X

Ipoteza: PETROLUL NU PROVINE din alge, plancton, dinozauri si ferigi. PETROLUL NU SE EPUIZEAZA. Petrolul se produce continuu in interiorul Pamantului

de Saccsiv

CuuLongBasinVietnam

Iata ce putem citi la https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_natural:

 

Gazul natural ia naștere prin procese asemănătoare petrolului cu care este găsit frecvent. Gazul se formează din organisme microscopice moarte (alge, plancton) fiind izolat de aerul atmosferic, în prezența unor temperaturi și presiuni ridicate, condiții care au luat naștere prin sedimentarea pe fundul mărilor fiind acoperite ulterior de straturi impermeabile de pământ.

 

Cam asta este explicatia pe care am auzit-o si in scoala si in mass-media si in carti. Asa o fi insa oare?

Daca asa sta treaba cu gazul, de ce uneori este necesara sfaramarea rocilor pentru a-l elibera? Cum a ajuns el acolo?

Fundul marii? Pai majoritatea actualelor zone de uscat, ce cuprind mari zacaminte de petrol si gaze naturale, n-au fost niciodata fund de mare. Atunci cum? Oficial ni se spune ca in aceste cazuri s-au format din ramasitele animalelor si plantelor terestre. Wow, dar multi dinozauri si ferigi au mai fost in Arabia Saudita …

Mai mult, noi suntem ortodocsi si stim prea bine ca Pamantul n-are miliarde de ani si nici viata de pe el sute de milioane de ani, ci fix 7526:

7526 ani de la Facerea Lumii, iar Soarele se învârte în jurul Pământului. Suntem creștini sau umerașe?

Ca atare cand sa se fi strans atatea ramasite pentru atata petrol si gaze?

Iata parea dr. ing. Marin Radu, directorul general al Centrului de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare şi Membrane (CCMMM) din Bucureşti:

 

Referitor la geneza gazelor naturale şi a petrolului sunt susţinătorul teoriei abiotice, convins fiind că aceste rezerve vor exista atâta timp cât magma pământului va descompune apa care ajunge în apropierea acesteia.

Prin urcarea la suprafaţă a acestor gaze o parte din ele rămân sechestrate in depozitele naturale, iar o alta parte polimerizează creând ţiţeiul, prin urmare apa a fost şi este principalul vector de energie al planetei.

Pentru cei care doresc mai multe detalii legate de geneza petrolului şi a gazelor naturale, le recomand să citească articolul meu din revista nr.3/2013 Infomediu Europa.

 

Cititi va rog mai multe la:

APA ESTE PRINCIPALUL VECTOR DE ENERGIE AL PLANETEI

Despre ce o fi vorba cu teoria asta abiotica? Iata si ce putem citi la IPOTEZA SOC: Petrolul NU provine din materie organică şi NU se epuizează – Zăcămintele de țiței se refac singure !:

 

Invățăm în școală și peste tot în mass media deținută de străini că petrolul este un combustibil fosil care s-a format din descompunerea materiei organice (dinozauri, vietăți marine etc) acu’ nu știu câte milioane de ani.

Au murit animalele, s-au descompus, au intrat în pământ, au stat acolo nu știu cât timp și s-au transformat în petrol. Iar noi, oamenii, exploatăm acum acest petrol, până când se termină. Nemafiind dinozauri morți și alte animale care să se descompună, pac, pac, de pe azi pe mâine…înseamnă că o să rămânem la un moment dat fără petrol. Asta ne spune Sistemul. Și ne tot prezice de zeci de ani că o să rămânem curând fără petrol.

Vă invit astăzi să aflați o altă parte a poveștii, adevărul după părerea mea, și anume că petrolul NU s-a format din materie organică descompusă acum milioane de ani, petrolul NU se epuizează, ci SE PRODUCE CONTINUU ÎN INTERIORUL PĂMÂNTULUI prin procesele fizico/chimice/geologice de la mari adâncimi (magmă + presiune + temperatură + diferite roci etc). Detalii în continuare:

Pe lângă informațiile din articolele / site-urile postate mai jos, am această informație (că petrolul nu se epuizează, ci se formează continuu în adâncul pământului) si de la un inventator (chimist) român care a creat un sistem de transformare a apei în gaz și energie termică într-un mod eficient, pe care l-am văzut personal. Același inventator a demonstrat prin calcule matematice, împreună cu alți oameni de știință, că este o mare țeapă ideea că noi oamenii și activitatea noastră suntem vinovați de încălzirea globală.

9 sept 2012: Zăcămintele de țiței epuizate se refac singure

În ultimele decenii petroliştii au observat un fenomen ciudat, în toată lumea: puţurile de petrol care erau considerate epuizate din cauza exploatării, au început să se umple din nou cu „aur negru”.

