X

GPS-ul SPIONEAZĂ chiar și atunci când este OPRIT

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Poate cineva să vă urmărească în timp ce conduceți prin oraș ? S-ar putea să vă gândiți că oprirea locației de pe smartphone va împiedica acest lucru, dar cercetătorii de la Universitatea Northeastern din Boston au descoperit că nu este întotdeauna cazul.

“Nu mulți oameni sunt conștienți de această problemă. În principal pentru că atunci când ne gândim la locație, îl asociem cu GPS-ul de pe telefon”, a declarat Sashank Narain, cercetător postdoctoral la Northeastern.

Într-un test, Narain și echipa lui au reușit să urmărească oamenii care conduceau prin Boston, Waltham, Massachusetts și Londra. Functiile de localizare tradiționale, precum GPS-ul, au fost oprite – așa că cercetătorii au folosit alți senzori.

“Scopul proiectului nostru este de a face oamenii conștienți de existența unor astfel de vulnerabilități și ar trebui să li se acorde atenție”, a adăugat Narain.

Guevara Noubir, profesor la Universitatea Northeastern, care a fost implicată în cercetare și conduce programul de absolventi Cybersecurity & Information Assurance din Northeastern, a declarat că “există o zonă întreagă, ceea ce se numește atacuri pe canale alternative, ce pot avea un impact asupra securității”, și în particular asupra vieții private.

Utilizând telefoane Android care rulează sistemul de operare al celor de la Google, cercetătorii au folosit urmărirea cu ajutorul unor senzori din smartphone-uri care nu au fost proiectati pentru a urmări locația. Aceste instrumente includ un accelerometru, care urmărește cât de repede se mișcă un telefon, un magnetometru care funcționează ca o busolă digitală și un giroscop care urmărește rotația.

Acești senzori sunt responsabili de schimbarea orientării ecranului de la orizontală la verticală atunci când telefonul este mutat.

“Oamenii nu realizează cu adevărat că telefonul mobil, cu acces la toți acești senzori, este, într-un anumit sens, potențial, cel mai bun dispozitiv de spionaj pe care v-il puteți imagina …” a spus Noubir.

Pentru a urmări subiecții testati, cercetătorii le-au descărcat pe telefon ceea ce părea a fi o aplicație de lumină flash – dar, de fapt, colectau datele senzorilor.

“Trebuie să aveți instalată o aplicație pe telefon, dar odată ce acest lucru este rezolbat, toate celelalte procese … sunt automate”, a spus Narain.

În prezent, tehnicile utilizate de cercetători funcționează cel mai bine în anumite orașe.

“Într-un loc ca Boston, care are o mulțime de drumuri cu sens unic și drumuri foarte inguste, puteți obține o precizie de până la 50% pentru a ghici locația utilizatorului în primele cinci rezultate ale căutării. În cazul unui loc ca Manhattan, care este în mare parte structurat, este mult mai dificil “, a spus Narain.

Capacitatea de urmărire devine mai ușoară cu mai multe informații.

“Dacă trebuie să călătoriți pe aceeași ruta în fiecare zi, avem o probabilitate extrem de mare de a ghici unde locuiți, unde lucrați și ce trasee ați urmat. Este extrem de posibil sa folositi in mai mult de 90% din cazuri aceleaso rute”, a spus Noubir.

Cercetătorii au fost surprinși de rezultate și se așteaptă la o mai mare acuratețe în timp.

“Nu ne așteptam cu sinceritate la astfel de rezultate precise”, a spus el. “Pe măsură ce sofisticarea acestor senzori pe smartphone-uri se îmbunătățește, pe măsură ce acestea devin din ce în ce mai exacte, acest lucru poate deveni un mijloc principal de invadare a confidențialității utilizatorilor”.

Deși Northeastern a folosit telefoane Android, Noubir a spus că hack-ul “se aplică și pe iPhone-uri, deoarece acestea au permisiuni similare pentru senzori și așa mai departe”.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Google a declarat că Android P, ultimul său sistem de operare, “restricționează accesul la senzori, cum ar fi accelerometru și giroscop. Senzorii de pe smartphone nu furnizează direct informații despre locația utilizatorului, iar această cercetare evidențiază cât de dificil ar fi utilizarea acestor senzori pentru urmărirea locației.”

Apple a refuzat să comenteze insa rezultatele acestui studiu.

Pentru a se proteja, utilizatorii ar trebui să descarce numai aplicații de pe magazinele oficiale Google și Apple. De asemenea, trebuie sa se asigure că sistemul de operare este actualizat.

https://www.facebook.com/itmaniatv/videos/2275537142472761/

 

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button