X

Proiectul renunțării la ora de vară, RESPINS. Ne vom trezi în continuare mai DEVREME vara

Senatorii au respins marți proiectul de lege ca România să renunțe la ora de vară, așa cum au propus mai mulți parlamentari români după ce și la nivel european a fost luată în considerare ideea.

Ministerul Sănătății arătase că o astfel de măsură este chiar binevenită, având în vedere că trecerea la ora oficială de vară presupune un efort din partea organismului, dar în cele din urmă Guvernul s-a opus adoptării inițiativei legislative.

Parlamentarii români propun anularea orei de vară invocând chiar solicitarea Parlamentului European, pe care aceștia o consideră o solicitare privind ”revizuirea regimului actual al orei de vară”.

”Studiile efectuate în ultima perioadă au relevat faptul că această modificare a orei legale nu doar că nu generează economii din punct de vedere energetic, dar creează un puternic disconfort asupra marii majorități a populației, generând de asemenea perturbări ale transportului feroviar și aerian”, arată autorii proiectului, care propun anularea ordonanței prin care s-a instituit oficial ora de vară.

Românii trec în fiecare an la ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie. Această trecere a avut loc anul acesta la 25 martie, când ceasurile au fost date înainte cu o oră, ziua respectivă fiiind cea mai scurtă din an. Din 25 martie până în 30 octombrie, perioada orei de vară, diferența dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

 

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Erau cu creierul in sala sau erau plecati pe situri si au ridicat mana sa voteze contra fara ca sa stie de ce.

    Netrebnici sunt, nimic nu-i intereseaza cu privire la cest popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!