X

„Biserica Episcopală” ia în considerare să facă referire la Dumnezeu la genul neutru

de null
Liderii Bisericii Episcopale au solicitat revizuiri la limbajul masculin din Cartea de Rugăciuni Uzuale. (Getty Images)

„Biserica Episcopală” a format un comitet pentru a “furniza o cale” către revizuirea Cărții de Rugăciuni Uzuale pentru a include un limbaj de gen neutru.

Liderii „bisericii” au solicitat revizuiri imediate pentru a corecta “folosirea covârșitoare a limbajului masculin” pe parcursul cărții, argumentând că limbajul constituie acum un obstacol în calea incluziunii spirituale, conform site-ului Bisericii Episcopale.

“Atâta timp cât ‘bărbați’ și ‘Dumnezeu’ fac parte din aceeași categorie, munca noastră pentru echitate nu numai că va fi incompletă. Cred sincer că în anumite feluri nici nu va conta”, a spus pentru Washington Post Wil Gafney, profesor al Bibliei ebraice și un puternic susținător al modificării.

Serviciul de Știri Episcopale a împărtășit mai multe preocupări din partea liderilor bisericii cum că limbajul curent a creat o “barieră în calea evanghelizării tinerilor”.

Kathleen Moore, o seminaristă din Dioceza din Vermont, a spus că încearcă să-i ajute pe tineri să înțeleagă că limbajul de gen este o opreliște pentru credința în Dumnezeu.

“Să-L lăsăm pe Dumnezeu să fie Dumnezeu”, a spus Moore pentru agenția de știri religioase.

Un subcomitet a fost însărcinat cu conferirea rezoluțiilor ca parte a unui proces de revizuire de 12 ani, urmat de o perioadă de “probă” de trei ani.

Deoarece revizuirea cărții de rugăciuni face parte din constituția «bisericii», “adoptarea unei noi cărți necesită votarea în două Convenții Generale consecutive pentru a intra în vigoare, planificând aprobarea finală pentru anul 2030”, potrivit bisericii.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Ma intreb pina unde se va ajunge cu nebunia asta stiind faptul ca omul spre deosebire de animale nu are nici o limita.

  Daca am face un exercitiu de imaginatie si ne-am intoarce in timp – sa zicem in anii 90 – si am pune pe tapet sterile si preocuparile lumii de azi cred ca ne-am considera demni de cursuri de lunga durata la Balaceanca.

  Oare nu mai e nimeni normal la cap intre conducatorii lumii care sa-i opreasca pe acesti dementi? Noi oamenii de rind normali la cap oare cit o sa mai inghitim toate dementele astea? Totul pentru ca omul cu ajutorul acestei blestemate tehnologii si a vietii usoare a devenit individualist nesimtitor ca sa nu zic de-a dreptul nesimtit.

  Vai de noi si de generatiile viitoare. Daca in 30 de ani lumea s-a schimbat in asa hal mi-e frica sa ma mai gindesc la urmatorii 30 de ani, daca vor mai fi si ne va suporta Dumnezeu.

  Este atita preocupare ca acel 0.01 % din populatie sa fie respectata incit pentru asta trebuie sa ii calcam in picioare pe cei 99.09%. Ba mai mult tot ce stim de secole trebuie sters si aruncat la gunoi. Ma mir ca trebuie facute aceste corectii dar dinsii nu baga la cap nimic din ceea ce s-a intimplat in Sodoma si Gomora.

 2. Wil Gafney, profesor al Bibliei ebraice

  dar ce-i aceasta asa numita biserica episcopala ? si ce legatura are Dumnezeul nostru cu Dumnezeul lui wil gafney ?

 3. @123

  Aceeasi legatura ca si LGBT cu traditia noastra. Ti se pare ca astora ce vin peste noi sa ne dea civilizatie, emancipare mai multa integrare europeana le pasa cumva de ce Dumnezeu avem noi?

  Se vede ca se pricep foarte bine sa ne manipuleze. uite in ce hal a ajuns sa arate societatea noastra asa zis traditionalista cu oarecare morala si frica de Dumnezeu.

  Ceea ce azi e la ei in bisericile lor ratacite vine intr-o forma sau alta si peste noi la un moment dat daca nu reactionam. Nu mai cred de mult ca ceea ce se intimpla la un moment dat rau pe planeta undeva nu ne va afecta si pe noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.