X

Eliminarea zahărului din dieta alimentară omoară celulele canceroase? Un nou studiu prezintă răspunsuri surprinzătoare

de null

Image: Does removing sugar from your diet starve cancer cells? New study finds surprising answers

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Eliminarea zahărului din dieta alimentară omoară celulele canceroase? Un nou studiu prezintă răspunsuri surprinzătoare

Eliminarea zahărului poate ajuta la scăderea probabilității de a obține anumite tipuri de cancer, a observat un studiu recent.  Constatarea, care a fost parte a unei anchete efectuate de cercetatori de la Duke-NUS Medical School  și Universitatea Națională din Singapore, împreună cu Universitatea Duke Scoala de Medicina si Universitatea de Medicina din Viena, face parte dintr-o abordare unică care explică cum reducerea consumului de zahăr poate determina moartea celulelor canceroase.

Lucrarea, care a fost publicată în revista online  Science Signaling, a  prezentat o  nouă cale de eliminare a celulelor prin introducerea modului în care privarea celulelor canceroase de zahăr poate declanșa o reacție care le face să moară. Această cercetare se bazează pe literatura științifică anterioară, care indică faptul că celulele canceroase care se înmulțesc repede necesită niveluri mai ridicate de zahăr decât celulele sănătoase. (Related:  Mai multe dovezi că zahărul alimentează creșterea cancerului .)

În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că, în celulele canceroase specifice, prezența unor niveluri scăzute de zahăr, care sunt insuficiente pentru furnizarea energiei, poate fi utilizată ca metodă pentru a spori supraviețuirea celulelor. Ei au apreciat apoi că acest lucru ar putea fi un alt efect pe care îl are zahărul asupra celulelor canceroase.

Ei au descoperit de asemenea că atunci când celulele canceroase sunt lipsite de zahăr, aceasta determină o reacție în membrana celulelor canceroase și conduce la un aport crescut de ioni de calciu în celule, ceea ce le determină să moară în cele din urmă. Pentru studiu, au folosit două celule canceroase: una care conține glucoză suplimentară și celălaltă fără. Ambele probe au fost apoi expuse la un “atac cu două direcții”. Primul a fost cu STF-31, un compus care inhibă transportul de glucoză în celule, iar cel de-al doilea a fost cu thapsigargin, ceea ce crește nivelul de calciu din celule. Echipa a aflat că celulele canceroase care au avut acea glucoză suplimentară în ele nu au fost afectate; cu toate acestea, cele cu rezerve limitate au fost ucise.

Echipa consideră că această abordare poate fi utilizată în abordări unice de tratare a cancerului. Testele inițiale din studiu au arătat că privarea celulelor canceroase de zahăr și creșterea nivelului de calciu al organismului a reușit să distrugă celulele canceroase, lăsând în același timp cele sănătoase nevătămate. De asemenea, numai anumite tipuri de celule canceroase au fost observate că au pierdut capacitatea de a menține nivelurile zahărului intercelular după tratament. Cercetătorii consideră că acest lucru se aplică numai celulelor care sunt sensibile la privarea de zahăr.

“Deoarece aceste fenomene nu sunt văzute în celulele normale / sănătoase, această incapacitate a unor tumori de a menține nivelurile de glucoză intracelulară ar putea fi o slăbiciune care ar putea fi țintită terapeutic”, au scris cercetătorii, după cum a apărut în Cosmos. O semnătură moleculară a cancerului cu capacitate redusă de a menține glucoza intracelulară ar contribui la dezvoltarea acestei strategii pentru aplicarea clinică.

Dintre rezultate, echipa intenționează să efectueze cercetări suplimentare pentru a crea eventuale proceduri de tratament din această abordare în viitor.

Alte efecte adverse ale zahărului adăugat pe corp

Una dintre principalele cauze ale creșterii zahărului în organism este consumul de zaharuri adăugate. Spre deosebire de zaharurile care apar în mod natural, care se găsesc deja în fructele și legumele proaspete, zaharurile adăugate care se găsesc în alimentele prelucrate și băuturi suprasolicita organismul, care prezintă un risc semnificativ de boală. Iată câteva din celelalte pericole pe care le-au adus zaharurile corpului nostru.

