X

ROMA ANTICA a descoperit America? O descoperire uluitoare ce ”va rescrie istoria”

Ancient Romans landed
Vechii romani au debarcat în America – descoperire enormă care va ”schimba istoria”

Vechii romani au debarcat în America: descoperirea uluitoare ce ”va schimbat istoria”

Istoricii anunță că au găsit dovezi că romanii au sosit în America de Nord, cu peste o mie de ani înainte ca Cristofor Columb să pună piciorul pe continent.

Ei spun că descoperirea va ”rescrie istoria”, deoarece arată că marinarii antici au vizitat Lumea Nouă cu mult înaintea marelui explorator.

O sabie romană, fluierul unui legionar, monede de aur cartagineze, o parte dintr-un scut roman și  sculptura unui cap de roman, au fost găsite pe o insulă din Canada.

Istoricul coordonator Jovan Hutton Pulitzer consideră că obiectele sunt o dovadă fermă că marele imperiu a debarcat primul și că aceasta este ”descoperirea unică cea mai importantă” pentru America.

Rămâne neclar cum vechii romani ar fi putut face călătoria epică peste Oceanul Atlantic, dar, potrivit Societății de Conservare a Artefactelor Antice (AAPS), captura a fost descoperită într-o epavă de lângă  Insula Oak, pe țărmul sudic al provinciei Noua Scoție, Canada.

Dl. Pulitzer a declarat: ”Sabia ceremonială este 100% confirmată ca fiind romană.”

”Mi-am început activitatea de investigație folosind un analizor XRF – care este un instrument arheologic principal pentru analizarea metalelor.”

”Și am găsit toate celelalte metale care vă spun că acest lucru a fost făcut din minereu care a venit direct din pământ.”

”Are aceeași semnătură de arsenic și plumb în el. Am fost capabili să testăm aceasta sabie în comparație cu alta ca ea și se potrivește”.

a Roman shield were found
Au fost descoperite o sabie romană, fluierul unui legionar, monede de aur cartagineze, o parte dintr-un scut roman
Roman soldiers?
Aceștia sunt soldați romani?

Domnul Pulitzer insistă asupra faptului că epava din care a fost recuperată sabia cu ani în urmă este ”romană, dincolo de orice umbră de îndoială”.

El a spus: ”Am scanat-o, știm exact unde se află, dar va fi un lucru sensibil pentru guvernul canadian să permită unei echipe arheologice să o investigheze.”

”Cred că aceasta este descoperirea unică cea mai importantă pentru America – un eveniment care va re-scrie istoria.”

”Acesta este un foc de armă care să se audă de jur-împrejurul lumii. Va schimba toată istoria noastră.”

Epava se află lângă infamul ”Money Pit” – un puț-capcană de 230 de picioare, despre care se crede că păstrează artefacte valoroase.

across the Atlantic Ocean
Rămâne neclar cum vechii romani ar fi putut face călătoria epică peste Oceanul Atlantic
coins were found in Canada
Monede de aur cartagineze au fost descoperite în Canada

Echipa lui Pulitzer a descoperit, de asemenea, morminte vechi în apa de mică adâncime de lângă insulă, datate la mai puțin de două secole după Hristos.

Profesorul James Scherz, de la Universitatea din Wisconsin, a declarat: ”Aceste morminte sunt în concordanță cu tumulii de înmormântare antici europeni și levantini, nu cu mormintele nativilor americani”.

”Sunt de acord că tumulii subacvatici aparțin unui stil stravechi marinăresc străin și nu sunt nativi pentru Noua Scoție, nici tradiționali din America de Nord.”

”Acește tumuli, uitandu-ne la nivelurile oceanelor cunoscute pentru zonă, furnizează o dată posibilă a realizării lor între anii 1500 înainte de Hristos și 180 după Hristos.”

Pe lângă morminte, experții au descoperit, de asemenea, pietre sculptate pe Insula Oak, care ”posedă o limbă din vechiul Levant”. Un alt indiciu, în raportul său, este prezența unei specii invazive de plante care a fost folosită odată de romani.

As well as the graves, the experts
Pe lângă morminte, experții au descoperit, de asemenea, pietre sculptate pe Insula Oak

Dl Pulitzer a spus: ”Există și 50 de cuvinte în limba nativă M’kmaq.”

”Acestea desemnează termeni antici de navigație, folosiți de vechii marinari din vremurile romane – dar ei nu au fost o cultură maritimă.”

”O altă coincidență foarte interesantă este un tufiș de pe insula Oak și unul de pe continent, care este listat în Canada ca specie invazivă, numit Berberis Vulgaris” (n.t.: dracilă).

”Acesta a fost folosit de marinarii antici, inclusiv de romani, pentru a-și asezona mâncarea și în lupta împotriva scorbutului.”

”Crește în insula Oak și de-a lungul drumurilor în Halifax. Toate aceste lucruri, semne și simboluri se adaugă mai mult decât doar niște coincidențe.”

Alți istorici au respins descoperirea ca fiind inexactă, insistând că artefactele au fost pur și simplu abandonate de colecționari în vremurile moderne.

