X

Summitul NATO. Donald Trump acuză Germania că este „prizoniera” Rusiei

de null

Summit NATO. Scandal între liderii mondiali. Acuzații extrem de dure între SUA și Germania: ”Nu poate fi vorba de un război între cele două puteri” 127

Este scandal fără precedent între liderii lumii, reuniţi la această oră la Bruxelles. Donald Trump a lansat un violent atac la adresa Germaniei, pe care o acuză că este „prizoniera” Rusiei, pentru că ea cumpără de la Moscova „o mare parte a energiei sale”.

De cealaltă parte, oficialii europeni i-au cerut ferm liderului american să îşi revizuiască tonul.

Statele Unite ar trebui să îşi preţuiească aliaţii, pentru că şi aşa nu mai are prea mulţi, a avertizat preşedintele Consiliului European.

Miza acestui scandal este una uriaşă: miliarde de dolari, bani pe care Trump îi cere de la statele care fac parte din NATO.

”Toată lumea este atentă la nunanțele afirmațiilor președintelui Trump. Există deja o difernță între ceea ce prezintă ca angajament Administrația Americană în ceea ce privește departamentul Apărării. Jurnaliștii americani vorbesc despre o deturnare a Summitului NATO pe o chestiune comercială și cred că președintele Trump va reuși să accpete faptul că azi se agreează zeci de puncte de armonizare și solidarizare între cei 29 de aliați NATO. Scandalul între Germania și SUA trebuie tratat separat. Nu poate fi vorba despre un război între Germania și SUA.”, a declarat trimisul special la Summitul NATO, Radu Tudor.

RĂSPUNSUL lui Merkel

Ajunsă la sediul central NATO, cancelarul a afirmat faptul că nu are nevoie de lecții în ceea ce privește regimul autoritar, susținând că a crescut în Germania de Est, în timp ce aceasta era sub sfera de influență a Uniunii Sovietice. În discursul lui Merkel, aceasta a menționat cât de importante sunt valorile ca libertatea și unitatea.

De asemenea, cancelarul a respins acuzele lui Trump în ceea ce privește ajutorul pe care Germania îl acorda organizației NATO. Angela Merkel a comunicat faptul ca Germania este un furnizor vital de trupe.

Trump s-a mai temperat după întâlnirea cu Merkel

„Avem o întâlnire grozavă. Discutăm despre cheltuielile militare… vorbim despre comerţ”, a spus Trump presei, potrivit Agerpres.ro.

„Avem o relaţie foarte, foarte bună cu cancelarul. Avem o relaţie extraordinară cu Germania”, a mai declarat Trump, punctând că şi-a exprimat îngrijorările legate de noul gazoduct Nord Stream 2 între Rusia şi Germania.

La rândul său, cancelarul Angela Merkel a declarat că a discutat cu preşedintele Trump despre migraţie şi comerţ. În acest sens, cancelarul a punctat că vrea extinderea schimburilor cu SUA, care rămân un partener al Germaniei.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.