X

Administrația Prezidențială răspunde Scrisorii deschise cu privire la Legea antisemitismului

de teolog Mihai-Silviu Chirilă

Administrația prezidențială mi-a trimis astăzi un email în care mă înștiințează că Președintele României a promulgat legea antisemitismului în forma în care era, în ciuda scrisorii deschise pe care i-am adresat-o, în care îi ceream să retrimită legea în Parlamentul României pentru a fi revizuită, deoarece conține prevederi neconstituționale. Scrisoarea a generat o petiție semnată până în acest moment de peste 700 de cetățeni români.

Președinția nu a considerat necesar să îmi explice motivele pentru care Președintele României a trecut cu vederea obiecțiile pe care le-am formulat și a promulgat legea în forma în care era, în ciuda faptului că și alți cetățeni și organizații civice au protestat contra ei încă din faza în care se afla în aprobare tacită în Parlament.

Pe antetul cabinetului prezidențial este trecut și simbolul Centenarului Unirii tuturor românilor în Regatul României, cunoscut ca România Mare a tuturor românilor.

Mulțumindu-i pentru amabilitate, respectuos îi aduc la cunoștință Excelenței Sale Domnului Președinte al României că Centenarul Unirii este pentru poporul român un simbol al libertății și independenței tuturor românilor în propria țară, al respectului recopric și împreună-viețuirii etnicilor români cu toate minoritățile naționale de pe teritoriul românesc, așa cum s-au angajat semnatarii Actului Unirii de la Alba Iulia din 1918, și nu are nimic de-a face cu atitudinea de îngrădire a libertății de gândire și exprimare, operată prin legea pe care Excelența Sa tocmai a promulgat-o și prin prevederi legale similare anterioare pe această temă (Legea 217/2015, de exemplu), care conferă unei comunități etnice un statut privilegiat față de majoritatea populației și față de celelalte comunități etnice, impunând prin lege interpretarea oficială a unor evenimente istorice sau social-politice din trecutul recent sau din prezent, fără a se acorda dreptul constituțional elementar al verificării lor științifice sau juridice și al opiniei contrare, cu respectarea, desigur, a cerinței de a nu se instiga la ură, discriminare sau violență contra unei persoane sau comunități etnice sau/și religioase, așa cum se obișnuiește (sau se obișnuia până de curând) în societățile democratice.

Îmi exprim regretul pentru faptul că Președintele României a decis promulgarea acestei legi și speranța că ea nu va fi folosită pentru a prejudicia dreptul la liberă opinie și mai ales la libertatea de conștiință religioasă în România.

Mulțumesc celor 700 de cetățeni care au semnat petiția prin care am încercat să îl determinăm pe Președinte să facă ceea ce prerogativele îi permit și conștiința ar fi trebuit să îl îndemne să facă, ca reprezentant al Statului Român și garant al respectării libertăților și drepturilor constituționale.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. De la un străin nu trebuie să ne așteptăm la prea multe;câți străini,de a lungul istoriei,au vrut binele României si implicit romanilor?!?

  2. Degeaba vă tot pierdeți vremea invocându-i lui Iohannis LEGEA ori CONSTITUȚIA care, pentru el, sunt noțiuni total abstracte identice cu pretinsa lui obligație de a plăti la buget impozitul aferent veniturilor încasate.Începând din momentu în care a apărut în viața noastră nu am realizat că el reprezintă crucea imens de grea pe care Dumnezeu ne-a pus-o în spate pentru a o căra atâtea zile câte vom mai avea și astfel, să ne mântuim de păcatele noastre. Imensa lui șansă de reușită în strădania zilnică de distrugere a Țării și a noastră ol reprezintă cozile de topor ori altfel spus, vânzătorii de Țară care i se târăsc la picioare ca oricare râmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.