Există două teorii despre originea petrolului. Prima este cea organică, sau biogenică, care aparţine savantului rus Mihail Lomonosov.

El a spus că acest combustibil a apărut prin descompunerea, în anumite condiţii, a deşeurilor biologice, de-a lungul milioanelor de ani.

Spre deosebire de Lomonosov, o altă minte luminată, chimistul Dmitri Mendeleev, autorul tabelului periodic al elementelor, credea că petrolul reprezintă nu o substanţă formată în urma putrezirii plantelor şi animalelor ce au trăit cândva pe Terra, ci un material primordial, născut în strafundurile planetei, ce erupe constant către suprafaţa acesteia, precum magma vulcanilor.

În cazul oraşului Groznîi, capitala Ceceniei, lucrurile par chiar mai ciudate. Exploatarea petrolului a început aici în 1897. Până în 1960, când zăcământul a fost considerat epuizat, s-au extras nu mai puţin de 100 milioane tone petrol brut. Spre surprinderea geologilor, în ultimii ani petrolul a început efectiv să ţâşnească din pământ, iar localnicii îl adună cu găleţile.

Situaţia s-a repetat şi în cazul bazinului petrolifer Eugene Island, din largul coastelor Louisianei, SUA. Rezervele de aici au fost considerate epuizate, dar în ultimul deceniu mai multe sondaje au arătat că ele s-au restabilit, extracţia atingând nivele comparabile cu cele din deceniile trecute.

Ian 2011: Deconspirarea industriei petroliere

Pai, sa vedem ce avem… Stie cineva cum s-a format petrolul? Există două teorii majore :

1.Teoria lui Lomonosov, care spune că petrolul este de origine organică, fosil deci şi aşa cum am învăţat la scoală se gaseşte în rocile sedimentare. Ca şi cum dinozaurii au dat în primire fix ca el sa apară.. în pungi, care cu timpul se epuizează total…

2.Teoria lui Mendeleev, care spune că petrolul are origine abiotică…adică, nu provine din dinozauri, ci este un material primordial, născut în străfundurile planetei, ce erupe constant către suprafaţă precum magma vulcanilor.

De ce n-am auzit şi învăţat la şcoală şi despre această teorie?

Pentru că cineva s-a prins că petrolul este o marfa vitală tocmai bună de manipulat ? Pentru că din raţiuni economice marile concerne au interes să se joace cu preţul lui si cu zonele de influenţă aşa cum vor muşchii lor?

„Ceva misterios se întâmplă la Eugene Island 300. Productia de petrol din zona, adică în Golful Mexic, în largul Coastei Louisiana a fost considerată epuizată cu mulţi ani în urmă.

Descoperită în 1973, exploatarea de vârf a fost de 15.000 de barili pe zi; până în 1989 producţia a scăzut la aproximativ 4000 de barili pe zi.

Apoi brusc .. norocul se reîntoarce la Eugene Island şi acum produce mai mult de 13.000 de barili pe zi, iar rezervele estimate au săltat brusc la mai mult de 400 milioane de barili (estimarea iniţială era de 60 milioane de barili).” 1999 – Wall Street Journal

In 1974, un articol publicat în Buletinul Asociatiei Americane a geologilor petrolieri:

„Toate depozitele gigant de petrol sunt explicate în mod logic de teoria abiotică, pentru că simple calcule ale volumului potenţial de hidrocarburi din acele zone arată că materiile organice sunt prea puţine pentru a furniza volumul de petrol existent în acele zone”.

Un articol din 1999 apărut în Wall Street Journal arată că cei mai mulţi geologi „sunt foarte presaţi să explice, de ce, cel mai mare rezervor mondial de petrol, cel din Orientul mijlociu, a depăşit dublul rezervelor din ultimii 20 de ani, în ciuda exploatărilor intense şi a descoperirilor noi relativ puţine.

Ar fi necesari destul de mulţi dinozauri şi plante preistorice să explice estimarea de 660 miliarde barili de petrol în regiune” nota Norman Hyne, profesor la University of Tulsa.

Poate cel mai intrigant articol este cel în care se spune că „oamenii de ştiinţă care studiază zonele petroliere spun că petrolul care iese acum are o vârstă geologică diferită de cel de acum 10 ani”, iar această disparitate Wall Street Journal o explică prin citarea lui Thomas Gold, profesor emerit la Cornell University : „petrolul este, de fapt, regenerabil, un sirop primordial fabricat continuu de către Pământ în condiţii de presiune şi temperatură extreme. Pe masură ce migrează spre suprafaţă este atacat de bacterii, ceea ce-l face să pară a avea o origine organică, datând de pe vremea dinozaurilor”.

ANRM scoate la vânzare rezerve epuizate? NU! Pur și simplu s-au refăcut singure!

„Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a anunţat că va scoate la vânzare publică rezerva de zăcământ asociat, ţiţei şi gaze naturale, situat la periferia orasului Săliştea de Sus, în Podierei – informează Agerpres.

