X

Atac armat în SUA. Cinci morți, mai mulți răniți, un suspect reținut

de null

Un nou atac armat zguduie Statele Unite. Cinci jurnalişti au fost uciși și peste 20 au fost răniți după ce un bărbat a deschis focul în redacția unui ziar din Annapolis, Maryland.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE 24:10 – Departamentele de polițiile din New York, Cicago și alte metropole au deplasat ofițeri antitero la redacțiile de presă locale, ca măsură standard de siguranță. 

UPDATE 24:00 – Donald Trump pe twitter: Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către victime și familiile lor. Le mulțumesc tutoror celor care au reacționat atât de ferm (…).

UPDATE 23:45 – Conferință de presă a poliției: cinci oameni au murit în urma atacului, iar multe alte persoane sunt rănite. Suspectul este interogat de poliție. Potrivit presei, atacatorul a folosit o pușcă, ceea ce ridică semne de întrebare legate de securitatea clădirii.

UPDATE 23:30 – Bilanțul morților a ajuns la 4, iar alți 20 de oameni ar fi răniți, relatează CBS. Potrivit poliției locale, suspectul reținut este un bărbat alb, trecut de 20 de ani, care refuză să-și decline identitatea și nu are niciun act de identitate. Cel mai probabil este vorba de singura persoană responsabilă de tragedie, care nu este, deocamdată, considerată un atac terorist. Un reporter al publicației unde a avut loc atacul sângeros a relatat, pe twitter, momentele de groază prin care a trecut. Atacatorul a tras cu arma intr-un perete despărțitor de sticlă spre redacție, iar apoi a început să tragă la întâmplare.

UPDATE 23:00 – Sunt cel puțin 4 persoane decedate în urma schimbului de focuri, iar un suspect a fost reținut, transmite CBS News. Alti 20 de oameni au fost răniți.

Potrivit CBS, împușcăturile din redacția Capital Gazette au declanșat o reacție masivă a poliției, iar angajații instituției au fost evacuați din clădire cu mâinile deasupra capului.

Ziarul Capital Gazette este o publicație locală deținută de The Baltimore Sun. Nu se cunosc motivele atacului armat și nici cine este suspectul.

Știrea inițială:

Un schimb de focuri s-a soldat cu mai mulţi morţi la sediul unui jurnal din Annapolis, capitala statului Maryland, în apropiere de Washington, au informat joi media americane.

Autoritatea însărcinată cu controlul armelor de foc (ATF) “răspunde la un atac armat la sediul Capital Gazette, în Annapolis”, a scris pe contul său de Twitter agenţia respectivă.

Atacul armat care a făcut, de asemenea, mai mulţi răniţi a avut loc în redacţia acestui jurnal, potrivit presei americane.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Fake, fake, fake, dintr-un lung șir de fake-uri, atacuri prin Europa, SUA și prin alte țări, pentru a băga spaima în oameni și a-i determina să accepte tot felul de legi abuzive pe care vor să le aplice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button