X

Demonstrația unei fetițe de 12 ani: „Sistemul bancar a fost creat să te transforme într-un sclav”

Acest video publicat în 2012 devine, de la an la an, din nou actual pe diverse retele sociale.

Motivul pentru care se intampla acest lucru e simplu: fetita care apare in filmulet da voce unor intrebari foarte coerente si, la final, articuleaza un adevar pe care il stim toti, dar pe care rareori avem curaj sa il recunoastem.

Victoria, fetita din filmuletul de mai jos, vorbeste despre sistemul economic din Canada, insa rationamentul si intrebarile pe care Victoria le adreseaza se pare ca rezoneaza, insa, si cu internautii din lumea intreaga.

„Te-ai intrebat vreodata de ce bancherii si sistemul bancar devin din ce in ce mai bogati si noi, restul, nu? […] V-ati intrebat vreodata de ce economia noastra e de 14 trilioane, economia mondiala e de 54 de trilioane, iar valoarea instrumentelor financiare derivate inainte de criza era de 500 (cinci sute!) de trilioane?”

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care Victoria le spune in filmuletul de mai sus.

Victoria isi continua discursul facand o paralela intre sistemul bancar, politicile guvernamentale ineficiente si sumele uriase care graviteaza acolo. La final, fetita spune, simplu si fara prea multe menajamente pentru audienta: „Sistemul bancar a fost creat sa te transforme intr-un sclav.”, o concluzie care pare sa rezoneze nu numai cu canadienii, ci si cu restul lumii.

Arunca si tu o privire si spune-ti parerea in sectiunea de comentarii.

Categorii
Bănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!