X

20 de copii au fost botezați într-un sat din Guatemala

Photo: facebook.com

20 de copii au fost botezați într-un sat din Guatemala

Tajumulco, Guatemala – 6 iulie 2018

Sute de mii de oameni din Guatemala au îmbrățișat credința ortodoxă în ultimul deceniu.

500.000 au fost primiți în Patriarhia Ecumenică în ianuarie 2010, iar de atunci mai multe persoane și chiar comunități întregi au intrat în Sfânta Biserica Ortodoxă.

Recent, după cum spune Jesse Brandow, un misionar în Guatemala și în Mexic, 20 de copii au fost botezați în Sfânta Biserică Ortodoxă din satul Tajumulco, la 150 de mile nord-vest de Guatemala City (Ciudad de Guatemala), nu departe de granița Mexicului.

Photo: facebook.com

Biserica din Tajumulco a jucat un rol important în conectarea unui număr de comunități la Părintele Andrés Girón, a cărui slujire evanghelică a adus inițial mii de convertiți la Biserica Ortodoxă, scrie Brandow.

Printre preoții celebrii s-au numărat rectorul local Părintele Alexios Sosa și Părintele Thomas Hernandez de la Biserica Ortodoxă Sf. Andrei din Riverside, California. Părintele Sosa este iconograf și a petrecut un an studiind teologia în Grecia. Biserica s-a extins rapid sub îndrumarea sa.

Photo: facebook.com

După cum scrie Brandow, patru creștini ortodocși din Statele Unite, inclusiv Părintele Thomas Hernandez, au un program de predare de 6 zile ”pentru a inspira și a instrui credincioșii din această regiune din Guatemala”. Primul astfel de program din Tajumulco cuprindea discuții și activități educaționale pentru cor, tineri, părinți și nași ai copiilor recent botezați în comunitate.

Pentru mai multe informații despre toate lucrurile minunate care se întâmplă în misiunea din Guatemala și despre cum îi puteți ajuta, vedeți ultimile actualizări ale lui Jesse Brandow .

Categorii
Familia ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!