X

Rusia Ortodoxă: Mingea de la Campionatul Mondial de fotbal are mai multe cruci pe ea. FOTO: Preoți lovind mingea

În fotografie: preotul Artemii Vladimirov loveşte o minge de fotbal cu o imagine a Crucii.

Pe data de 17 mai a avut loc o întîlnire misionară cu cunoscutul preot moscovit Artemii Vladimirov, în biserica cu hramul Sf. Serghei de Radonej din or. Celeabinsk. Pe site-ul mişcării de tineret ortodox a Eparhiei de Celeabinsk, sunt amplasate detailat fotografii şi video despre întrunirea care a durat peste 3 ore.

Începutul discursului popularului umorist ortodox a fost următorul: “Apărut de curând, părintele Artemie începe să creeze în jurul său un spaţiu de bucurie. Preotul face glume, citeşte poezii, imită diferite personaje. Se semnează pe o minge de fotbal după ce o încearcă cu piciorul; îşi pune pălăria sa în capul unei fetiţe care s-a apropia cu mama sa să facă fotografii cu el; dă mâna cu tinerii care stau în rând după binecuvântarea sa; în semn de mulţumire către corul naţional care întâmpină oaspeţii cu cântece despre război, părintele ia o cutie cu biscuiţi de pe masă şi o răstoarnă în gluga uneia din soliste: «Ar trebui să vă aplaude nu numai oraşul Celeabinsk. Cred că trebuie să ridicăm în picioare toată Europa»

1

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciuni de seară prescurtate – “Aceasta e pravila mea personală, eu singur am alcătuit-o” a afirmat părintele Artemii.

Analizaţi vă rog simbolistica Campionatului mondial de fotbal 2018. O altă formă a detaliilor de pe minge decât crucea nu a putut fi inventată? Nu, căci toate acestea nu din întâmplare se fac. Priviţi cu ce se aseamănă dispozitivul de tragere la sorţi. E pe fonul unei minore imense.

Notă: Fraţi şi surori întru Hristos, preoţii care au devenit lumeşti, reprezintă un pericol eminent pentru mântuirea sufletelor. Fiind în sclavia acestei lumi, cufundată în rău, oamenii, inclusiv şi preoţii, pierd noţiunea de duhovnicesc şi nu pot deosebi răul de bine, albul de negru, gluma de batjocură. Trebuie să fugim de astfel de pastori ca de foc. Doamne miluiește-ne!

Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

  1. Mie nu mi se pare ca semnul ala rosu de pe minge arata a cruce autentica. Si in orice caz, o cruce este o CRUCE, numai daca este sfintita, altminteri nu are nicio valoare. Sunt insa de acord ca preotii trebuie sa-si vada de preotie si sa nu se amestece cu cele lumesti.

      1. Corect! Crucea a fost sfintita prin sangele sfant de pe ea. Nu are ce cauta pe o minge de foot-BAAL. Acest sport este inchinat demonului BAAL. Asa ca sa puna niste coarne pe minge. Ce s-o mai lalaim atata?!

  2. Dumnezeu ne da o sansa, stiind ca simbolul Crucii este pictat pe mingea de fotbal, sa avem un motiv duhovnicesc pentru a NU privi la aceasta „distractie” populara…
    Mila Lui Hristos sa o cerem!

  3. firma Adidas care produce mingiile pentru toate campionatele mondiale de fotbal face parte din grupul de corporatii globale membre ale Consiliului de Relatii Externe condus de Rothschild, consiliu care emana principiile Noii Ordini (NWO) si etapele de implementare. Acum cativa ani a scos un model de minge cu un dragon(diavol) pe ea. De asemenea, Adidas nu a vrut sa o mai sponsorizeze pe Halep pe motiv ca nu vrea sa-si asocieze numele cu o persoana religioasa…deci nu va mai mirati, ca nimic nu e intamplator, iar campionatele de tot felul + festivalurile internationale sunt magnetul cu care diavolul atrage atentia lumii, careia ii arata binefacerile globalizarii…circul si painea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!