o curea de transmisie, nu e mare lucru: toti politicienii sunt inhamati la munca asta „odihnitoare”! Ce poate sa spuna, personal? Nimic, sau doar platitudini.

La „Masa Tacerii”?

Oamenii in general, toate cele din jur asa le accepta: confortabile, „ergonomice” si operationale fara nici un efort. Cit de mult putem mari confortul? Care sunt limitele confortului? A fi confortabil inseamna a nu face nimic: daca incerci cu un motor de cautare pe internet, cuvantul „confort” ilustreaza diferite persoane si animale odihnindu-se, intinzandu-se ori lenevind la soare … Oare pentru asta ne-am nascut? Sa nu facem nimic? Desigur, nu este deloc rau sa te odihnesti (biologic vorbind) si sa dormi, chiar si cu accentul pe „ergonomice” si relaxare in lumea asta fara-de-odihna. Insa care este „munca” dupa care urmeaza aceasta „odihna”? Este vreo munca ce ne aduce mai aproape de intelegerea Creatiei Lui Dumnezeu? Este cumva in pregatire vreo lege care sa ajute omul obisnuit sa stea departe de ispitele dracilor? Nu, toata munca aceasta a „profesionistilor” de tot felul ne apropie de imparatia lui antihrist, iar odihna „ne ajuta” sa rafinam aceasta pregatire…

Este confortabil si relaxant sa privim un meci de fotbal la televizor, unde imaginar noi luptam impotriva unei echipe adverse? E aceeasi situatie ca atunci cind au loc alegerile parlamentare sau prezidentiale: ne opunem unii altora prin interpusii politici: „a fost ales al meu, nu si al tau, ha!!!” Opus „confortului” sunt nenumarate alte stari: de razboi, munca, chin, asuprire, stres, robie, etc. Ce mai decid politicienii si sefii lor sa impuna asupra noastra? Starile de mai sus, imbracate in hainele ponosite ale iluziei unui confort fara griji. Acesti indivizi fara pregatire duhovniceasca se razboiesc intre ei (mai mult de forma), dar munca ce o fac este una oribila, de a se pre-face ca ar lucra pentru noi. In realitate ei lucreaza impotriva noastra, discutand si votand legile de asasinare a neamului!

Foto: https://www.activenews.ro/stiri-politic/Romania-are-un-stat-catolic-si-un-popor-ortodox.-Istoria-nefericirii-noastre-147361

Linistea pe care o dorim NU o mai putem obtine in lumea asta, chiar daca o oarecare tihna mai putem castiga printr-o rugaciune spusa din inima. Asa-zisii lideri administrativi ai tarilor lumii, printre care si KWI, au deja in plan unirea abjecta a materiei pe care ei o iubesc in duhul rautatilor. Ei si dorm linistiti, fara griji. Noi dormim la fel?

Multe alte asemenea „conforturi” la pagina: https://brightside.me/article/15-unbelievably-cool-inventions-that-make-life-more-comfortable-78155/

Sfintii Lui Dumnezeu s-au trudit altfel, pentru  propriile pacate si pentru Slava Lui Hristos Cel Intrupat; Cuviosul Parinte Serafim Rose a trait simplu, in acest adapost construit cu propriile maini, si unde a scris mii de pagini indrumatoare pentru credinciosi. Acolo si-a gasit libertatea, linistea si confortul sufletesc!

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Cum este poporul, așa e și conducătorul. Poporul merge cu ecumenismul, iar conducătorul este….de acord cu toate religiile, adică se roagă la toate confesiunile. Mai mare concordanță sau asemănare nici că se putea. Însă nici ecumeniștii și nici ne-ecumeniștii nu și-au spus ultimul cuvânt. Darea pe față a fărădelegii a început în Creta și încă nu a ajuns la punctul culminant. Poate că va da Domnul și ne-ecumeniștilor un conducător după inima lor. Doamne ajută !

 2. Scandal pe legea terorismului in Romania. Lege contestata de ICCJ, urmata de decizii de neconstitutionalitate la CCR. Ce modificari importante au fost declarate neconstitutionale:

  http://inpolitics.ro/dupa-legea-gazelor-inca-un-scandal-de-musamalizare-sri-si-legea-terorismului_18440065.html

  “DUPA LEGEA GAZELOR, INCA UN SCANDAL DE MUSAMALIZARE: SRI SI LEGEA TERORISMULUI

  Nu s-au stins bine ecourile scandalului legii gazelor, cea care a fost ținută sub obroc amar de vreme, deși trebuia explicată pe îndelete și clar românilor, dată fiind uriașa ei importanță, că vine altul, similar. O altă lege de maximă importanță a fost inițiată discret, trecută ultra-rapid prin parlament și gata să intre în vigoare în absența unei minime dezbateri publice: legea terorismului. Una cu probleme atît de mari, încît a scandalizat aproape toți judecătorii ICCJ și a fost blocată in extremis de CCR.

  În finalul lunii trecute, pe 28 iunie, Curtea Constituțională a analizat sesizarea judecătorilor și le-a dat dreptate într-o serie de puncte reclamate, declarînd modificările respective neconstituționale.”

  Privind definitia terorismului:

  “Art. 1. – Terorismul reprezintă acele acţiuni, inacţiuni, precum şi ameninţări cu privire la acestea, care prezintă pericol public, afectează viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor, ansamblul relaţiilor sociale, factorii materiali, relaţiile internaţionale ale statelor, securitatea naţională sau internaţională, sunt motivate politic, religios sau ideologic şi sunt săvârşite în unul dintre următoarele scopuri:
  a) intimidarea populaţiei sau a unui segment al acesteia, prin producerea unui puternic impact psihologic;
  b) constrângerea unei autorităţi publice ori organizaţii internaţionale să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act;
  c) destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituţionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizaţii internaţionale.

  “… a fost respinsă sintagma sus pomenită, ”ansamblul relațiilor sociale”, în care, la o adică, s-ar putea încadra orice.”

  Alte prevederi declarate neconstitutionale:

  “Neconstituționale au fost declarate și prevederile că acte de terorism reprezintă și ”lipsirea de libertate” ori ”distrugerea şi distrugerea calificată”.”

  SI O INCADRARE FOARTE INTERESANTA!

  ”…introducerea sau răspândirea în atmosferă, pe sol, în subsol ori în apă de produse, substanţe, materiale de orice fel, microorganisme sau toxine de natură să pună în pericol viaţa, sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori în scopul provocării de incendii, inundaţii sau explozii care au drept efect punerea în pericol a vieţilor umane”.

  Ar fi putut fi incadrata aici si activitatea chemtrails sau alte activitati de pulverizare periculoase (vezi dezinsectiile toxice, de exemplu)?

  E crancena lupta la varful statului! Asta e intr-un fel un semn bun. Rau e ca rezultatul inclestarii e acelasi de fiecare data – un ZERO mare pentru noi, cei de la baza. E un echilibru nefast de forte care trebuie modificat de jos in sus, altfel ne vom sufoca toti in mlastina asta.

 3. Cu parere de rau vreau sa va anunt ca autorul aritcolului a incetat din viata azi dimineata datorita unei interventi chirugicale nereusite. Dumezeu sa il odihneasca.

 4. Dumnezeu sa te ierte! Dar facand abstractie de faptul ca pare sclavul ocultei acest KWI, “ortodoxul” Basescu isi face mereu cruce invers, adica crucea intoarsa. Ca sa nu mai zic ca daca am avea un presedinte neoprotestant foarte credincios, nu v-ar placea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button