Câmpul pertrolifer Podierei conţine zăcăminte asociate având în compoziţie ţiţei şi gaze naturale. Preşedintele ANRM, Bogdan Găbudeanu, a precizat că, odată cu scoaterea la vânzare a zăcământului Podierei, se vor mai licita alte 13 perimetre de ţiţei şi gaze naturale din România.

Sondele de la Podierei au început să extragă resurse naturale în anul 1956, iar în anul 1988 a fost suspendată activitatea de extragere a ţiţeiului şi gazelor naturale considerându-se că zăcământul ar fi scăzut în conţinut. În Podierei se mai află cinci sonde de extragere a ţiţeiului care au fost abandonate odată cu oprirea extracţiei.

Profesorul Ioan Burnar din Săliştea de Sus a mărturisit că şi în localitatea Săcel, situată la doar 3 kilometri de Săliştea, au funcţionat 25 de sonde care extrăgeau ţiţei, dar în urmă cu şase ani activitatea de extracţie a fost oprită brusc deoarece s-ar fi epuizat resursele….”

Un studiu prezentat în Science Magazine pe 1 februarie 2008 prezintă noi probe care susţin teoria abiotică a petrolului. (..) Proskurowski a găsit hidrocarburi ce conţin izotopul 13 al carbonului ce pare format mai degrabă în mantaua pământului decât din materia biologică de pe fundul oceanului.

Izotopul 13 este tipul de carbon asociat de oamenii de ştiinţă cu originea abiotică, în comparaţie cu izotopul 12 pe care oamenii de ştiinţă îl asociază, de obicei, cu originea biologică. Descoperirea hidrocarburilor abiotice din zona marină Lost City este a doua descoperire din ultimii ani care aduce argumente pentru originea abiotică a petrolului.

Aşa cum a prezentat World Net Daily în 2005, o sondă a NASA trimisă pe Titan (gigantica lună a lui Saturn) a descoperit metan cu izotop carbon-13 pe care agenţia l-a declarat ca fiind de origine abiotică.

World Net Daily spune că dezvoltarea forajului de mare adâncime pentru extragerea gazului natural pune seriose probleme celor legaţi de teoria combustibililor fosili.

Compania GHK din Oklahoma a găsit gaze naturale în două foraje săpate la o adâncime de aproximativ 5.7 mile, mult prea adânc pentru ca rămăşiţele dinozaurilor sa fie prezente.

Urmând teoria lor abiotică, geofizicienii şi chimiştii ruşi şi ukrainieni au început analize detaliate ale istoriei tectonice şi structurii geologice ale straturilor cristaline din bazinul Dniepr-Donetsk. Apoi au urmat investigaţiile geofizice şi geochimice. Un total de 61 de foraje au fost săpate şi 37 au devenit productive comercial.

Si asta este o performanţă extrem de impresionantă, o rată de succes de aproximativ 60%. Dimensiunea zăcământului descoperit era comparabil cu cel din nordul Alaska. In SUA, o rată de succes de 10% era considerata o performanţă la acea vreme!!! Deci 9 din zece foraje erau doar „dry holes”.

Prin anii 60, in timp ce companiile petroliere Americane erau ocupate cu controlul asupra unor zone din Arabia Saudită, Kuwait, Iran şi alte zone cu petrol ieftin, sovieticii erau preocupaţi de testarea teoriei lor alternative. Au început să sape foraje în regiuni presupuse sterile din Siberia. Acolo au dezvoltat 11 bazine majore plus unul gigant, totul bazat pe teoria lor abiotică.

In anii 80 s-au dus în Vietnam şi s-au oferit să finanţeze costurile de forare şi să arate că noua lor teorie funcţionează. Compania ruseasca Petrosov a forat în zona exterioară a bazinului Vietnam’s White Tiger, prin roca de bazalt şi au făcut posibilă extragerea a 6000 de barili pe zi pentru slaba economie vietnameză.

In URSS, geologi instruiţi în teoria abiotică şi-au perfecţionat tehnologia şi, pe la mijlocul anilor ‘80, URSS a răsărit ca cel mai mare producător de petrol din lume. Puţini din vest au înţeles ce se întamplă ori s-au deranjat să întrebe.

Teoria modernă Ruso-Ucraineană privind originile petrolului:

http://www.gasresources.net/Introduction.htm/

Ruşii au demonstrat că petrolul nu se va termina niciodată și că se poate extrage oricât. Dacă ar fi acceptată această idee s-ar ajunge la scăderea preţului, însă s-ar ajunge şi la falimentarea companiilor petroliere de pe planeta precum OMV şi altele și s-ar pierde monopolul și controlul anumitor puteri mondiale.