  1. Nu conține substanțe nutritive esențiale. Zahărurile adăugate, cum ar fi siropul de porumb de fructoză ridicat, găsite în băuturile îndulcite, nu furnizează nutrienți în afară de calorii. Consumul regulat al acestor calorii “goale” poate duce la deficiențe semnificative de nutrienți.
  2. Vă poate supraîncărca ficatul. Zaharul este metabolizat în glucoză și fructoză atunci când intră în organism. Zaharurile adăugate, atunci când sunt consumate, se transformă în cantități mari de fructoză, care se transformă în grăsimi în ficat. Acest lucru poate duce la ficat gras si alte conditii.
  3. Aceasta poate contribui la obezitate atât la copii, cât și la adulți. Datorită efectelor zaharurilor adăugate, creierul se simte mai puțin mulțumit după ce a consumat zahărul, ceea ce determină o creștere a consumului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. …Pe de alta parte zboara pe ceruri aproape zilnic avioane cu chemtrails! Oare daca eliminam zaharul, vom putea respira aerul cu particule chimice si metale grele FARA sa mai facem cancer??

    Ce vreau sa spun: cancerul este provocat PRIN MAI MULTE SURSE, nu prin una singura! Degeaba eliminam una din sursele de cancer (sa zicem zaharul, desi personal nu cred ca e real studiul…). Ar trebui eliminate toate, iar asta contravine flagrant cu planurile altora cu vietile noastre (depopularea lumii, “mentinerea unui echilibru perfect intre om si natura SI POPULATIA LUMII SUB 500 DE MILIOANE”).

    Ceea ce nu prea se spune: daca unii se straduie din rasputeri sa ne omoare si sa ne otraveasca cu chimicale pana facem cancer ca sa ramana doar 500 de milioane de oameni pe tot pamantul, DUMNEZEU NE POATE DA SANATATE!! In Biblie, apostolul Pavel a fost muscat de naparca, adica de un sarpe veninos! I s-a umflat mana, toti puneau pariu in cat timp va muri, dar apostolul nu a avut nimic si si-a revenit — de la venin!! Dumnezeu poate face minuni! Doar noi sa stam in credinta si in ascultare de EL!

    Tot in Biblie scrie prin apocalipsa de tot felul de calareti care decimeaza populatia pamantului… dar nicaeri nu scrie ca vor reusi sa ajunga la 500 de milioane de oameni pe tot pamantul!! Vor incerca… dar nu vor reusi sa ucida chiar atat de multi oameni!! Si apoi… cei ce fac astfel de lucruri, cum vor sta inaintea lui Dumnezeu la judecata de apoi? Cum vor putea da socoteala pentru toate?? Daca nu se vor pocai, vor sfarsi direct in iad, alaturi de cel pe care-l slujesc ei (satana)!

    1. Pe undeva e o diversiune, eu nu cred ca se incearca reducerea populatiei acum, doar reducerea nasterilor, ca nu cumva sa ne trezim. Daca oamenii ar vedea cum rudele sau conoscutii lor se imbolnavesc grav sau, Doamne fereste, mor si se apuca sa faca investigatii lucrurile pot lua o turnura imprevizibila. Nu trebuie musai sa dam crezare la Georgia Guidestones cu inscriptia de 500 de milioane dar tot ce se poate ca s-ar dori in cele din urma reducerea populatiei undeva pe-acolo la momentul oportun ca cei care-si pierd locurile de munca in urma automatizarii sa nu traiasca pe banii statului, ca ar urma si copiii lor, si nepotii lor, si stranepotii lor si asa mai departe, ma rog, eu cred ca va veni judecata inainte de a se ajunge la un astfel de scenariu. Otravirea ar putea la moment dat sa urmareasca alte scopuri, precum reducerea functiilor mentale sau dependenta de unele alimente (corpul cere ca e un deficit de ceva undeva) sau medicamente.

  2. Cine s-a luptat cu cancerul știe că a trebuit să renunțe la prăjeli și la zahar. Zahărul se înlocuiește cu miere. Bătălia cu cancerul poate fi câștigată dacă iertăm pe toată lumea și dacă evitam alimentele acide. Carnea trebuie de asemenea redusă drastic. O jumătate de linguriță pe zi de rostopasca mărunțită pusă în ceai ține pe loc orice tip de cancer. Să nu uităm de argilă. Argila anihilează efectele negative ale multor substanțe nocive.

  3. De asemenea, zaharul actioneaza si ca etiologie a cancerului, nu doar in cresterea cancerului deja existent. Zaharul induce secretia de insulina, care este principalul hormon anabolizant. Insulina promoveaza cresterea celulara. Prea mult zahar, rezulta prea multa insulina, rezulta tumorigeneza (de la un punct incolo insulina e toxica si provoaca cancer).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button