X

Liber la VÂNĂTOARE de păsări și animale RARE. Statul român NU le PROTEJEAZĂ

de null

Sunt vânate păsări și animale aflate pe cale de dispariție. Este semnalul de alarmă tras de Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române. Specialiștii atrag atenția Ministerului Mediului că nu există studii temeinice care să susțină ordinele de ministru privind cotele de vânătoare pentru sezonul 2018-2019. Realizatorul Realitatea TV Octavian Hoandră susține că, în spatele acestor decizii, sunt interese mari.

Cei din comisie au avut obiecţii la numărul de exemplare trecute în ordinele de ministru, la specii cum ar fi: capra neagră, cerbul carpatin, turturica, ciocârlia de câmp, nevăstuica, potârnichea, prepelița și ierunca.

„Necesitatea avizului ştiinţific este stipulată de Lege care, astfel, consideră ca importantă luarea în considerare atât a principiului precauţiei (prevenţiei), cât şi două dintre legile lui B. Commoner: “toate sunt legate de toate” şi “natura se pricepe cel mai bine”. Or, în problemele privitoare la natură, naturaliştii se pricep mult mai mult decât economiştii, juriştii sau politicienii!.

Relizatorul Realitatea TV Octavian Hoandră susține că aceste specii de animale și păsări, unele pe cale de dispariție, ar trebui protejate de statul român. În schimb, ele sunt vânate.

”Se ascund tot felul de tranzactii. De exemplu ministerul spune cerbi. Nu, nu sunt cerbi comuni, sunt cerbi lopatari extrem de rari și prețioși ca trofeu. Înfiorător, adică vă spun că s-a dat liber la vânătoare de potârnichi și de păsărele din astea mici de ciocârlii. Pentru limbile acestor pasari. Limbi care sunt considerate niște delicatese și sunt tranzacționate pe sub masa cu niște firme italienești. Sau capra neagra. Ani de zile a fost considerat monument al naturii și acum vine ministerul și spune ca sunt trofee”, a spus Octavian Hoandră.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Mafia pădurilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.