X

Kenya: Botez în masă al școlarilor

Botez în masă al școlarilor oficiat în Kenya

Nairobi, Kenya – 6 iulie 2018

În ultimii ani, botezul în masă a devenit o manifestare obișnuită în Kenya.

În Rwanda, câteva sute de oameni s-au botezat în 2014, alți 32 în 2015 și încă 118 în 2016; 11 orfani au fost botezați la un orfelinat din Kenya anul trecut, 556 au fost botezați în Congo în luna ianuarie a acestui an, alți 35 la un orfelinat din Kenya în martie și un alt grup de catehumeni au fost botezați în râul Congo în aprilie.

Cel mai recent astfel de eveniment raportat s-a petrecut zilele trecute în Kenya, când un grup de elevi din Nairobi au fost botezați în Sfânta Biserică a lui Hristos.

După cum relatează Romfea, fericitul eveniment a avut loc în timpul vizitei unui grup misionar format din 26 de persoane din Cipru, inclusiv doi preoți din Nicosia, care au vizitat școli, clinici, organizații de caritate și orfelinate.

 

Ziua a început cu Sfânta Liturghie oficiată solemn de Arhiepiscopul Macarie (Tillyrides) din Nairobi și clerul cipriot aflat în vizită, la Școala Eclesiastică a Patriarhiei Ortodoxe a Arhiepiscopului Macarie al III-lea al Ciprului, o instituție de educație teologică a Bisericii din Alexandria, aflată în suburbiile din vestul orașului Nairobi.

Arhiepiscopul Macarie, care este el însuși de origine cipriotă, servește în Nairobi din 2001.

După-amiază, Înaltpreasfinția Sa a sărbătorit botezul în masă al elevilor din școala primară adiacentă, membrii grupului misiunii cipriote devenind nașii lor.

La slujba Liturghiei și a Botezului a cântat corul Școlii Patriarhiei.

La terminarea slujbei, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor pentru sprijinul și contribuția lor la lucrarea de evanghelizare din Africa.

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!