X

Noutati OMS: Daca esti barbat dar zici ca esti femeie, nu mai esti nebun / Daca te joci video esti nebun / Cu ce altceva mai poti fi bagat la Casa de Nebuni

de null

transsexual lgbtq_shutterstock_471019022

Digi 24: OMS: Transsexualitatea nu mai trebuie considerată o tulburare mentală

 

OMS apreciază că transsexualitatea – faptul de a avea sentimentul de apartenenţă la sexul opus – nu mai trebuie să fie considerat o boală mentală, o decizie care urmează să fie supusă validării ţărilor în 2019, relatează News.ro.

Acesta este lucrul care rezultă din a 11-a versiune a Clasificării Internaţionale a Maladiilor (CIM), publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) săptămâna aceasta şi prima actualizare globală a acestei nomencalturi de la începutul anilor ’90.

Documentul – intitulat CIP-11 – urmează să fie prezentat Adunării Mondiale a Sănătăţii, în mai 2019, la Geneva, în vederea adoptării de către statele membre şi va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2022.

Noua clasificare comportă noi capitole, inclusiv unul dedicat sănătăţii sexuale. El acoperă afecţiuni clasate anterior în altă parte, precum „incongrunţa de gen”, adică transsexualismul, clasat până acum la tulburările mentale.

Una dintre „foarte marile probleme” este că „faptul de a lega (transsexualitatea) de bolile mentale este stigmatizant”, a declarat Lale Say, însărcinată cu Departamentul Sănătăţii Reproductive şi Cercetarea la OMS.

De asemenea, OMS se aşteaptă ca această nouă clasificare a transsexualităţii „să reducă stigmatizarea, ceea ce ar putea contribui la o mai bună acceptare a acestor persoane în societate (…) şi chiar la creşterea accesului lor la îngrijiri de sănătate”, a declarat ea.

În februarie 2010, Franţa a fost prima ţară din lume care a scos transsexualitatea de pe lista afecţiunilor psihiatrice.

Noua clasificare OMS – CIM-11 – prevede totodată un nou capitol despre medicina tradiţională.

În contextul în care milioane de persoane recurg la ea în lume, medicina tradiţională nu a fost niciodată repertoriată în acest sistem.

Tulburarea de joc video a fost adăugată, la rândul ei, la secţiunea tulburărilor adictive.

 

Observator: Dependenţa de jocuri video, o nouă tulburare mentală anunţată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

 

Jucatul compulsiv de jocuri video este considerat de-acum o nouă tulburare mentală, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, o hotărâre care ar putea să conducă la o stigmatizare a tinerilor, avertizează unii critici, relatează The Associated Press.

În cadrul ultimei revizuiri a manualului internaţional de clasificare a bolilor, OMS argumentează că o clasificare a ”tulburării jocurilor video” (“Gaming Disorder”, în engleză) drept o afecţiune distinctă va ”servi unui obiectiv de sănătate publică, cu scopul ca ţările să fie mai bine pregătite să identifice această problemă”.

OMS a acceptat propunerea ca ”tulburarea jocurilor video” să fie repertoriată ca o nouă problemă în baza unor probe ştiinţifice, în urma ”nevoii şi cererii de tratament în numeroase părţi ale lumii”, declară directoarea Departamentului pentru Sănătătate Mentală de la OMS, dr. Shekhar Saxena.

Însă noua denumire ar putea să creeze îngrijorări inutile în rândul părinţilor, în contextul în care doar o minoritate a jucătorilor de jocuri video sunt afectaţi, subliniază o purtătoare de cuvânt a Societăţii Britanice de Psihologie (BPS), dr. Joan Harvey.

Alţii salută această hotărâre a OMS şi consideră că este esenţial ca dependenţii de jocuri video să fie depistaţi rapid, deoarece sunt de obicei adolescenţi sau adulţi tineri, care nu caută ajutor singuri.

”Ne confruntăm cu părinţi îngrijoraţi nu doar pentru că-şi văd copilul abandonând şcoala, ci şi deoarece văd o întreagă structură familială prăbuşindu-se”, subliniază o purtătoare de cuvânt a adicţiilor comportamentale de la Royal College of Psychiatrists, dr. Henrietta Bowden-Jones. Ea nu a avut vreo legătură cu hotărârea OMS.

De obicei, adicţiile de jocuri sunt tratate cel mai bine prin terapie psihologică, dar pot da rezultate şi unele medicamente, afirmă Bowden-Jones.

Noua clasificare va ajuta la legitimizarea problemei şi la o consolidare a strategiilor de tratare a ei, consideră dr. Mark Griffiths, care efectuează cercetări cu privire la conceptul de tulburare de jocuri video de aproximativ 30 de ani.

”Jocul video este, din punct de vedere psihologic, ca un joc de noroc care nu implică bani”, afirmă Griffiths, un profesor specializat în adicţie comportamentală la Nottingham Trent University.

”Jucătorii de jocuri de noroc folosesc bani pentru a ţine scorul, pe când jucătorii de jocuri video ţin puncte” în acest scop, precizează el.

Griffiths estimează că procentul jucătorilor de jocuri video cu o problemă de dependenţă este extrem de mic – mai puţin de 1% – şi că multe dintre aceste persoane ar avea alte probleme subiacente, precum depresie, tulburare bipolară sau autism.

