X

Israelul a atacat DIN NOU Siria. Netanyahu a anunțat că vrea să evite un război religios

de null
Image result for israel siria

Israelul a atacat milițiile șiite din Siria susținute de Iran, a anunțat premierul Benjamin Netanyahu, catalogând această acțiune ca pe un potențial ajutor de a opri exodul refugiaților musulmani către Europa, informează Reuters.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oficialii israelieni au dezvăluit faptul că, anterior, au fost efectuate numeroase raiduri aeriene în Siria, pentru a preveni transporturile suspecte de arme către gherilele șiite Hezbollah din Liban sau desfășurările militare iraniene, scrie mediafax.ro.

Însă, ei rareori au dat detalii despre operațiuni sau au descris militarii non-libanezi ca fiind vizați.

Netanyahu a acuzat Iranul, care a ajutat Damascul să învingă o rebeliune de șapte ani, de aducerea a 80.000 de luptători șiiți din țări precum Pakistan sau Afganistan pentru a ataca Israelul și a ”converti” majoritatea sunită din Siria.

”Aceasta este rețeta pentru o reinflamare a unui alt război civil – aș putea spune un război teologic, un război religios – ale cărui scântei ar putea determina mai multe milioane de oameni să se îndrepte către Europa și chiar mai departe… acest lucru ar putea cauza nesfârșite revolte și terorism în foarte multe țări”, a declarat Netanyahu la un forum internațional de securitate.

”Bineînțeles nu avem de gând să le permitem să facă acest lucru. Vom lupta împotriva lor. Prin prevenirea acestui lucru – și am bombardat bazele acestora, ale milițiilor șiite – ne oferim să vă ajutăm în securitatatea țărilor dvs, securitatea globului”, a adăugat acesta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button