X

Un „ONU al religiilor”, condus de Papa Francisc. Propunerea lui Shimon Perez din Israel

de null

Acum patru ani o stire facea inconjurul Pamantului. Fostul președinte israelian Shimon Peres propunea crearea unui ”ONU al religiilor” si îl vedea în fruntea noii organizații pe actualul Papă Francisc.

Cotidianul: Un „ONU al religiilor”, condus de Papa Francisc. Vatican: Propunere surprinzătoare venită din Israel:

 

Fostul președinte israelian Shimon Peres a declarat, în timpul vizitei sale la Vatican, că a propus crearea unui ”ONU al religiilor”, ținând cont de ineficiența actualei Organizații a Națiunilor Unite, transmite AFP.

”Azi, războaiele izbucnesc în primul rând folosind pretexte religioase. Ne confruntăm cu sute și mii de organizații teroriste, care pretind că ucid în numele lui Dumnezeu”, a declarat Peres, 91 de ani, într-un interviu pentru revista Famiglia Cristiana.

”Pentru a lupta împotriva acestor derive avem ONU. Este o instituție politică, care nu are nici armele de care dispun națiunile, nici convingerea pe care o presupune religia”, spune fostul preşedinte israelian. ”Prin urmare, ținând cont de fapul că ONU este depășit, avem nevoie de o Organizație a religiilor unite, un ONU al religiilor. Ar fi cel mai bun mod de a ne opune teroriștilor care ucid în numele credinței”, a spus Peres.

El a declarat că îl vede în fruntea noii organizații pe actualul Papă Francisc, considerând că, ”poate pentru prima dată în istorie”, Papa este respectat și de adepții altor religii. ”Poate că este singurul lider respectat”, a completat Peres.

 

Cum stam in 2018?

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Dupa ’90, Dna. Marcela Ghiulbeghian detinea mai multe exhange-uri si consignatii prin Bucuresti si prin tara.
    Acest lucru i-a permis sa se invarta prin cercurile ermetice ale vladicilor.. mai exact prin preajma Preasfinţitului Vincenţiu Grifoni aka Ploiesteanul. Prin anii 1995-1996 ea avea un discurs public despre crearea unui ONU al religiilor. Pe timpul Patriarhului Teoctist, Preasfintitul Vicentiu Ploiesteanul controla tot ceea ce se putea in BOR – de la Patriarhie pana la orice parohie din ultimul catun posibil, totul pe linie ierahica – practic el conducea din umbra BOR.. este posibil si acum sa faca acest lucru. M-am intalnit intamplator cu Doamna Marcela Ghiulbeghian prin ’96 intr-un birou in Bucuresti, nu stiam atunci cine este madam – am aflat ulterior – si vorbea foarte hotarat de ideea ei despre acest ONU al Religiilor si de demersurile intreprinse in directia aceasta (avea un proiect arhitectonic pentru aceasta organizatie, avea un ong activ, avea o revista si foarte multi bani) – pe atunci se infiintase si Banca Internationala a Religiilor si era si ea implicata in afacerea aceasta. BIR a cazut si odata cu ea si discursul ei legat de aceasta initiativa. Banii de la BIR s-au dus in capitaluiri evreesti si odata cu asta si aceasta ideologie – studiati persoanele din proximitatea vladicilor cu influienta. Doamne Iisuse Hristoase ai mila de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.