X

Relatare de la Conferința împotriva ecumenismului de la Tesalonic din 16 iunie 2018

de teolog Mihai-Silviu Chirilă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Astăzi, 16 iunie 2018, la Salonic a avut loc conferința dedicata împlinirii a doi ani de la sinodul mincinos din Creta. La conferință au participat numeroase personalități teologice din Grecia, invitați din Romania, Bulgaria, SUA. Un mesaj al părinților nepomenitori din Republica Moldova a fost citit in deschiderea evenimentului, urmărit live in streaming pe internet de 2 milioane de oameni din toată lumea, conform spuselor organizatorilor, si de cel puțin 500 de oameni in sala. Conferința a trasat o linie teologica corecta a luptei, axata pe discernământ duhovnicesc, pe evitarea căderii în schismă ca urmare a neînțelegerii limitelor canonice ale intreruperii pomenirii.

Părintele Nicolae Manolis a demonstrat ca întreruperea pomenirii este o lucrare a Duhului Sfant. Părintele Serafim Zisis a adus numeroase dovezi patristice cu privire la faptul ca acrivia dogmatica nu se pierde prin aplicarea iconomiei în relațiile dintre membrii Trupului lui Hristos.

În alocuțiunea sa, citita de un credincios, deoarece i s-a interzis de către episcopul locului sa vorbească în conferința, părintele Angelos Angelakopoulos a insistat asupra organizării unui sinod ortodox care sa condamne ecumenismul, sinodul din Creta și pe susținătorii acestora, reamintind ca Mitropolia Pireului a anatemizat deja ecumenismul și minciunosinodul din Kolimbari.

Conferința a avut o înaltă statura academica și duhovniceasca după care trebuie să se ducă lupta antiecumenistă la nivel panortodox. Teologul Mihai-Silviu Chirilă a obținut binecuvântarea organizatorilor de a publica cât de curând un volum care sa cuprindă toate lucrările prezentate ieri în cadrul conferinței.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Teologul Mihai-Silviu Chirilă a obținut binecuvântarea organizatorilor de a publica cât de curând un volum care sa cuprindă toate lucrările prezentate ieri în cadrul conferinței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button