 

Cititi va rugam si:

BOALA MINTALA: Creativitatea si non-conformismul

VIDEO – G. Edward Griffin: Oponentii SISTEMULUI sunt considerati BOLNAVI MINTALI …

MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de TULBURARE MINTALA. Extrem de necesar SISTEMULUI politic corect in lupta impotriva crestinilor

Copiii timizi risca sa fie diagnosticati cu tulburari mentale. Sute de mii de copii sunt deja indopati cu medicamente psihotropice …

Oameni de stiinta: Cica BOALA SECOLULUI – 1 din 4 oameni sufera de PARANOIA. Inseamna ca celor cu „teoria conspiratiei” trebuie urgent sa li se faca lobotomii si socuri electrice …

OMS a decis: DRAGOSTEA ESTE O BOALA. Si i-au dat un cod: F63.9

INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea …

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Știință - bizarTransgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

 1. Fara legatura cu subiectul, dar tot ca un paradox, a aparut un curent nationalist ateu in tarile europene. Avem exemplul Greciei, care s-a cramponat de numele „Macedonia”, dar nu si de apararea casatoriei si avem exemplul Irlandei in legatura cu care se vehicula o lista cu obiective de indeplinit:

  – cuplarile homo (bifat);
  – avortul (bifat)
  – reunificarea.

  Pot doar sa banuiesc care este scopul si anume abaterea atentiei de la valorile crestine si oferirea, ca o compensatie, a unui nationalism golit de continut (si care nu face nici o referire la deznationalizarea popoarelor europene prin imigratie)

 2. Nebunia a ajuns o boala corectă… politic! La așa ,,medici”, așa diagnostice! Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns!

 3. Pai mai nebunilor, daca diferenta dintre barbat si femeie nu exista decit la nivel mental si oricine doreste poate sa-si faca schimbare de sex, atunci cum ramine cu dovezile stiintifice prin care barbatului ii sint atribuite cromozomii XY, iar femeii cromozomii XX? Cu acesti cromozomi cum ramine, ii schimbam si pe acestia, asa….prin vaccinare? Asta asa, la nivel stiintific, alfel mama mare de la tara isi da seama daca un om este barbat sau femeie imediat.
  Halal oameni de stiinta, care pretind sa ai incredere in ei, cind ei neaga evidentele native, naturale si de bun simt.

 4. Agenda transgender este veche, foarte veche. Este posibil ca să fi fost unul dintre motivele pentru care Dumnezeu a trimis potopul pe pământ pentru a-l curăța, pentru că toată firea omenească era coruptă în afară de Noe și familia lui. Și ce să vezi, trăim astăzi ca în vremurile lui Noe. Nimic nou sub soare. Singura diferență este că Dumnezeu va curăța pământul prin foc.
  Mai ales în țările dezvoltate există o tradiție care durează de multe generații cu privire la schimbarea de sex. Aceasta se face de obicei din copilărie, copilului spunându-i-se că în felul ăsta devine o ființă specială, un fel de „dumnezeu” care dispune de corpul lui cum dorește, și care adaugă corpului și celălalt sex pentru a atinge perfecțiunea. Cei care apelează la această metodă păstrează caracteristicile scheletului osos al sexului real cu care s-au născut, și care nu pot fi modificate (de exemplu mărimea și forma umerilor și a șoldurilor, și raportul dintre acestea), dar prin tratamente hormonale (testosteron la fete și estrogen la băieți), prin operații estetice, prin îmbrăcăminte, coafură și machiaj, capătă și din caracteristicile sexului opus, și reușesc să inducă în eroare masele de oameni, și mai ales pe creștini cărora nici prin gând nu le trece că asemenea lucruri se pot întâmpla. În ceea ce privește operațiile estetice, la ele apelează pe tot parcursul vieții acești transgenderi, la început pentru a-și modifica corpul pentru ca să dea iluzia sexului opus, și mai târziu, când îmbătrânesc, și caracteristicele sexului lor real ies la suprafață, pentru a-și păstra aparența sexului în care s-au transformat. Știu că este greu de înțeles, și mai ales este greu de acceptat că se întâmplă această nebunie.
  Bărbații care își păstrează sexul cu care s-au născut sunt sfătuiți ca să se însoare cu transgenderi femei, adică tot cu niște bărbați care și-au făcut schimbare de sex. Există și cupluri inversate, adică bărbat transgender cu femeie transgender. În ambele cazuri se numește sodomie. Copii sunt făcuți în laborator, în eprubetă, și sarcina e dusă de o mamă purtătoare, sau sunt născuți de bărbatul transgender, în cazul în care partenerii trangenderi și-au păstrat intacte organele genitale. Pot exista și alte metode de reproducere pe care noi nu le știm.
  Mai ales în țările occidentale, dar și SUA, Canada și în țările asiatice, dacă vrei să ajungi sus, cât mai sus în toate domeniile posibile, succesul este garantat dacă ești transsexual.
  Acum vor să aplice această agendă întregii omeniri pentru că-i urăsc pe oameni și îl urăsc pe Dumnezeu, și pentru că vor ca oamenii să-și piardă mântuirea. Ce metodă mai sigură decât asta există? Vor să-i educe pe copii de mici ca să ceară ei schimbarea sexului, și vor da legi cu ajutorul cărora îi vor decădea din drepturi pe părinții care se vor împotrivi. Trăim cu adevărat vremurile de pe urmă, în care puterea diavolului este din ce în ce mai mare, și în care oamenii accepă din ce în ce mai multe lucruri îngrozitoare care-i vor duce la pieire.

  1. Si oamenii vor accepta treptat aceasta noua realitate, nu doar din cauza propagandei desantate si a constrangerilor legislative, dar si pentru ca vointa lor va fi din ce in ce mai slabita de substantele toxice cu efect psihologic / psihiatric care le afecteaza perceptia si gandirea, si care sunt aruncate cu mijloace din ce in ce mai eficiente nu doar in aerul multor zone populate din Romania, dar in zonele de natura, sub pretextul necesitatii protejarii Sanatatii publice (si cu dispret total pentru sanatatea individuala) prin asa-zisele „dezinsectii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.