X

În Canada se moare de caniculă: Cel puţin 17 morţi în provincia canadiană Quebec

Cel puţin 17 morţi din cauza unei canicule în provincia canadiană Quebec

Cel puţin 17 persoane au murit în provincia Quebec din cauza unei canicule, în estul Canadei, de la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.

Bilanţul morţilor cauzate de căldură la Montréal a ajuns la 12, a anunţat directoarea regională a Sănătăţii Publice din oraş, dr. Mylène Drouin.

Cinci decese au fost semnalate în ultimele 48 de ore în regiunea cantoanelor din est, la est de metropola Quebec, potrivit ziarului La Tribune, care citează autorităţi sanitare locale.

Victimele de la Montréal fac parte din ”populaţii foarte vulnerabile, persoane în vârstă sau care suferă de boli cronice ori mentale” şi nu dispun de climatizare, a precizat Drouin într-un interviu acordat postului public Radio-Canada.

La Montréal se înregistrau miercuri 34 de grade Celsius, iar factorul umidităţii depăşea 40, potrivit unor date de la serviciul de meteorologie Environnement Canada.

Umiditatea este un indicator folosit în Canada, care exprimă efectul comun al căldurii şi umidităţii în atmosferă – nivelul căldurii resimţite de cea mai mare parte a persoanelor.

Teperaturile depăşesc cu regularitate 30 de grade, de vineri, în sudul provinciei Québec, iar factorul umidităţii a atins 44 la începutul săptămânii.

Un ”avertisment cu privire la căldură” emis de Environnement Canada este în vigoare în sudul provinciei Québec, însă serviciile de meteorologie preconizau o scădere a temepraturii începând de vineri.

Niciun deces nu a fost semnalat în provincia vecină, Ontario, în care s-au înregistrat de asemenea temperaturi mari.

În 2010, un val de căldură a cauzat moartea a aproximativ 100 de persoane în regiunea Montréal.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Vremea

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.