X

20 de copii au fost botezați într-un sat din Guatemala

de null

Photo: facebook.com

20 de copii au fost botezați într-un sat din Guatemala

Tajumulco, Guatemala – 6 iulie 2018

Sute de mii de oameni din Guatemala au îmbrățișat credința ortodoxă în ultimul deceniu.

500.000 au fost primiți în Patriarhia Ecumenică în ianuarie 2010, iar de atunci mai multe persoane și chiar comunități întregi au intrat în Sfânta Biserica Ortodoxă.

Recent, după cum spune Jesse Brandow, un misionar în Guatemala și în Mexic, 20 de copii au fost botezați în Sfânta Biserică Ortodoxă din satul Tajumulco, la 150 de mile nord-vest de Guatemala City (Ciudad de Guatemala), nu departe de granița Mexicului.

Photo: facebook.com

Biserica din Tajumulco a jucat un rol important în conectarea unui număr de comunități la Părintele Andrés Girón, a cărui slujire evanghelică a adus inițial mii de convertiți la Biserica Ortodoxă, scrie Brandow.

Printre preoții celebrii s-au numărat rectorul local Părintele Alexios Sosa și Părintele Thomas Hernandez de la Biserica Ortodoxă Sf. Andrei din Riverside, California. Părintele Sosa este iconograf și a petrecut un an studiind teologia în Grecia. Biserica s-a extins rapid sub îndrumarea sa.

Photo: facebook.com

După cum scrie Brandow, patru creștini ortodocși din Statele Unite, inclusiv Părintele Thomas Hernandez, au un program de predare de 6 zile ”pentru a inspira și a instrui credincioșii din această regiune din Guatemala”. Primul astfel de program din Tajumulco cuprindea discuții și activități educaționale pentru cor, tineri, părinți și nași ai copiilor recent botezați în comunitate.

Pentru mai multe informații despre toate lucrurile minunate care se întâmplă în misiunea din Guatemala și despre cum îi puteți ajuta, vedeți ultimile actualizări ale lui Jesse Brandow .

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Familia ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.