Conform istoriei oficiale, Columb a fost prima persoană non-indigenă care a sosit pe continent, când a debarcat în Bahamas în 1492.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au apărut câteva teorii radicale că vikingii, polinezienii și chinezii au sosit înaintea lui Columb.

Dl Pulitzer a adăugat: ”Am fost învățați să credem că absolut nimic nu s-a întâmplat pe această parte a bălții înainte de Cristofor Columb.”

”Cred că orice provocare a istoriei este foarte riscantă, foarte periculoasă și în mod extrem politică.”

”Cred că ar trebui să luptăm cu toții pentru adevăr, iar oamenii ar trebui să gândească cu propriile lor minți”.

Categorii
Externe
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. off

  Scurta demonstratie a faptului ca sistemul democratic cu tot ce inseamna el nu este altceva decat o consecinta a indepartarii de Dumnezeu, de Ortodoxie.

  Spune Valeriu Gafencu:

  „Biserica este formata si din cler si din mireni. In Biserica mirenii invata sa gandeasca si sa rezolve crestineste problemele lumii, iar in stat ei concretizeaza, plinesc, infaptuiesc istoric invatatura crestina despre lume”

  ——————————–

  Exista ceea ce numim sistem democratic, cu partide politice, alegeri…
  Sa presupunem ca avem 3 partide cu doctrine diferite. Daca oamenii din partide sant crestini cu frica lui Dumnezeu, sant oameni din Biserica, atunci pentru orice problema din societate Biserica le va da/ii va invata aceiasi solutie de rezolvare indiferent de doctrina lor. Rezulta de aici ca de fapt intre partide nu e nici o diferenta, rezulta ca intr-o societate real crestina, democratia e inutila, rezulta ca toata povestea asta cu democratia, partide, alegeri… e opera diavolului, si rezultatul indepartarii omului de Dumnezeu. (vezi si pacaleala: eu alegator semnez, alesul doar promite, adica un contract total inechitabil). Catolicism, protestantism, revolutia engleza, renastere, umanism, revolutia franceza, secularizare… toate astea nu au fost decat indepartarea lui Dumnezeu/Ortodoxiei din viata reala, din institutiile statului. Si nemaifiind un unic si absolut criteriu ordonator – Ortodoxia, a aparut democratia, partide, alegeri libere …, criterii umane si deci relative si provenind si de la cel rau. Sistemul democratic este un drum ce duce direct spre prapastie. Ce-i drept, e cu floricele, stegulete, cantecele, din 4 in 4 ani esti iluzionat ca tu detii puterea pt 2 secunde si ca poti schimba lumea…
  E dovedit experimental/istoric ca modelul Imperiului Bizantin, imparat al unei societati real crestine, e cel mai viabil, acesta durand cel mai mult.

  „Mintea desprinsa de Dumnezeu devine fie demonica, fie animalica”

  Societatea desprinsa de Dumnezeu devine fie democratie, fie comunism – adica o societate demonica. Acum se culeg roadele finale.

  Miscarea Legionara a vrut sa readuca Ortodoxia in lume, pe strada, in scoli, in viata de zi cu zi… Cumva, o oprire din prabusire si o schimbare de sens. Se vroia un ceva ce semana cu Imperiul Bizantin. Cel rau sesizand uriasul „pericolul” s-a napustit cu toate fortele asupra Miscarii. Si a starnit toate partidele si conducatorii lumesti (copiii celui rau) impotriva lor. De atunci si pana in prezent.

  1. Foarte bine, asa este!

   „Dumitru Bordeianu vorbea indelung despre Legiunea Arhanghelului Mahail, ca despre o Scoala a Bisericii. Legiunea era o necesitate in contextul prezent, deoarece ateismul si toate ideologiile anti-hristice trebuiau contracarate deschis, in acelasi Duh Ortodox, si dupa terminarea Slujbelor! Cu alte cuvinte, pe vremea Sfantului Domnitor Stefan cel Mare nu era nevoie de o Miscare Legioanara, pentru ca boierii, razesii si familiile lor erau deja cu totii in Duhul deplin Ortodox!”

 2. Nu ar fi de mirare, totusi, daca ne amimtim de Aethicus Donaris (Ister) – „… primul om ce-a ocolit Pământul etc., se aproximează a fi – potrivit tradiţiei istoriografice – 421 şi 500 d. H. (cf. AvezM, 262 sqq.; AIC-W-1853; AIC-1966, 532 sqq.; CDCD, 136 – 143 etc.)” cum gasim in
  http://www.revistanoinu.com/spune/rezonante/aethicus-donares-ister-primul-european-care-descopera-america
  Aethicus Donares (Ister) primul european care descopera America
  Ion Pachia Tatomirescu 23/09/2009
  si
  https://danielvla.wordpress.com/2016/12/19/calatoria-in-jurul-lumii-a-getului-aethicus-donares-461-465-d-hr-cel-care-si-a-scris-experientele-in-lucrarea-cosmografia-in-limba-geto-daca-si-cu-alfabet-autohton/
  Călătoria în jurul lumii a getului AETHICUS DONARES (461-465 D. Hr), cel care și-a scris experiențele în lucrarea „COSMOGRAFIA„ în LIMBA GETO-DACĂ ȘI CU ALFABET AUTOHTON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.