X

Extremiștii evrei au incendiat „Biserica înmulțirii pâinilor și a peștilor”, de pe malul Mării Galileii

Incendierea ”Bisericii Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor” este doar ultimul dintr-o serie mai lungă de atacuri  împotriva lăcașelor de cult comise de extremiștii evrei. Unul dintre cele mai sfinte locuri, vizitate an de an de mii de pelerini creștini, a fost incendiat de extremiștii evrei. ”Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor”, situata în orășelul israelian Tabgha, pe malul Mării Galileii, a fost profanată de ultranaționaliști israelieni care au scris pe ziduri împotriva celor care ”cred în falși Dumnezei”.

Conform Huffington Post, criminalii au dat foc porții de lemn a bisericii în jurul orei 4 dimineața, iar flăcările s-au extins cu rapiditate asupra restului clădirii. Cel puțin două persoane au fost intoxicate cu fum. Considerată patrimoniu al umanității, Biserica este ridicată pe locul unde se spune că Iisus a făcut un miracol, hrănind 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești. Loc tradițional de pelerinaj, biserica a fost construită în secolul V și este în grija Ordinului Benedictin.

Un vers dintr-o rugăciune evreiască denunțând credința ”în falși Dumnezei” a fost scris cu spray roșu pe pereții bisericii, fapt ce sugerează că extremiști evrei ar fi responsabili de provocarea incendiului. Pompierii au precizat că ancheta preliminară arată in mod clar că focul a fost provocat deliberat. Asociația ”Rabinii pentru drepturile omului” a afirmat că din 2009 au avut loc 43 de atacuri asupra unor cimitire, biserici, moschei și mănăstiri în Israel și în teritoriile ocupate Cisiordania și Ierusalimul de Est.

Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. S-a intamplat in 2015.
    „La 27 aprilie 2014 biserica a fost profanată de militanți evrei de extremă dreapta, la câteva săptămâni înaintea vizitei papei Francisc în Israel La 17 iunie 2015 ea a fost incendiată de tineri fanatici evrei de aceeași orientare, care au lăsat și un graffiti dușmănos pe zid, citat din rugăciunea Aleinu leshabeah – „Fie stârpiți idolii”. Pridvorul din stânga, poarta, și alte câteva sectoare ale sanctuarului au ars, în schimb nava bisericii nu a fost suferit daune. Un călugăr și o voluntară au fost ușor răniți.Focul a fost stins de pompieri. Împotriva a doi tineri au fost emise acte de acuzare. Actele de vandalism au fost înfierate de conducerea Israelului și de opinia publică din țară. Premierul Netanyahu a afirmat după incendierea bisericii că ea „reprezintă un atac asupra noastră a tuturor. Libertatea credinței în Israel este un element fundamental al valorilor noastre și este ancorată în lege. Cei răspunzători pentru acest act atroce vor fi aduși în fața judecății. Ura și intoleranța nu au ce căuta în societatea noastră”. [6] Restaurarea bisericii a costat circa 1.200.000 euro – din care 370.000 au fost donați de guvernul israelian, iar restul a provenit din numeroase alte donații. Biserica a fost reinaugurată la 12 februarie 2017 în prezența președintelui Israelului, Reuven Rivlin, a arhiepiscopului de Köln, cardinalul Rainer Maria Woelki și a altor demnitari religioși creștini, a ambasadorului Germaniei în Israel, Clemens von Goetze, a șefului spiritual al druzilor din Israel, Muaffak Tarif, a unor donatori catolici, a președintelui Consiliului local al Văii Iordanului, Idan Grinbaum, și a rabinului Alon Goshen Gottstein din Anglia, care a activat pentru a ajuta la restaurarea lăcașului.Pe una din ușile bisericii au rămas urme de fum care au fost lăsate în semn de amintire a incendierii. În anul 2017 unul din incendiatorii bisericii a fost condamnat de tribunalul districtual din Nazaret la 4 ani închisoare, 2 ani închisoare cu suspendare și 50.000 shekeli amendă” – Wikipedia

  2. cica statul sionist Israel e prietenos cu minoritatile religioase..(Ortodoxia le sta in gat) cu puzderia e secte eretice (neo protestante)nici o problema.give me a break…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.