X

ExxonMobil vinde gazul romanesc Ungariei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dupa cum stiti:

ADEVARATĂ TRĂDARE: Gazul românesc din Marea Neagră este al companiilor străine.  Cantitățile sunt uriașe, dar noi vom primi mărunțiș

Adica, Romania are mult gaz dar l-a dat aproape gratis companiilor ExxonMobil si OMV, care il va vinde Ungariei, conform Flux24:

 

Gazele naturale extrase din perimetrul offshore Neptun Deep din Marea Neagră, concesionat de consorțiul ExxonMobil-OMV Petrom și operat de gigantul petrolier american, gaze din care o parte vor fi livrate în Ungaria, ar putea asigura din 2022 jumătate din necesarul de consum al țării vecine, cifrat în prezent la 10 miliarde de metri cubi pe an, a anunțat ministrul pentru Afaceri Externe și Comerț de la Budapesta, Péter Szijjártó, cu ocazia semnării unui parteneriat strategic dintre Guvernul premierului Viktor Orban și ExxonMobil, transmite Profit.ro.

Ungaria a declanșat în ultimii ani un plan de livrare de gaze către gospodăriile din Ungaria.

În acest timp, România are peste 60% din gospodării care nu se pot alimenta la sistemul de gaze.

A doua a proiectului companiei de stat Transgaz de construire a conductei internaționale BRUA prevede creșterea capacității de transport de gaze către Ungaria la 4,4 miliarde de metri cubi pe an. Capacitatea de transport a fost rezervată de către două companii din Ungaria, până în anul 2037, a precizat Szijjártó. În prezent, circa 85% din consumul de gaze al Ungariei este asigurat prin importuri, în special de la gigantul rus Gazprom.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button