X

SUA reacționează la zvonul organizării unui referendum în estul Ucrainei, controlat de separatiștii pro-ruși

trump, casa alba

Casa Albă susţine că preşedintele Donald Trump „nu ia în considerare susţinerea unui referendum în estul Ucrainei”, relatează vineri DPA, potrivit Agerpres.

„Preşedintele Donald Trump nu analizează posibilitatea de a susţine organizarea unui referendum în estul Ucrainei”, a comunicat Preşedinţia Statelor Unite.

Ministerul de Externe rus nu a negat că organizarea referendumului a fost discutată la întâlnirea din Finlanda din această săptămână dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul american Donald Trump.

„Organizarea unui aşa-numit referendum într-o parte a Ucrainei care nu este sub control guvernamental nu ar avea legitimitate”, a declarat Garrett Marquis, un purtător de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al SUA.

Zone din estul Ucrainei sunt sub controlul separatiştilor susţinuţi de Rusia, notează DPA. Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urma unui referendum în rândul locuitorilor din regiune din urmă cu patru ani, în replică la înlăturarea preşedintelui prorus în urma unei reorientări a ţării către Vest.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. SUA sa ne explice cum a fost cu Kosovo. Nimic mai mult sau mai putin in Ucraina. Care-i problema pana la urma?

    Din pacate acelasi lucru s-ar putea intampla si in „tinutul secuiesc” (n-am sa inteleg vreodata cum de-i spune secuiesc dar … fara secui – un popor curajos cu limba si traditii puternice care a fost distrus iar apoi asimilat de unguri dupa 1848)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.