X

Planurile sinistre ale Facebook de a URMĂRI utilizatorii mai mult ca niciodată

Dacă încă mai ai impresia că Facebook va renunța vreodată la spionajul utilizatorilor, ar trebui să vezi ce planuri are compania pentru viitor.

Gigantul din social media și-a luat angajamentul că va face lucrurile mai bine, însă pare că nu în favoarea utilizatorilor. Mai multe brevete înregistrate de companie arată cum compania vrea să supravegheze toate aspectele vieții tale: identitatea ta, apropiații, viziunile politice și nu numai.

Facebook ar fi înregistrat un brevet care implică folosirea camerelor frontale de pe dispozitive pentru a-ți citi expresiile faciale și a înțelege dacă îți place sau nu conținutul afișat în feed. Compania vrea să știe ce statut socioeconomic ai, cât dormi noaptea și nu numai.

Facebook spune că aceste brevete nu reflectă neapărat planurile de viitor ale companiei, dar puse cap la cap, acestea arată că site-ul e într-o continuă fugă pentru colectarea datelor personale de la utilizatori.

Site-ul vrea să știe dacă ești într-o relație și fără să îți afișezi asta pe platformă. Un brevet arată că ți-ar putea fi analizată frecvența de urmărire a unui profil, pentru a prezice dacă tu și respectivul/a sunteți într-o relație.

Un alt brevet sugerează folosirea mesajelor personale și ale postărilor pentru a-ți analiza personalitatea. După ce site-ul află cât de extrovertit și cât de stabil emoțional ești, dar și cum gândești, ți-ar putea livra știri și reclame care să te intereseze.

Facebook vrea să-ți prezică și viitorul: ar urma să folosească mesajele și postările tale, alături de tranzacțiile făcute cu cardul și locația pentru a prezice evenimente precum nașteri, decese sau absolviri.

Site-ul ar vrea să îți creeze și o semnătură unică a camerei tale foto, folosind zgârieturi sau pixeli cu probleme din ansamblu. Această semnătură ar fi folosită pentru ca site-ul să știe ce fotografii uploadate pa platformă au fost făcute cu dispozitivul tău.

Facebook vrea, de asemenea, să îți folosească microfonul telefonului pentru a asculta la ce emisiuni TV te uiți și pentru a vedea ce reclame eviți.

Probabil una dintre cele mai dubioase idei ale Facebook este să-ți creeze rutine săptămânale și să-i anunțe pe alții dacă deviezi de la asta. De asemenea, ideea propune și folosirea GPS-ului de pe telefonul tău ca să afle cu exactitate unde locuiești.

Ultimul dintre brevetele descrie folosirea GPS-ului telefonului tău, dar și cel de pe telefoanele prietenilor tăi, pentru a determina de cine ești mai aproape și unde mergeți împreună.

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.