Abiotic oil

The abiotic oil hypothesis is an attempt to explain the source and formation of petroleum. As the name suggests, the hypothesis proposes that oil originates from non-biological origins.

The hypothesis is mostly Soviet, mostly archaic, and mostly debunked. In the Anglophone world, abiotic oil proponents tend to cite the work of the late astrophysicist Thomas Gold.

The theory’s adherents believe that oil originated as carbon monoxide and hydrogen gas rising through the deep layers of the Earth’s crust.

If this mixture was lucky enough to find zirconium-containing minerals, it could react and produce petroleum hydrocarbons. Some of these would move close enough to the surface to be exploitable by humanity.

This idea seems plausible because:

Carbon monoxide and hydrogen result from volcanic activity.

These chemicals will react and form petroleum under the right conditions.

Modern ‘coal to liquids’ and synthetic motor oil are based on hydrocarbon transversion.

sursa: https://ceicunoi.wordpress.com/2014/09/29/petrolul-nu-provine-din-materie-organica-si-nu-se-epuizeaza-zacamintele-de-titei-se-refac-singure/#more-16803

(FLUIERUL)

 

Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Teorii și ipoteze, însă o producție de 300 milioane de tone de plastic, care se obține din petrol, este o certitudine.

  https://plasticoceans.org/the-facts/

  Dintre aceste sute de milioane de tone de plastic se estimează că opt milioane de tone pe an ajung în oceane.

  Ziua de 5 Iunie este marcată de Națiunile Unite ca ‘Ziua Mondiala a Mediului’ încă din 1974, pentru a promova ‘conștientizarea oamenilor de pretutindeni și a acțiunii tuturor în vederea protejării mediului înconjurător’. Tema pentru anul 2018 este ‘învinge poluarea cu plastic’.

  https://www.theatlantic.com/photo/2018/06/the-theme-for-world-environment-day-2018-is-beat-plastic-pollution/562082/

  După cum se poate observa cei mai afectați de poluarea cu plastic sunt săracii.

  Eu nu sunt cu ecologismul, cu ideologia asta că uniți în frunte cu ‘căpitanul planetă’ să salvăm ‘muma pământ’ (pe Gaia) de poluare. Însă poluarea cu plastic este o realitate, fiind o problemă generată de economia bazată pe consumul de petrol.

  Consum de petrol la care știm cum s-a ajuns, s-a renunțat la economia bazată pe ‘standard aur’ pentru o economie bazată pe ‘standard petrol’, așa a apărut petro-dolarul, adică dacă vrei să cumperi petrol atunci ai nevoie de dolari și în curând va veni ‘revoluția tehnologiei digitale’ care va instaura ‘economia digitală’. Economia
  digitală sau ‘economia pe termen lung’, ‘sustenabilă’ — cum le place slugoilor iadului să spună, care cum o dai tot pentru un număr limitat de oameni ar funcționa.

  În Indonezia, țara cu națiunea cea mai islamizată din lume, liderii religioși se roagă pentru reducerea poluării cu plastic.

  https://www.theguardian.com/world/2018/jun/07/indonesia-plastic-rubbish-religious-leaders-join-fight-to-cut-waste

  Suntem creștini (ortodocși) sau umerașe? Chiar suntem în anul bizantin 7526?

  În anul de la zidirea lumii 5504, Martie în 23, deci după ce a săvârşit Pilat hotărârea morţii lui Iisus şi L-a dat ostaşilor ca să-L răstignească, le-a zis şi aceasta: „Iată, vi-L dau ca să-Lmunciţi cum ştiţi, numai aceasta să ştiţi, că El este dator ca pe Cruce să moară, iar nu în alt loc, căci apoi veţi fi foarte rău pedepsiţi”.

  Descoperire a Îngerului Domnului făcută Sfânului Dimitrie al Rostovului despre patimile Domnului nostru Iisus Hristos

  https://revelatiinesfarsite.wordpress.com/2013/05/02/descoperire-a-ingerului-domnului-facuta-sfanului-dimitrie-al-rostovului-despre-patimile-domnului-nostru-iisus-hristos/amp/

  De ‘ortodocși’ ce suntem am ajuns nici anul bizantin să nu-l mai știm cu certitudine.

  Eu cred că anul 5508, nu 5504, este anul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ‘Anul Mântuirii’ și anul în care s-a născut Biserica.

  Așa că vedenia Sfântului Calinic de la Cernica rămâne în picioare, adică nu în anul (gregorian, iulian) 1992 ci la 1992 de ani de la Anul Mântuirii, în anul bizantin 7500.

  Pe vremea când Biserica Ortodoxă Rusă ținea și calendarul bizantin, spunea — ‘ani de la spăsire (mântuire)’.

  1. Se produc din petrol aproape 300 de milioane de tone de plastic în fiecare an, aproape jumătate din această cantitate este reprezentată în obiecte de unică folosință. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!